Aprók nagyban - 2015.05.06.

Metal Gear Solid-ruhákat forgalmaz majd a Konami, elérhető early accessben a Black Mesa, 4 éves hibát javít a Valve a Steamben...

Aprók nagyban - 2015.05.06.

4 éves hibát javít a Valve a Steamben

Igen, sokszor a Valve malmai sem őrölnek a leggyorsabban, sőt. A Steam konkrétan négy éve szenved attól a hibától, hogy screenshot készítésekor nem egy, hanem két képet csinál egymás után. Nos, a Steam legújabb béta frissítésében ezt javította ki a Valve, így már csak meg kell várnunk, míg megkapja a rendes kliens is.

Így néz ki PS4-en a The Witcher 3

Történelmi pillanatnak lehetünk szemtanúi. Eddig ugyanis csak Xbox One-on vagy PC-n láthattuk futni a The Witcher 3-at, most azonban befutott az első játékmenet-felvétel a PS4-ről! Kis emlékeztető: az anyag 30fps-sel és 1080p-ben fut a Sony konzolján.

Nem lesz irányzékba nézés a Star Wars: Battlefrontban

A modern FPS-ekben (és így a DICE Battlefield-sorozatában is) nagy divat az ironsight, vagy aim-down-sight használata, vagyis az irányzékba nézés a pontos célzáshoz. Na, ilyen nem lesz a Battlefrontban, Patrick Bach producer szerint ugyanis ez idegen a Star Wars világától - a legtöbb fegyverrel ott nem így szokás célozni. Persze néhány mordály rendelkezik majd távcsővel és hasonló kiegészítőkkel, ezeket nyilván lehet majd használni, de az alapvető pontos célzáshoz nem kell, és nem is lesz ironsight.

Bach újra kiemelte, nem egy Star Wars-témájú Battlefield mod készül itt, hanem egy olyan alkotás, ahol sok mindent újragondoltak az alapoktól. "Persze néhány dolog hasonlít majd a többi játékunkban látottakhoz, de ezek csak azért szükségesek, mert ami nagyon jól működik, azon felesleges változtatni" - zárta Bach.

Elérhető early accessben a Black Mesa

A Half-Life első részének fél-hivatalos remake-je mától megvásárolható korai hozzáférésben. A készítők szerint a kampány 85%-a vihető végig, ami körülbelül 10 óra játékidőt jelent.

A fejlesztők egyébként azt várják az early access vásárlóitól, hogy a kampány mellett teszteljék majd a deathmatch és team deathmatch játékmódokat is, összesen hat pályán. A Black Mesa jelenleg 19,99 euróba kerül.

Teljesen törölték a P.T. demót a PSN-ről

Korábban azt feltételeztük, hogy aki egyszer már letöltötte, vagy az online könyvtárához hozzáadta, az a későbbiekben gond nélkül le fogja tudni tölteni a PSN Store-ból törölt P.T. demót - hiszen ez korábban gyakorlatilag minden hasonló esetben így volt.

A Konami azonban a Silent Hills fejlesztésének leállításával annyira komolyan gondolta a P.T. demó eltüntetését, hogy nem ez a helyzet. Hiába volt meg korábban a játék, vagy van bent a könyvtáradban, soha többet nem tudod majd letölteni. Úgyhogy innentől kezdve azok a PS4-konzolok tényleg rendelkeznek hozzáadott értékkel, amiken továbbra is megtalálható a játék feltelepített állapotban.

Egyelőre csak kísérletezik a VR-ral az Electronic Arts

Andrew Wilson, a kiadó vezérigazgatója elmondta, az Electronic Arts nem fog komolyabban befektetni a VR-es játékokba addig, amíg nem egyértelmű, hogy mekkora lesz a piac. Persze addig sem ülnek a hátsójukon, néhány kísérleti projekt fut már a háttérben, melyek eredményeit fel tudják majd használni akkor, amikor ténylegesen megéri fejest ugrani a dologba.

Wilson szerint az is probléma jelenleg, hogy egyszerre túl sok eszköz érkezik, így töredezetté válhat a piac. A "sima" VR-t képviselő eszközök között ott van a HTC Vive, az Oculus Rift és a Project Morpheus, aztán ott van az augmentált valóságot használó Microsoft-féle HoloLens, valamint az olyan egész szobás technológiák, mint a Valve Lighthouse.

Megvan a mai GTA 5-móka is

Tegnap írtunk róla, hogy a játékosok vidáman szórakoznak a Half-Life 2 által ihletett gravity gunnal a Grand Theft Auto 5 egyik modjának köszönhetően, mára pedig egy még betegebb futott be. A mod neve Car Gun, és ahogy a neve sejtetni enged, a fegyver egészen konkrétan autókat lő ki magából.

Nem sikerült a Mortal Kombat X nagy javítása

Éppen tegnap írtuk meg, hogy Ed Boon ígérete szerint az érkező patch megoldja a PC-s verzió problémáit, és azt minden szinten stabillá teszi.

Nos, ez nem egészen sikerült, illetve nem tudjuk, mert a fejlesztők levették a javítást, az ugyanis törölte a mentéseket - tapasztalták kellemetlenül a felhasználók. Ed Boon és csapata elnézést kért a problémákért, és ígéretet tettek azok mielőbbi megoldására.

Metal Gear Solid-ruhákat forgalmaz majd a Konami

Emlékeztek még, hogy pár nappal ezelőtt írtunk arról, hogy a Konami egy bizonyos Metal Gear Solid: The 1984 Collectionnel kezdte húzni a rajongók agyát? Akkor még azt hittük, hogy valamiféle játékgyűjteményről lesz szó, azóta azonban kiderült, hogy nem ez a helyzet. Ehelyett a kollekciót ruházati értelemben kell venni, ugyanis a kiadó egy egész sornyi öltözetet ad majd el a rajongóknak. Sajnos azt egyelőre nem tudjuk, hogy milyen ruhadarabokra kell számítani, és azt sem, hogyan fognak kinézni, de legalább egy ilyen '80-as évek stílusában készült plakáttal gazdagodtunk:

Elérhető Steamen a 3D Realms antológia

A mára csaknem eltűnt 3D Realms egykor még nevesebb fejlesztők közé tartozott olyan címekkel, mint a Duke Nukem, a Death Rally, vagy épp a Shadow Warrior. Most ezekre emlékezhetünk, ha megvásároljuk a Steamen a 3D Realms gyűjteményt, mely összesen 32 játékot tartalmaz az eredeti 120 eurós összesített ár helyett mindössze 39,99 euróért.

Ezért cserébe a következő anyagokat kapjuk meg: Alien Carnage / Halloween Harry, Arctic Adventure, Balls of Steel, Bio Menace, Blake Stone: Aliens of Gold, Blake Stone: Planet Strike, Cosmo’s Cosmic Adventure, Crystal Caves, Dark Ages, Death Rally, Duke Nukem, Duke Nukem 2, Duke Nukem 3D, Duke Nukem: Manhattan Project, Hocus Pocus, Major Stryker, Math Rescue, Monster Bash, Monuments of Mars, Mystic Towers, Paganitzu, Pharaoh’s Tomb, Raptor: Call of the Shadows, Realms of Chaos, Rise of the Triad: Dark War, Secret Agent, Shadow Warrior (Classic), Stargunner, Terminal Velocity, Wacky Wheels, Word Rescue, Xenophage.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward