Aprók nagyban - 2015.04.15.

Hat új kedvcsináló képet kapott a Star Wars: Battlefront, hamarosan free-to-play lehet a WildStar, több free-to-play EA-játék támogatása is megszűnik...

Aprók nagyban - 2015.04.15.

Be kell rúgni a Wolfenstein: The Old Blood elkészítéséhez

Egészen pontosan egy audio részlet felvételéhez. Az egyik pályán ugyanis Blazkowitz egy német tavernát látogat meg, ami tele van részeg nácikkal. A vezető hangmérnök személyesen kérte meg a fejlesztőcsapat bizonyos tagjait, hogy énekeljenek fel néhány német nótát, illetve egyéb, részeges ordítozásokat, szövegeket. A stúdióból hárman vállalkoztak a feladatra, megtanulták a szövegeiket, és alaposan bevásároltak sörből a felvétel előtt (és el is fogyasztották), hogy a minél autentikusabb legyen a végeredmény.

Maga a játék története egyébként a szó szoros értelmében előzmény lesz, ugyanis mindössze a pár órával a The New Order eseményei előtt fejeződik majd be a The Old Blood. A stúdió ígérete szerint megtudunk majd számos dolgot, például azt is, hogy a nácik miként tudtak szert tenni olyan modern technológiára, mellyel meg tudták nyerni a második világháborút.

Phil Spencer gratulált a Bloodborne sikeréhez

Az Xbox-főnök Spencer egyrészt szereti a PS4-exkluzív Bloodborne-t, másrészt pedig Twitteren gratulált a Sonynak és a FROM Software-nek, hogy a játékuk a minap átlépte az 1 millió eladott példányszámot. Ahogy Spencer is fogalmaz, azért remek szám ez, mert egy teljesen új címről beszélünk.

Több free-to-play EA-játék támogatása is megszűnik

Az Electronic Arts szeretné tudatni mindenkivel, hogy hamarosan több ingyenes játékának is megszűnik a támogatottsága. A négy cím a Battlefield Heroes, a Battlefield Play4Free, a Need for Speed World és a FIFA World, melyek offline állapotba kerülnek 90 nap múlva. Az indoklás egészen egyszerűen annyi, hogy ezek az anyagok már messze nem olyan népszerűek, hogy megérje fenntartani őket, és a legtöbbjük már több mint öt éve jelent meg.

Ezzel párhuzamosan az Electronic Arts közölte, hogy a Star Wars: The Old Republic köszöni szépen, jól van. A free-to-play rendszerre való átállás óta a kiadó szerint egy "folyamatosan növekvő, odaadó rajongói bázissal" rendelkezik a játék.

The Witcher 3-as Xbox One-csomagot kap Európa

A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy The Witcher 3-mal egybecsomagolt Xbox One-t ad majd ki Európában, Afrikában és a Közel-Keleten. Mindegyikhez a sima fekete konzol jár, fekete kontrollerrel és a játék egy példányával. A csomag a játék megjelenésével egy időben, május 19-én válik majd elérhetővé.

Képregény meséli majd el az Arkham Knight előtörténetét

A Batman: Arkham Knight főgonoszának, ... Arkham Knightnak is megismerhetjük majd az előtörténetét, erre ugyanis egy külön képregényt készít Pete Tomasi. A hat részből álló sorozat július 29-én jelenik meg, ami azért furcsa, mert a játékot jelenleg június 23-ra várjuk. Így tehát vagy egy újabb késésnek nézünk elébe, vagy pedig a képregény valami olyan módon bővíti majd a játék sztoriját, hogy azt a készítők nem akarják előre lelőni.

Ilyen gyűjtői kiadásokat látnának szívesen a Star Wars: Battlefront rajongói

A rajongók már annyira nem bírnak magukkal, hogy elkezdtek képeket összerakni arról, milyen gyűjtői kiadást szeretnének a majdani kedvenc játékukból. Az egyikhez egy rohamosztagos sisakját, míg a másikhoz egyenesen Boba Fett sisakját képzelték el, és meg kell hagyni, mindkét verzió eléggé ütős lenne. Arról egyelőre nincs információnk, hogy Boba Fett feltűnik-e majd valamilyen formában a játék kampányában.

Hamarosan free-to-play lehet a WildStar

Több forrás is arról számolt be, hogy bizonyos kereskedők már csendben elkezdték levenni a polcokról a dobozos WildStart. Hogy miért, azt egyelőre nem tudjuk, de elég biztos tippnek tűnik, hogy hamarosan free-to-play üzleti modellre áll át a játék. Hasonló történt ugyanis még januárban a The Elder Scrolls Online-nal, közvetlenül azelőtt, hogy bejelentették a Tamriel Unlimited kiadását.

A döntés persze érdekes lenne ettől függetlenül, hiszen a WildStar jelenleg is használ egy olyan rendszert, amivel nem kötelező valós pénzt költenünk a játékra, hiszen megfelelő mennyiségű in-game kredittel is vehetünk játékidőt - ehhez hasonló megoldást vezetett be a World of Warcraft is nem olyan régen.

40 perc a Pillars of Eternity jelenlegi speedrun rekordja

Többeknek 50-60 órába kerül az első végigjátszás, de természetesen a speedrunnerek ennek töredéke alatt tudják teljesíteni a játékot. Az Obsidian új RPG-jét jelenleg a Jiseed néven futó felhasználó tolta végig a leggyorsabban, kicsivel kevesebb, mint 40 perc alatt. Ehhez azonban több exploitot is kellett használnia, ezeket a hibákat pedig vélhetően orvosolni fogják a készítők. Az egyik trükk, hogy ha megöljük a főszereplőnket miközben két terület között megyünk át, akkor a játék lecseréli őt egy előre létrehozott 7-es szintű cypherre, aki két debug varázslattal is rendelkezik.

Hat új kedvcsináló képet kapott a Star Wars: Battlefront

A DICE úgy nyilatkozott, hogy a hamarosan érkező játékmenet előzetes felrobbantja majd az internetet. Előtte azonban még néhány kedvcsináló képet csöpögtet nekünk a csapat, melyek közül az első tegnap került ki, mára pedig továbbiakkal bővült a játék hivatalos Instagram-oldala.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward