Aprók nagyban - 2015.04.14.

Túl az 1 millión a Bloodborne, kifagyhat a PC-s Mortal Kombat X, először Xbox One-ra jön a Star Wars: Battlefront...

Aprók nagyban - 2015.04.14.

Elcsúfítják az elixírek Geralt arcát a The Witcher 3-ban

Nem elég, hogy menet közben növekszik majd főhősünk haja és szakálla, de még az arca is változik majd. A játék egyik dizájnere elmondta ugyanis, hogy minél több elixirt nyakal be Geralt, annál rondább lesz arca, a Witcher világának elixírjei ugyanis eléggé mérgezőek. Erre a mérgezésre ugyan a witcherek ellenállóbbak, azonban még Geralton is meglátszik majd, ha sokat tol belőlük. A játékban kapunk majd egy olyan csíkot, ami a mérgezési szintünket jelzi - ha sokat iszunk, főhősünk arca kifehéredik, elkezdenek látszódni rajta az erek, és a szeme körül is fekete foltok jelennek meg.

Bill Paxton alakítja majd Jack Thompson ügyvédet a GTA-filmben

A BBC filmjében a Rockstar felemelkedéséről és a GTA elkészítéséről megkapta az első, hivatalosan is megerősített sztárját. Nem más alakítja majd a céggel és játékaival szemben álló floridai ügyvédet, mint Bill Paxton. Jack Thompson a 2003-as év során számos pert indított a Rockstar ellen a GTA és a Bully miatt, sőt, még levelet is küldött a Take-Two-elnök Strauss Zelnick édesanyjának.

Túl az 1 millión a Bloodborne, jön az új patch

Kevesebb mint két hét alatt 1 millió példányban kelt el a Bloodborne, közölte a Sony. A Sony stúdióinak globális vezetője, Shuhei Yoshida szerint a játék egy egészen újfajta kihívást jelentett a cégnek, de örül, hogy a vásárlók élvezik a különös és brutális világot.

Az persze egyelőre kérdéses, hogy a Bloodborne lehet-e a legsikeresebb a "Souls-játékok" között. A multiplatform Dark Souls összesen 2,3 millió példányban ment el, míg a második résszel kapcsolatban a legutóbbi információnk, hogy 1,3 milliót értékesítettek belőle - ami persze most majd megugorhat az Xbox One-os és PS4-es változat megjelenésével.

Ami azonban ennél is fontosabb, hogy két héten belül érkezik az 1.03-as javítás, mely csökkenti majd a töltési időket, valamint eltünteti azt a bugot, ami miatt könnyebbé váltak a főellenségek, ha 12 órán keresztül folyamatosan játszottunk (vagy bekapcsolva hagytuk a játékot).

Japánban cenzúrázták a The Order: 1886-ot

Egészen konkrétan egy jelenetet, amikor hőseink megérkeznek egy bordélyházba. Itt az európai és amerikai verziókban mutatja a kamera a női NPC melleit, illetve a férfi NPC péniszét, azonban a japán változatot úgy vágták újra, hogy ezekből semmi nem látszik, illetve férfi szereplőn egy piros nadrág van, ami így ebben a formában (egy szexjelent közben vagyunk) némileg furcsa. Jöjjön az eredeti és a cenzúrázott anyag:

Kifagyhat a PC-s Mortal Kombat X

Úgy tűnik, hogy számos felhasználó szembesül azzal a problémával, hogy kifagy és kilép az új Mortal Kombat bizonyos helyzetekben. Ezért azonban nem a játék készítőit, hanem a Steamet kell hibáztatni, ugyanis ez az első cím, ami már az új letöltési rendszert használja. Ez az Xbox One és a PS4 szisztémájához hasonlóan előre letölt egy 3GB-os darabot, amivel már elkezdhetünk játszani, a további szeleteket pedig ezután kezdi el letölteni és telepíteni. Összesen 23 szeletre bontották a játékot, azonban egy hiba miatt az első 3GB-os darab után a továbbiak nem töltődnek le, így tulajdonképpen egy közel használhatatlan játékot kapunk. Hivatalos válasz egyelőre sem a Valve-tól, sem a Mortal Kombat fejlesztőitől nem érkezett.

Star Wars: Battlefront először Xbox One-on

Az Xbox One-on fut a felhasználók által rendkívül kedvelt EA Access rendszer, ami havi előfizetési díj fejében ingyenes játékokat szolgáltat a kiadó kínálatából, valamint korábbi hozzáférést és kedvezményes árat biztosít az új címekhez. Ennek keretében a Star Wars: Battlefront is korábban játszhatóvá válik Xbox One-on, mint más platformokon, erősítette meg Aaron Greenberg a Microsoft Xbox-részlegétől. Az Electronic Artstól egyelőre nem érkezett hivatalos válasz, de mivel hasonló játszódott le a Dragon Age: Inquisition esetében is, így feltételezhetjük, hogy a Battlefront sem lesz kivétel. Ez persze nem sok "exkluzivitási" időt jelent, legfeljebb egy hétre kell számítani - persze a keményvonalas rajongóknak ez is számíthat.

Elérhetőek a Dying Light fejlesztői eszközei

Némi tesztelést követően a Techland megjelentette a Dying Light modkészítő eszközeit, melyekkel új térképeket, saját történeteke és mindenféle egyéni dolgot csinálhatunk. Az elkészített tartalmakat aztán a Steam Workshop keretein belül oszthatjuk meg.

Több Ubisoft-játék is készül a Child of Light univerzumában

A játék kreatív igazgatója, Patrick Plourde nem folytatásról beszélt, hanem egyenesen több új projektről, melyek a Child of Light univerzumában készülnének. Egyelőre ennél többet nem tudunk, de viszonylagos biztonsággal lehetne megtippelni, hogy metroidvania-jellegű anyagok készülnének a jövőben is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward