Aprók nagyban - 2015.04.08.

Elhagyta a stúdiót a Visceral Games vezetője, hét lemezen érkezik a PC-s Grand Theft Auto V, megjelent iOS-re a Mortal Kombat X...

Aprók nagyban - 2015.04.08.

Egyszerre frissül majd a konzolos és PC-s Grand Theft Auto V

A játék egyik vezető dizájnere, John Macpherson ígéretet tett arra, hogy a PC-s és konzolos verziók egyszerre kapják majd meg a frissítéseket és az új tartalmakat a jövőben. Nagyon pici eltérések lehetnek az egyes gépek között, de ez maximum pár napot jelenthet, szó sem lehet tehát arról, hogy a PC hónapokkal kullogjon a konzolok mögött.

Az úriembert egyébként megkérdezték arról is, hogy miért jelenik meg rendszeresen jóval később a PC-s változat az egyes GTA-részekből, mint a konzolos. "Egész egyszerűen ennyire van kapacitásunk. Mivel egyszerre dolgoztunk az előző generációs, az új generációs és a PC-s változaton, egyszerűen nem tudtunk hamarabb elkészülni vele, hiszen azt szeretnénk, ha minden verzió a legjobb lenne. Ez a PC esetében azt jelentette, hogy az eredeti GTA5-csapatnak szorosan együtt kellett dolgoznia a Rockstar különböző stúdióinak PC-s szakembereivel."

Macpherson elmondása szerint a PC-s változatot nagyjából ugyanaz a brigád csinálta, mint a Max Payne 3, az L.A. Noire és a GTA 4 PC-s portjait.

További információk a The Witcher 3 szezonbérletéről

Az ingyenes DLC-k mellett legalább két nagyobb tartalmi csomagot is kap majd a The Witcher 3. A CD Projekt RED rendkívül barátságos üzletpolitikájának köszönhetően azonban úgy tűnik, hogy ezek bőven megérik a pénzüket. "Mi még emlékszünk azokra az időkre, amikor a kiegészítő lemezek tényleges, igazi tartalmat adtak hozzá a játékhoz. Játékosként az a célunk, hogy ezt visszahozzuk. Csak azt tudjuk ismételni, amit már sokszor elmondtunk: ha fizetős tartalmat adunk ki, annak igazi értéket kell képviselnie a vevőink számára" - nyilatkozta Marcin Iwiński, a stúdió társalapítója

Az első nagy DLC a Hearts of Stone névre hallgat, és 10 órányi új kalandot ígér a játékosoknak. Geralt a Senki földjére utazik, de meglátogatja Oxenfurtot is, hogy egy titokzatos megbízó, a Man of Glass küldetését teljesítse. Ennek a megjelenésére októberben kell számítani.

A második nagy DLC Blood and Wine néven érkezik, és több mint 20 órányi játékidőt ad majd a játékhoz. Ezzel egy teljesen új terület, Toussaint kerül be a képbe, ami a leírás szerint egy érintetlen vidék. A hely lovagi eszmékre épülő rituáléi azonban egy sötét és véres titkot rejtenek. A megjelenés valamikor 2016 első negyedében esedékes.

"Mindkét kiegészítőnk több játékórát nyújt, mint néhány különálló játék a piacon. Annak ellenére, hogy az expansion pass már most megvehető, egy dolgot tisztázzunk: ne vedd meg, ha kétségeid vannak! Várd meg a kritikákat, vagy próbált ki a The Witcher 3-at előtte, és nézd meg, hogy tetszik-e. Mint mindig, ez a te döntésed!" - fejezte be Iwiński.

Fent látható a The Witcher 3 végleges térképe, ami - az ígéreteknek megfelelően - eléggé nagy. A CD Projekt RED korábban már hangoztatta, hogy a bejárható terület nagyobb lesz, mint a Skyrimban, és egyébként több mint harmincszor nagyobb, mint a The Witcher 2-ben. A pályán számos sziget is elérhető lesz, ahová úszással vagy hajózással juthatunk el.

Elhagyta a stúdiót a Visceral Games vezetője

A Visceral Games egyik alapítója és vezetője, Steve Papoutsis elhagyta a stúdiót, és egyben a kiadó Electronic Arts csapatát is. Helyét az a Scott Probst veszi át, aki egyébként az Electronic Arts igazgatótanácsát vezető Larry Probst fia.

Papoutsis vezetése alatt született meg a rendkívül sikeressé vált Dead Space-sorozat, és persze a most megjelent Battlefield Hardline is. Az Electronic Arts hivatalos nyilatkozatban köszönte meg az úriember szolgálatait, és közölte, hogy a stúdió a következő időszakban a Battlefield Hardline tartalmi csomagjaira koncentrál majd.

Belsős források úgy nyilatkoztak, hogy a váltás jót fog tenni a stúdiónak.

Megjelent iOS-re a Mortal Kombat X

A mobilos, free-to-play modellben játszható Mortal Kombat X a mai naptól elérhető iOS-t futtató eszközökön. A harcot és kártyagyűjtögetést kombináló játékban több, mint 24 harcos található meg, de a lista később még bővülni fog. Elérhetőek a napi események, valamint az online multiplayer is, de mindkettő tartalma jelentősen bővülni fog a következő hetekben. Továbbá a mobilos játékkal különböző extrákat nyithatunk meg a konzolos változatban is.

Ingyenes hétvégével várja vissza a bétatesztereket a The Elder Scrolls Online

Úgy tűnik, hogy akik annak idején részt vettek a játék bétatesztelésében, azok mostanában elkezdek olyan e-maileket kapni, melyben a ZeniMax Online egy ingyenes hétvégére várja őket vissza. Ez az ingyenes hétvége egyébként április 17-től 20-ig tart majd, és egyelőre nem tudjuk pontosan, hogy minden régióra érvényes-e, de az eddigi tapasztalatok szerint Észak-Amerikában és Európában biztosan.

Egyébként ahogy arról már írtunk, a játék jelenleg The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited néven fut, és az alapjáték megvásárlása utána ingyenesen, havidíj nélkül játszható, és hamarosan megjelenik majd Xbox One-ra és PS4-re is.

Tovább gyorsul majd az Xbox One operációs rendszere

Az Xbox One operációs rendszere ugyan nagyon modern és rengeteg lehetőséggel rendelkezik, azonban hajlamos néha erősen belassulni. Phil Spencer szerint a következő időszakban nagyon fontos lesz a rendszer sebességének növelése, amiben komoly szerepet kapnak majd a preview programban résztvevők.

Spencertől egyébként azt kérdezték Twitteren, hogy a felhasználói felület gyorsulni fog-e valamit a DirectX 12 bevezetésével. Mivel már maga a kérdés is hülyeség, Spencer csak annyi reagált, hogy a közelgő nagy (vélhetően a Windows 10-es) frissítésből sokat profitál majd a kezelőfelület sebessége.

Hét lemezen érkezik a PC-s Grand Theft Auto V

Mire feltelepíted, pont meg is halsz. Én már attól majdnem földbe haraptam, hogy megláttam a lenti képet. Mindenféle további kommentár nélkül, ilyen a DVD-lemez:

Őszre csúszhat a Dead Island 2

Eredetileg most tavasszal jelent volna meg a Yager fejlesztésében készülő Dead Island 2, de két külön forrás is arról számolt be, hogy inkább őszre csúsztatnák. Ebből a cseh Eurogamer konkrétan szeptembert nevezett meg körülbelüli célpontként. Ennek megfelelően azt sem tudni, hogy a tervezett béta mikor indul de az biztos, hogy egy hónapig csak PS4-en lesz elérhető, majd elindul PC-n és Xbox One-on is.

Két hét múlva indul a Killing Floor 2 korai hozzáférése

Április 21-én kerül fel a Steam Early Access rendszerébe a kooperatív zombiölős Killing Floor 2, kereken 26,99 euróért. Ez három pályát tartalmaz majd, négy perköt, 27 fegyvert, 11 zedet, hét játszható karaktert, és egy főellenséget. Ezen kívül támogatja majd a moddolást is, így elméletileg saját pályák is készíthetők lesznek hozzá.

A készítők büszkék arra, hogy az előző rész sikerére építkezve jelentősen nagyobb költségvetésből gazdálkodhatnak. Ez azt jelenti, hogy tíz ember helyett most már ötven kalapálja a játékot, aminek eredményeként például minden ellenségtípus 95 különböző halálanimációval tud földbe harapni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward