Aprók nagyban - 2015.03.16.

Áprilisban láthatjuk a Star Wars: Battlefrontot, újra rekord mennyiségű felhasználó a Steamen, Tiger Woods búcsúzik az Electronic Artstól...

Aprók nagyban - 2015.03.16.

Tiger Woods búcsúzik az Electronic Artstól

A helyét Rory McIlroy veszi át a PGA Tour-játékok nevében és borítóján. Az új PGA Tour egyébként PS4-re és Xbox One-ra készül, és meglepő módon a Frostbite 3 motort használja. A játék így nem csak szép lesz, de be tudja majd tölteni az egész pályát egyszerre, és nem lesznek menet közben töltések.

Áprilisban láthatjuk a Star Wars: Battlefrontot?

Az ugyebár tiszta, hogy a Star Wars: Battlefront idén novemberben megjelenik, ami egyben azt is jelenti, hogy meglehetősen rövid pr-markegint ciklus marad neki - legalábbis más, hasonló kaliberű játékhoz képest. Persze a Star Wars név, valamint az új film körül épülő hype miatt nincs is szüksége olyan hosszú marketingkampányra, mint más játéknak, de attól még égető a kérdés: mikor láthatjuk végre mozgás közben? Nos, könnyen lehet, hogy április 16-tól 19-ig valamikor, ekkor rendezik meg ugyanis a Star Wars Conventiont, amin az Electronic Arts is részt vesz. Ezen kívül maga a kiadó is mondta korábban, hogy valamikor tavasz második felétől kezdik majd el mutogatni a játékot.

A hétvégén ingyenes a multiplayer PS4-en

Pont a Battlefield Hardline indulásának hétvégéjére a Sony ingyenessé teszi a multiplayert PS4-en, így az március 20-tól 22-ig működni fog PS Plus-előfizetés nélkül is.

Már előtölthető a Battlefield Hardline PC-n

A mai naptól kezdve minden előrendelő megkezdheti a játék előtöltését, hogy az készen álljon a március 17-i startra.

Ehhez nem kapcsolódik ugyan közvetlenül, de kaptunk egy látványos élőszereplős előzetest is, ami tulajdonképpen a játék Heist módja alapján készül.

Így harcol a kalózok ellen a Cities: Skylines fejlesztője

A Paradox nagy sikert aratott az új Cities: Skylinesszal, vélhetően azért is, mert a nép hasonló élményre vágyott a SimCitytől, de azt nem kapta meg. Shams Jorjani a Paradoxtól elmondta, az első napon 0% volt a kalózkodás mértéke, ami a második napra 16%-ra nőtt. Így a stúdió kénytelen volt kieszelni egy tervet. A terv pedig a következő: az alapból jó játékot ingyenes frissítésekkel teszik még jobbá!

A Paradox szerint ugyanis nincs jobb "védelmi rendszer" az ingyenes frissítéseknél és a Steam Workshopnál. Példának a szintén általuk készített Magicka 14-et hozta fel, amit több mint tízszer frissítettek két héten belül. Jojani szerint a warez csapatok egyszerűen megunták a dolgot, nem adtak ki újabb verziókat a játékból, és mindenki belátta, hogy a Steam automatikus frissítése a legjobb és legegyszerűbb megoldás, és megéri fizetni egy sokkal jobb termékért és szolgáltatásért.

Új stúdiónak köszönhetően folytatódhat a Hawken fejlesztése

Az APB: Reloadedet fejlesztő Reloaded Games felkarolta a Hawken fejlesztőcsapatát, így a játék tovább készülhet. A fejlesztést ugyanis innentől kezdve a Reloaded Games tulajdonosa, a K2 Network finanszírozza. Joshua Clausen a cég képviseletében elmondta, már fel is állították a legfontosabb prioritásokat: lesz egy fix password reset, újra beindítják a fórumokat, javítanak a fejlesztői eszközökön és a háttérben futó rendszereken, majd megtervezik, milyen ütemben történjenek a frissítések a jövőben.

Újra rekord mennyiségű felhasználó a Steamen

A Steam ismét megdöntötte az "egyszerre online levő felhasználók" rekordját a rendszerben, most vasárnap ugyanis több, mint 9 millióan használták egyszerre a szolgáltatást - egészen pontosan 9,06 millióan. Ezzel megdőlt a januárban felállított 8,4 milliós rekord. A három legnépszerűbb játék természetesen ezen a napon is a Valve-játékai voltak, élen a Dota 2-vel, amit a Counter-Strike: Global Offensive és a Team Fortress 2 követett.

Videón a PS4 új rendszerfrissítése

De nem hivatalos videón, az alábbi 8 percet ugyanis az egyik bétatesztelő rögzítette. A PS4 új, 2.5-ös verziószámú frissítése számos újdonságot ígér: végre megérkezik a suspend-resume, átállíthatók lesznek a kontroller gombjai, 60fps-sel fog működni a SharePlay, és egyéb finomságokra is lehet számítani.

Nem az igazi a Steam vevőszolgálata

A Steam ugyan több szempontból is radikális fejlődésen ment keresztül az utóbbi években, de a vevőszolgálattal kapcsolatban nem éppen fényesek a visszajelzések. A felhasználók nehezen kapnak választ problémáikra, és adott esetben a pénz-visszafizetés is örökké tart.

Erik Johnson a Valve-tól elmondta, a vállalatnál tudnak a dologról: "Tudjuk, hogy a vevőszolgálatunk nem teljesít úgy, ahogy azt szeretnénk. A vásárlóinknak igaza van. Ha ők azt mondják, hogy rossz, akkor több mint valószínű, hogy igazuk van, nem is próbáljuk az ellenkezőjét állítani egy pillanatig sem. Éppen ezért meghallgatjuk amit mondanak és a következő hónapokban komolyan rá fogunk feküdni a témára, mindenképpen javulnunk kell."

Johson elmondta, a teljes rendszerük fejlesztésre szorul, minden folyamatot át kell tekinteniük, nem csak arról van szó, hogy több embert kellene felvenniük erre a részlegre.

Online kooperatív módot kap a Resident Evil: Revelations 2

A Resident Evil: Revelations 2 kiváló Raid módját hamarosan online is nyomhatjuk majd együtt egy barátunkkal. Hogy mikor? Nos, elméletileg az utolsó rész megjelenésével együtt, ami egyébként március 31-én esedékes.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward