Aprók nagyban - 2015.02.24.

M-es besorolást kapott a Batman: Arkham Knight, befektet a Lionsgate a Telltale Gamesbe, saját házat kapsz a Dying Light gyűjtői kiadása mellé...

Aprók nagyban - 2015.02.24.

M-es besorolást kapott a Batman: Arkham Knight

Az új Batman-játék "M for Mature", vagyis 17 éven felülieknek ajánlott besorolást kapott az amerikai ESRB-től. Ami azért érdekes, mert a korábbi epizódok mindegyike eggyel alacsonyabb kategóriában, a "T for Teen"-ben indult.

A Rocksteady alapítója, és a játék vezető dizájnere Sefton Hill elmondta, némileg meglepte őket a döntés, de valójában sosem a besorolást tartották szem előtt a játékaik fejlesztésénél. Szerinte valószínűleg a sötétebb, keményebb körítés következtében ítélt így az ESRB, és nem azért, mert a játék sokkal véresebb lenne, vagy többet káromkodnának benne.

"A trilógia végén minden főgonosz együtt dolgozik Batman elpusztításán. Elkerülhetetlen, hogy történjen néhány csúnya dolog. De ettől még nem változtatunk a hozzáállásunkon, továbbra sem fog ömleni a vér, és nem lesznek komoly káromkodások. Azonban egy igazi lezárást akarunk, kompromisszumok nélkül, és ehhez el kell vinnünk a történetet néhány sötét helyre" - mondta Hill, hozzátéve, hogy a Warner korábban már elemezte a játék várható besorolását, és talált is néhány "gyanús" pontot, de szerencsére sosem kényszerítette őket a kiadó arra, hogy változtassanak a történeten a kedvezőbb besorolás megszerzésének érdekében.

Charlie Nash visszatér a Street Fighterbe

A karakter körül folyamatosan legendák keringenek. Először a Street Fighter 2-ben említették, mint elhunytat, később pedig bekerült az előzmény Street Fighter Alphába. Most azonban az ötödik részben tényleg visszatér, és történetének körülményeit alaposan meg fogják magyarázni a készítők.

Befektet a Lionsgate a Telltale Gamesbe

A Lionsgate filmstúdió komoly befektetést eszközölt a Telltale Gamesbe, melynek keretein belül a két vállalat további együttműködésre lép "interaktív média lehetőségek" teremtésében. Ezzel párhuzamosan két új taggal bővült az igazgatótanács: az egyik a Lionsgate vezérigazgatója, Jon Feltheimer, a másik pedig az egykori EA-vezér, és most éppen a Unity Engine vezérigazgatója, John Riccitiello.

Saját, igazi házat kapsz a Dying Light gyűjtői kiadása mellé

Dying Light My Apocalypse Edition néven egy új, egy darab példányban elérhető gyűjtői kiadás készült a Dying Lighthoz, amit kizárólag a brit GAME üzlettől lehet megvenni. Kicsit drága, ugyanis kereken 250 ezer fontot kell érte fizetni, de cserébe kapunk egy rakás dolgot.

A rakás dolog közül a legfontosabb a saját ház, melyet a Tiger Log Cabins épített és a leírás alapján egy "erődítménynek beillő, zombi-apokalipszis ellen védett" épületről van szó. A kétszintes házban minden elérhető, ami a modern, kényelmes élethez kell, olyan hétköznapi elemekkel, mint a menekülő járat és a fegyvertár. Ha éppen nem a zombi-apokalipszisre készülünk az új házunkban, akkor a nappaliban egy TV, egy Xbox One és egy menő hangrendszer vár ránk.

Szintén érdekesen hangzik a túlélésre koncentráló parkour-lecke az Ampisoundtól, a látogatás a fejlesztők varsói főhadiszállására, valamint a éjjellátó kütyü is. A fejlesztőket nem hagyta el a humorérzékük: a csomaghoz jár egy rakás felnőtt pelenka a játék éjszakai részeinek átvészeléséhez. Ezen kívül kapunk még négy darab aláírt fémdobozos példányt a játékból, két darab Razer Tiamat fejhallgatót, valamint egy teljes méretű zombi figurát is.

Dátumot kapott a Sid Meier’s Starships

Március 12-én jelenik meg a körökre-osztott 4X űrstratégia iPadre, Macre és PC-re.

Jesper Kyd szerzi a Warhammer: End Times – Vermintide zenéjét

A BAFTA-díjat is nyert zeneszerző korábban olyan játékokhoz komponált, mint az Assassin’s Creed, a Hitman, a Borderlands vagy a Freedom Fighters. Kyd remekül illik a projekthez, hiszen rendkívül sokrétű zeneszerző, aki képes élő zenekarral és elektronikus zenével is dolgozni. Elmondása szerint remek kihívás együtt dolgozni egy olyan indie csapattal, mint a Fatshark, ráadásul a téma is nagyon érdekli: "Olyan zenét akartak, ami a skaven szemszögéből mutatja be a Warhammer univerzumát. Ez olyan volt, mintha én is a skaven-klánokhoz csatlakoztam volna, és én adnám a hangjukat."

Még mindig a kulisszák mögött a Bloodborne-nal

A Demon's Soulshoz hasonlóan a Bloodborne-on is együtt dolgozott a FROM Software és a Sony Japan Studios. Erről a viszonyról hallhatunk többet az IGN videosorozatának legutóbbi állomásán.

The Witcher 3 - fontosabb dolgok is vannak a 60fps-nél

Azt hiszem ezen a ponton már nem kell ecsetelnünk, mennyire jól néz ki a The Witcher 3. Sokan azonban csalódottak, hogy az új konzolokon csak 30fps-sel fut majd a játék. A stúdió persze már a fejlesztés kezdetétől koncentrálhatott volna arra, hogy elérje a 60fps-t, de összességében más prioritásaik voltak. "Nem felbontásban vagy framerate-ben gondolkodunk, hanem egy olyan szerepjátékban, ami hatalmas hatást tesz majd az emberekre. A kaland, az élő világ és a részletesség fontosabb lesz számunkra mindig is, míg a technikai jellemzők másodlagosak. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem akarunk minél durvább grafikát."

Kanye West játékot készít elhunyt édesanyjáról

A neves rapper és zenei producer Kanye West úgy döntött, rálép a játékfejlesztés ingoványos talajára. Elmondása szerint már hat hónapja készül egy játék, melyben az lesz a játékosok feladata, hogy eljuttassák elhunyt édesanyját a mennyország kapujához. Az anyag címe Only One lesz, a Paul McCartneyval együtt írt daluk után. Minderről egyébként egy rádiós interjúban beszélt, ami lentebb meghallgatható, 55:55-től kezdve jön a játék.

Magas profithoz segíti hozzá a PS4 a Sonyt

A Bloomberg beszámolója szerint a PS4-nek köszönhetően a Sony profitja hamarosan a legnagyobb lesz 1998 óta. Shuhei Yoshida, a Sony belsős fejlesztőcsapatainak vezetője a lapnak elmondta, a PS4 sikere a játékfelhozatal változatosságában rejlik. "Az iparág elkezdett nagyon szűkülni, egy dologra koncentrálni. Így tehát nagyon fontossá vált, hogy valami érdekes, változatos új terméket hozzunk létre" - mondta.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward