Aprók nagyban - 2015.02.10.

Valószínűleg eljut nyugatra az új Fatal Frame, más platformokra is jöhet a Titanfall folytatása, YouTube-on is elérhető a Halo 5 béta dokumentumfilmje...

Aprók nagyban - 2015.02.10.

Valószínűleg eljut nyugatra az új Fatal Frame

A Fatal Frame-sorozat (főleg a második rész) ott van a valaha készült legfélelmetesebb játékok között. Szomorú tehát, hogy valamelyest mindig nehézkes volt nyugaton hozzájutni a széria egyes darabjaihoz, és nincs ez másként most sem. Az ötödik rész már tavaly ősszel megjelent Japánban a Wii U-ra, és azóta sem hallottunk semmit az esetleges nyugati elérhetőségéről. Egészen mostanáig. A Team Ninja vezetője, a legendás Tomonobu Itagaki ugyanis elhintette, hogy vannak ismerősei a Tecmo Koei-nél, és véletlenül azt hallotta, hogy terítéken van a Japánon kívüli megjelenés. "Srácok, erősen úgy gondolom, hogy Kikuchi Keisuke meg fogja jelentetni a játékot Amerikában és más országokban. Mi ketten mindig hasonlóan gondolkodtunk a Tecmo Koei-nél töltött napjaimban. Egyelőre ennyit mondhatok, de szeretném, ha olvasnátok a sorok között."

Ez a Tekken 7 bevezető videója

Az egyszeri verekedős-játék rajongónak a Tekken bevezető animációi mindig is egyfajta mennyei mannát jelentettek. A Tekken 7 intrója ennek tükrében talán nem sikerült olyan jól, mint néhány korábbi epizódé, de kétségtelenül ütős azért így is. A régi fanoknak biztos végigmegy néhány borsó a hátán.

Más platformokra is jöhet a Titanfall folytatása

A Titanfall első része Xbox One-ra, Xbox 360-ra és PC-re jelent meg, de már akkor olyan nyilatkozatokat tett a Respawn Entertainment, hogy az esetleges folytatás, illetve a stúdió más későbbi játékai érkezhetnek majd egyéb platformokra is. Most éppen az Electronic Arts pénzügyi vezetője, Blake Jorgensen hintett el egy újabb morzsát ezzel kapcsolatban a Technology, Internet & Media Conference-en.

Az úriember a következőt találta mondani: "A tavalyi Titanfall-játék csak Xboxon volt elérhető. A jövővel kapcsolatban még nem jelentettünk be semmit, de valószínűleg lesz egy újabb Titanfallunk, és valószínűleg szélesebb körben lesz majd elérhető, mint egy platform. Ez hatalmas pozitívum lesz számunkra."

Nos, valószínűleg mindenki erre számított. Érdekes látni egyébként, hogy az ilyen nyilatkozatokban a fejesek valahogy mindig megfeledkeznek a PC-ről, és csak "egy platformot" említenek.

Launch traileren az Evolve

A mai naptól kezdve már mindenki szabadon belevághat a szörnyvadászatba. Vagy éppen a vadászok vadászatába, preferenciától függően. A megjelenéshez kiadott előzetes rendkívül jól sikerült, így nem csodálnám, ha sokak kedvét meghozná a játékhoz. A tesztelést mi is elkezdtük a tegnapi napon, úgyhogy hamarosan részletes beszámolóval jelentkezünk!

Megjelent az Alien: Isolation új DLC-je

A játék negyedik DLC-csomagja, a Lost Contact is elérhetővé vált a mai napon. Ebbe bekerült egy új Salvage Challenge a Survivor módba. Ez tíz új kihívást tartogat egy teljesen új pályán, ami a készítők ígérete szerint a játék eddigi legnehezebb ellenségeit vonultatja majd fel.

YouTube-on is elérhető a Halo 5 béta dokumentumfilmje

A Halo Channelen már hetek óta elérhető a The Sprint névre keresztelt, rövidebb részekből álló dokumentumfilm-sorozat. Ez azt mutatja be, hogyan készült fel a 343 Industries a Halo 5 bétatesztjére. Akit kicsit is érdekel a játékfejlesztés, annak érdemes megnézni, ugyanis betekintést enged egy csomó dologba a kompetitív multiplayer FPS-ek tervezésével kapcsolatban. Láthatjuk, ahogy a csapat harcol a Halo-sorozatban teljesen új játékmechanizmsok kiegyensúlyozásával (ADS, boosterek, stb.), és nagyon érdekes az is, ahogyan a pályatervezést befolyásolják a végleges művészeti elemek, mint a textúrák, díszítő objektumok, vagy éppen a bevilágítás.

Csütörtökön PSN-karbantartás lesz

Február 12-én néhány órára egy tervezett karbantartás keretében offline állapotba kerül majd a PlayStation Network. Szokás szerint nem fog működni sem a bejelentkezés, sem az online játék, sem pedig a PSN Store. A karbantartás előre láthatólag 17:00-tól 20:30-ig tart majd.

Free-to-play lesz a Drawn to Death...

...de nem a szokásos értelemben. A David Jaffe és csapata által fejlesztett, különös rajzstílusú arena shooter úgy lesz free-to-play, hogy az ne hátráltassa a játékmenetet. Erről maga Jaffe biztosította a népet a Redditen: "A csapat nagyon, de nagyon nem szereti a hagyományos free-to-play elemeket. Nem szeretjük, ha egy játék pay-to-win, és azt sem szeretjük, ha játékmechanizmusokat kell elvenni a játékostól annak érdekében, hogy fizetésre bírjuk. Viszont szeretjük, hogy a free-to-play játékokat az ingyenességük miatt könnyű felfedezni és kipróbálni, így nagyobb közönséghez juthatnak el."

Jaffe ezen kívül azt is előnyként hozta fel, hogy így szolgáltatásként futtathatják a játékot, folyamatosan kapcsolatban lehetnek a közönségükkel, és az igényeknek megfelelően módosíthatják és bővíthetik a játékot a későbbiekben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward