Aprók nagyban - 2015.02.03.

Szibériában játszódik a Rise of the Tomb Raider, újraaktivált néhány letiltott kulcsot a Ubisoft, akcióban a felújított Dark Souls 2...

Aprók nagyban - 2015.02.03.

Szibériában kalandozik majd Lara

A következő GameInformer magazin címlapját a Rise of the Tomb Raider foglalja majd el, és ezzel párhuzamosan kiderült néhány apróság is. Úgy tűnik, hogy a játék Szibériát adja nekünk helyszínül, ahol Larának vadásznia kell, és mindenféle eszközt kell készítenie ahhoz, hogy túlélje a gyilkos hideget. Kedvenc főhősnőnk egyébként a halhatatlansághoz vezető elveszett ereklyék után kutat a barátságtalan helyen, ahol a készítők ígérete szerint több puzzle vár majd rá, mint az előző részben, meg jóval kidolgozottabb sírok. Továbbá ellenfélként feltűnik az előző részből átemelt "titkos társadalom". A Rise of the Tomb Raider az idei ünnepi szezonban jelenik majd meg Xbox One-ra és Xbox 360-ra.

Galéria megnyitása grid_on

Újraaktivált néhány letiltott kulcsot a Ubisoft

Eddig ugyebár az derült ki, hogy a Ubisoft által letiltott uPlay-kulcsok egy része olyan nem hivatalos eladóktól származott, mint a G2-oldalak. Egy másik részüket azonban az Originről vásárolták meg lopott hitelkártyával, majd értékesítették tovább különböző oldalaknak, akik újra eladták azokat. Nos, a Ubisoft most az Originről származó kulcsokat visszaállította, az egyéb forrásokból származó kulcsok azonban továbbra is letiltva maradnak. A kiadó közölte, a jövőben szorosabban együttműködik az Electronic Arts-szal annak érdekében, hogy ilyen ne fordulhasson elő többet.

Először akcióban a Dark Souls 2: Scholar of the First Sin

Végre igazi játékmenetet láthatunk a Dark Souls 2 felújított változatából, de az eredmény sajnos nem ad okot túl sok örömre - már azon túl, hogy a Dark Souls 2-ről van szó. Sokan abban reménykedtek ugyanis, hogy az Xbox One-ra és PS4-re készülő kiadásba bekerül a bevilágítás, amivel eredetileg az E3-on demózták a játékot, és amit végül jelentősen lebutítottak a végleges megjelenésre. Ez sajnos nem történt meg.

4K-s lejátszásra frissített konzolok jöhetnek

Kissé ellentmondásos nyilatkozatok kerültek napvilágra az elmúlt napokban. A Netflix termékfejlesztési vezetője, John Hunt ugyanis elmondta, hogy a Sony beígérte, hogy a jövőben érkezik egy 4K-s videolejátszásra alkalmas PS4 a piacra. A Netflix ugyan később elzárkózott ettől a nyilatkozattól, mondván, nem az ő tisztük a Sony termékeiről beszélni, de a Huffington Post szerint Hunt később azt is mondta, hogy mind a Sony, mind pedig a Microsoft tervezi a konzolok ilyen jellegű frissítését.

Ebben csak annyi az érdekes, hogy mind az Xbox One, mind pedig a PS4 rendelkezik HDMI 1.4-es kimenettel, ami támogatja a 4K-s felbontást 30hz-es képfrissítés mellett, és korábban mind a Sony, mind pedig Microsoft képviselői azt nyilatkozták, hogy semmi akadálya annak, hogy a két konzol 4K-s képet küldjön ki a megjelenítőre.

Elérhető a Top Gear autócsomag a Forza Horizon 2-ben

Ma már lassan egyetlen autós játék sem lesz teljes anélkül, hogy a Top Gear csapata ne válogatna hozzá egy autócsomagot. A Forza Horizon 2-be ezúttal a következő járgányok kerültek be: 2015 Lexus RC F, 1993 Jaguar XJ220, 2014 BMW M235i, 1986 Lamborghini LM002, 2015 Ferrari 458 Speciale.

Hamarosan bemutatkozik az OpenGL Next

Már egy jó ideje érik az OpenGL teljes frissítése (újragondolása), a munka pedig ezerrel zajlik a háttérben. Hogy milyen lesz az új grafikus API, azt a vártnál korábban, már a márciusi Game Developres Conference-en megtudjuk, itt ugyanis a következő díszes társaság beszél majd a glNext néven futó kezdeményezésről:

Johan Andersson | Technikai szakértő, Electronic Arts, Frostbite Engine Team

Pierre-Loup Griffais | Fejlesztő, Valve Software

John McDonald | Fejlesztő, Valve Software

Niklas Smedberg | Vezető engine programozó, Epic Games

Dan Baker | Grafikus mérnök, Oxide Games

Aras Pranckevicius | Grafikus mérnök, Unity Technologies

Egyelőre annyit tudunk, hogy az új OpenGL elődjéhez hasonlóan multiplatform lesz, kifejezetten az új processzorok és grafikus kártyák igényeihez készítik, és a GDC-n megismerkedhetünk az API működési elvével, fejlett technológiáival, és láthatunk majd élő, gyakorlati demókat is.

Valami zombis dologra készül a Treyarch

Annak idején a Treyarch hozta be a Call of Duty-sorozatba a zombikat, az erre épülő játékmód pedig azóta is nagyon sikeres. Most valami olyanra készül a stúdió, aminek szintén köze van a zombikhoz, de ezen kívül fogalmunk nincs, hogy mi lehet. A twitteres üzenetből egyértelművé vált, hogy a február 3 és 5 között megrendezett D.I.C.E. összejövetelen jelentik majd be, ez a dátum pedig túl korai ahhoz, hogy a következő Call of Dutyról legyen szó, azt ugyanis jellemzően májusban mutatják meg először. Lehet, hogy egy teljesen új spin-off játékon dolgozik a stúdió, kizárólag zombikkal? Lehet a Treyarchot is megihlette a DayZ?

Bloodborne - az első 18 perc

Az IGN-t érte a megtiszteltetés, hogy egy rakás exkluzív és új információt először szállíthat a Bloodborne-ról a következő hetekben. Ez egyrészt jó, mert így a From Software játéka nagy publicitást kap, amit meg is érdemel, másrészt pedig rossz, mert nem az IGN "szakértői" lennének az elsők, akiknek ezt a játékot a kezébe adnám. Az alábbi videóból látszik is, hogy a fenntartásaim nem alaptalanok. Akárhogy is, az kiderült, hogy a Demon's Soulshoz hasonlóan lesz egy menedékhelyünk, ahová visszatérhetünk a városban bekapcsolt lámpapóznáknál. Meg persze az is, hogy még mindig nagyon hangulatos a játék.

Warcraft 3-as modellek kerülnek a Starcraft 2-be

Mivel a Blizzardnál láthatóan nincs tervben a Warcraft 3 felújítása, sem pedig a Warcraft 4, így a rajongók már egy ideje azzal kacérkodnak, hogy a Starcraft 2 pályaszerkesztőjében készítik el a Warcraft 3 remake-jét. A projekt el is indult, ráadásul most új lökést kaphat, a Blizzard ugyanis ma bejelentette, hogy a Warcraft 3 összes grafikai elemét és modelljét elérhetővé teszi a Starcraft 2 szerkesztőjében. Ez egyelőre a PTR keretein belül valósult meg, de amint vége a tesztelésnek, megérkezik majd a végleges kliensbe is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward