Aprók nagyban - 2014.12.17.

Folytatódik a Shadowrun Returns, készül a Lords of the Fallen 2 és a Farming Simulatorhoz készít kontrollert a Mad Catz...

Aprók nagyban - 2014.12.17.

Egy rakás ingyenes tartalmat kapott a The Sims 4

Valószínűleg komoly lelkiismeret fordulása van a Maxisnak, amiért nullához közelítő tartalommal és egy rakás hiányzó feature-rel adta ki a The Sims 4-et, úgyhogy az egyes frissítésekkel továbbra is jönnek az ingyenes tartalmak. Most éppen egy rakás új üzleti lehetőség és karrier került be, és mindegyikhez kapcsolódnak ruhák, otthoni kiegészítők és jutalmak. Továbbá most már kaphatunk fizetett szabadságot is, mely egy rakás ünnepi, karácsonyos tárgy is elérhető.

Közben a frissítésből néhány lelkes dataminer kiszedte, hogy már tartalmaz infókat az első fizetős DLC-vel kapcsolatban (azért mégiscsak az Electronic Artsról beszélünk), amiből kiderült, hogy a szabadba megyünk majd, piknikezni, meg ilyenek.

Bezár a Transformers Universe

Január 31-én végleg lelővik a Transformers Universe szervereit. Az eredetileg teljes MMO-nak fejlesztett, majd később free-to-play csökevénnyé visszavágott játék nyílt bétában volt, ahol már pénzt is lehetett költeni - ezeket teljes mértékben visszatérítik a játékosoknak, ugyanis a Transformers Universe sosem fog kijönni a bétából, hanem bölcsőjében elhalálozik vala. Fog hiányozni valakinek?

50 millió dollár ment jótékonyságra a Humble Bundle-ön keresztül

Mindannyian szeretünk értelmetlenül sok játékot felhalmozni a Steam fiókunkon, amiknek 99%-át el sem fogjuk indítani soha. Erre pedig a Humble Bundle mindig is egy remek módszer volt. Nem baj, mert egy értelme azért van ennek: szépen csöpögnek a dollárok jótékonyságra. Egészen konkrétan az utóbbi négy során 50 millió dollár ment el jótékonykodásra, 50 különböző szervezetnek.

Korán hozzáférhetünk a Syndicate Wars szellemi örököséhez...

...ami nem más, mint a Satellite Reign, ami most már megvehető a Steam Early Access keretein belül. A játék mögött nem más áll, mint a Syndicate Wars designere, Mike Diskett, és egyértelműen azt tűzte ki célul, hogy a Bullfrog eredeti klasszikusának hangulatát és játékmenetét adja vissza. A játék túl van egy sikeres Kickstarter-körön, 18 hónappal később (azaz most) pedig már széles tömegek férhetnek hozzá a fél(negyed)kész verzióhoz, kerek 30 dollárért. Isten áldja az indie forradalmat!

Folytatódik a Shadowrun Returns?

A Harebrained Schemes stúdió az első Shadowrun Returns és a Dragonfall kiegészítő sikerén felbuzdulva úgy tűnik, hogy hamarosan folytatásba vágja a fejszéjét... A Kickstarteren egy támogatóknak szánt frissítésben a stúdió közölte, hogy januárban ajánlatos lesz visszanézni.

Már megint változott a Steam Controller

A Valve láthatóan nagyon nem képes rátalálni az ideális Steam Controllerre, az eszköz kinézete ugyanis szinte hónapról hónapra cserélődik. Most már egyre inkább hasonlít egy normális kontrollerhez, analóg karral és face buttonokkal, de ami az igazi újdonság a júliusi állapothoz képest, hogy baloldali nagy tapipadon megjelentek az irányjelzések, mintha egy D-pad lenne.

Már készül a Lords of the Fallen 2

Az egykori CD Projekt RED-csapattagok által fejlesztett Lords of the Fallen elég sikeres ahhoz, hogy máris készüljön a folytatás - ezt maga Tomasz Gop, a játék producere erősítette meg. Persze a dolog még korai szakaszban tart, a concept artok készülnek, és ötletelés zajlik, továbbá ezerrel készül az első DLC is az alapjátékhoz, mely az Ancient Labyrinth néven fut, és valamikor télen jelenik meg.

Farming Simulatorhoz készít kontrollert a Mad Catz

A játék perifériáiról ismert Mad Catz nem tudja tovább ignorálni a Farming Simulator-rajongók - ezek szerint - népes és - ezek szerint - fizetőképes táborát. A cég belekezdett egy, a traktorok belsejét és irányítását minél valóságosabban visszaadó kontroller-csomag fejlesztésébe. A kormány például annak rendje és módja szerint 900 fokot fordul majd, és persze rajta lesz az elengedhetetlen gömböcske is, a kényelmes egykezes vezetéshez - a másik kezünkkel ugyanis nyilvánvalóan jó agrárszakemberhez méltóan pálinkát kell innunk, és házikolbászos szendvicset ennünk.

Ingyenes multiplayer frissítést kapott a Dragon Age: Inquisition

A Destruction névre hallgató többjátékos frissítés szó szerint felfrissíti kicsit a multiplayer módot. Új utak nyílnak meg a pályákon (azon a hármon, nem ártana még pár), és megjelenik az állatvilág is, ami egyaránt megtámadja az ellenfeleket és minket is.

Arcadia - ez lesz a Microsoft streamelős szolgáltatása?

Az viszonylag egyértelmű, hogy a Microsoft titokban dolgozik egy játékok streamelésére alkalmas szolgáltatáson, elvégre a technológiai csoport már több kutatási anyagot is kiadott ezzel kapcsolatban. Most a Zdnet egy megbízható forrásra hivatkozva hozta le, hogy a projekt kódneve valószínűleg Arcadia, és a Microsoft operációs rendszerekkel foglalkozó csoportja fejleszti. A forrás szerint a cég korábban Rio kódnéven futtatott egy hasonló projektet, ám azt lelőtték és annak helyébe lépett az Arcadia.

Az Arcadia a forrás szerint az Azure felhős rendszert használja, és játékokat és alkalmazásokat streamel majd mindenféle - leginkább windowsos - eszközre.

DayZ - egy év az Early Accessben

Szinte hihetetlen, hogy már egy éve korai hozzáférhetünk a DayZ-hez, ugye? Nos, A Bohemia és Dean “Rocket” Hall szerint is hihetetlen a dolog, és nem mulasztják el, hogy reflektáljanak kicsit az eltelt 12 hónapra.

Ismét nevet vált a Bandai Namco

Ugyebár pár hónappal ezelőtt fordította meg nevét a Namco Bandai Games Inc., és így lett Bandai Namco Games Inc. Most is legalább ilyen drámai a változtatás, ugyanis Bandai Namco Entertainment Inc.-re váltottak. A cég fejesei szerint erre azért volt szükség, mert szépen-lassan mindenféle szórakoztatóipari területre szeretnének betörni, így ez az új név jobban tükrözi a cég profilját.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward