Aprók nagyban - 2014.11.21.

Mi az a Call of Duty: Heroes? Mennyi munka van a Skywind mögött? Milyen a Far Cry 4 pályaszerkesztője? Ezekre is válaszol a mai aprók!

Aprók nagyban - 2014.11.21.

Új reklámot kapott a PlayStation 4 Remote Play

Nem tudjuk eleget hangoztatni, hogy mennyire frankó kis lehetőség a Remote Play, vagyis a PS4-es játékok képének továbbítása a PS Vitára, aminek segítségével bárhol folytathatjuk a nagykonzolos játékot, ahol csak internet közelébe tudunk kerülni. Az új reklámról... nos, két dolgot tudunk elmondani: szuggesztív és vicces. Ja, meg persze azt, hogy igen, szívesen játszanánk a doktornénivel.

Összeomlik az Assassin’s Creed: Unity főmenüje?

Ha ezzel a problémával vagy kénytelen szembesülni, akkor két dolgot tudunk mondani. Egyrészt a Ubisoft már dolgozik a javításon, másrészt addig van egy módszer, amivel el lehet kerülni a bajt. Ehhez gyakorlatilag nem kell más tenned, mint eltávolítani az összes felvett barátodat a játékon belül. Ez a lehetőség a My Brotherhood -> My Contacts menüponton belül érhető el. Ha azonban ez sem oldotta meg a dolgot, akkor a Ubisoft arra buzdít, hogy írj egy bejelentést a hibáról.

MiniDayZ - a DayZ kicsiben

Egy orosz rajongó, aki egyébként CannedBits néven fut, úgy gondolta, hogy elkészíti a DayZ-t, csak éppen 2D-s felülnézetből. A rendes DayZ-vel ellentétben ez kizárólag az egyjátékos élményekre koncentrál, és böngészőből futtatható. A projekt annyira tetszett a Bohemia Interactive-nak és a DayZ-t készítő Dean “Rocket” Hallnak, hogy teljes mértékben az áldásukat adták a dologra. "Egyszerűen imádom a MiniDayZ-t. Szerintem nagyon jó, lenyűgöző, addiktív, és valami újat tesz hozzá a DayZ-hez. Ne figyeljetek a gyűlölködőkre. A legtöbben úgy gondolják, hogy ez fantasztikus, és én is egy vagyok közülük" - mondta Hall.

Egy napig ingyenes a Sunset Overdrive

Az Xbox One egyéves születésnapja alkalmából szombaton mindenki számára ingyenesen játszhatóvá válik a Sunset Overdrive. Egészen pontosan az Egyesült Államokban szombat déltől, azt azonban nem tudjuk egyelőre, hogy az akció nálunk is érvényes-e, és ha igen, akkor mikortól - de reméljük, hogy igen.

A Sunset Overdrive 24 órás ingyenes kipróbálásához szükségünk lesz Xbox Live-előfizetésre, azon túl azonban már semmilyen limitációval nem kell szembenéznünk, még a 8 játékosos kooperatív módot is kipróbálhatjuk. Ha később a játék megvásárlása mellett döntünk, akkor mindent átvihetünk oda.

Megjelent az Atari: Game Over

A Microsoft által készített dokumentumfilm a legendás Atari süllyedéséről szól az E.T. The Extra-Terrestrial megjelenését követő időszakban. Az anyagot Zak Penn rendezte, és fantasztikus betekintést enged a játékipar aranykorába, interjúkkal olyan emberekkel, mint az Atari egykori vezetői, Howard Scott Warshaw és Nolan Bushnell. Az Atari: Game Over csak Xbox Live-előfizetéssel tekinthető meg Xbox 360-on és Xbox One-on.

De mi az a Call of Duty: Heroes?

Nos, egy mobilos játék, ami éppen most jelent meg iOS-re és Windows Phone 8-ra, Androidra pedig hamarosan érkezik. Az anyag gyakorlatilag a Clash of Clans formulájára épít (tehát vélhetően eléggé a pénzlehúzásra megy), és "természetesen" free-to-play. Stílusát tekintve egyébként egy 3D-s stratégiai játékról beszélünk, amiben amúgy feltűnik a Modern Warfare-sorozat két ikonikus karaktere, Captain Price és John “Soap” MacTavish.

Nagyon sok munka van a Skywind mögött

El tudjátok képzelni, mekkora munka lehet teljesen elkészíteni a Morrowindet a Skyrim engine-jével? Márpedig erre vállalkozott a Skywind csapata, akik a lenti videóban éppen új zenéket készítenek, új grafikai elemeket gyártanak, és megmutatják nekünk, milyen brutális méretű projektről van szó.

Egyedül szeretnél játszani a Destinyvel?

A Destiny egy multiplayer játék, és mint ilyen, számos olyan kihívással rendelkezik, amit csak többen lehet teljesíteni - ilyenek például a strike-ok. A Bungie szerint azonban nagyon sokan vannak, akik egyedül szeretnék átélni ezeket az élményeket, mert valamiért nem vágynak csapatra, vagy közös játékra.

Eddig ezzel nem volt különösebb probléma, megfelelő felszereléssel ugyanis egyedül is neki lehetett vágni a strike-oknak, sőt, egy bug miatt sokszor ez könnyebb volt, mint teljes csapattal. Néha ugyanis az engine a csatlakozó játékosokkal együtt túlságosan felskálázta az ellenfelek által kiosztott sebzést, ami így a tervezettnél nehezebbé tette az előrehaladást. Ezt a legutóbbi patch-ben kiküszöbölték a készítők, azonban ez azt is jelenti, hogy a szólózó játékosoknak némileg nehezebb dolguk lett. A fejlesztők csak annyit tudtak mondani, hogy a jövőben megpróbálnak kitalálni néhány módszert vagy változtatást arra, hogyan tudják támogatni a magányos farkasokat, de konkrét döntés még nem született.

Milyen a Far Cry 4 pályaszerkesztője?

Ha még nincs meg a játék, de később be akarod szerezni, például azért, hogy pályákat készíthess, akkor a lenti videó nagyszerű betekintést enged a folyamatba. Ahogy korábban írtuk, a kompetitív többjátékos részhez egyelőre nem lehet térképeket szerkeszteni, azonban a készítők szerint ezt egy későbbi patch elhozza majd nekünk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward