Aprók nagyban - 2014.11.14.

Egy menet a Halo 5 multiplayerből, mindjárt itt az Escape Dead Island, októberben is a PS4 nyert az USA-ban, és van egy nagyon eposzi Dragon Age-előzetesünk is...

Aprók nagyban - 2014.11.14.

Vedd meg a Halo-játékok Plasma Rifle-jét

A Covenant által használt legendás Plasma Rifle repkilát a TriForce készítette, akiknek amúgy nem ez az első ilyen jellegű munkájuk. A fegyver két színben, pirosban és kékben érkezik, és "mindössze" 600 dollárt kóstál - azonban csak 500 darab készül belőle, így később megnőhet az értéke.

Mindjárt megjelenik az Escape Dead Island

Az enyhén Borderlands-beütésű grafikával rendelkező Escape Dead Island egy túlélő-nyomozós játék, ahol Banoi szigetén mászkálva kell minél több bizonyítékot és nyomot gyűjtenünk arról, mi is okozta a zombi-apokalipszist - mindezt egy újságíró bőrébe bújva, ez az újságíró pedig valószínűleg nem egy hozzánk hasonló elpuhult, mozgást nem kedvelő játékújságíró, így nagyobb esélyei lehetnek a túlélésre. A játék november 18-án jelenik meg PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra.

Elnézést kér a Sony a PS4 problémái miatt

Nehézségek a 2.0-ás firmware megjelenése körül, gyakori szünetek a PSN szolgáltatásában - nagyjából ezek jellemezték a PS4-tulajdonosok utóbbi pár hetét. A Sony ausztráliai vezetője, Michael Ephraim egy interjúban elmondta, tudják, hogy nem épp tökéletes amit a frissítésekkel és a hálózati szolgáltatással letesznek az asztalra, és ezért elnézést is kérnek mindenkitől. "Egy ekkora hálózatot üzemeltetni nem egyszerű dolog, ráadásul duplán szerencsétlenül jött ki, hogy a 2.0-ás firmware megjelenésekor jöttek a problémák. De aztán megoldottuk, majd gyorsan kiadtuk a 2.01-es firmware-t, ami rendbe rakta a 2.0 hibáit. A lényeg szerintem, hogy gyorsan reagálunk, és igyekszünk minél előbb megoldani a problémákat. De ahogy mondtam: egy ekkora globális hálózatot kezelni nagyon nehéz, főleg, hogy az eladásaink annyira erősek, hogy rendkívül gyorsan bővül a felhasználói bázisunk".

Egy teljes menet a Halo 5 multiplayer bétából

Csodás 60fps-sel nézhetünk végig egy teljes mérkőzést a Halo 5 bétájából. Ahogy azt már valószínűleg mindenki tudja, a sokak által utált sprint maradt a Halo 4-ból, de a készítők úgy egyensúlyozták ki, hogy amíg sprintelünk, nem töltődik vissza a pajzs, így el kell gondolkozni azon, mikor használjuk. A másik kétséges téma az irányzékba nézés (vagyis az ADS) behozatala, ami a rajongók szerint ismét a Call of Dutyhoz hozza közelebb a játékot, ami pedig alapvetően szentségtörés. Ezen a fronton is megnyugodhatunk: tény, hogy bekerült az ADS, de pont úgy működik, mint a régi Halo-játékokban a zoom, csak máshogy néz ki. A pálya felépítése jónak tűnik, és a videó alapján jobban is működik (még sprinttel együtt is), mint a Halo 4 pályái. A Call of Duty-stílusú loadoutok szerencsére kikerültek a negyedik rész után, így ismét mindenki ugyanolyan fegyverekkel indul, a menet közben megjelenő power weaponökért pedig mehet a térkép uralásáért folyó harc, ahogy annak lennie kell. Egyedül az ölés tűnt egy kicsit gyorsnak, de ez valószínűleg csak azért van, mert a videót felvevő játékos láthatóan érti a dolgát, és jobbára kezdők ellen játszik.

Meglepetés: eltűnt a Share Play a FIFA 15-ből

A Sony eredetileg a FIFA 15-tel (is) demózta a PS4 egyik kiváló új funkcióját, a Share Play-t, és a játék a megjelenés után támogatta is ezt a lehetőséget, azonban a napokban furcsa módon eltűnt belőle. Mindezt azután, hogy a Call of Duty: Advanced Warfare sem támogatja a Share Play-t, és úgy tűnik, hogy a külsős kiadók/fejlesztők nem kifejezetten rajonganak érte. A Sony nem teszi kötelezővé külsős partnerei számára a Share Play engedélyezését, pedig lehet, hogy kellene - kár lenne, ha egy ilyen remek kis funkció kihasználatlanul állna, vagy csak a Sony saját játékainál lehetne igénybe venni.

Korlátozott lesz a Far Cry 4 pályaszerkesztője

A Far Cry-játékokat azért is szeretjük, mert PC-n jár hozzájuk pályaszerkesztő, amikkel aztán kiváló térképeket lehet készíteni többjátékos szórakozásra. Kivéve a Far Cry 4-ben, ahol a kompetitív multiplayerhez nem alkothatunk majd pályákat. Miután a dühös rajongók letámadták Alex Hutchinson kreatív igazgatót, az úriember elmondta, hogy a megjelenésre ez nem fért bele, de később igyekeznek majd patch formájában elérhetővé tenni a lehetőséget. Szegény Ubisoftnak nincs egy perc pihenője sem, úgy látszik.

Van két videónk a Final Fantasy XV-ből

Egy techdemónk, meg egy ingame felvételünk is van, mindkettő 1080p-s felbontásban, és mindkettő a Paris Games Weekről szökött meg.

Megvágták a Halo: The Master Chief Collection playlistjeit

Amellett, hogy a 343 Industries szerveroldali javításokat eszközölt (és eszközöl folyamatosan), kicsit megvágta a stúdió az elérhető playlisteket, lekorlátozva azokat a legnépszerűbbekre (kikerült a Team Hardcore, a Rumble Pit, a Halo 4 és a SWAT), így ugyanis kicsit tovább javulhatott a matchmaking. Amint sikerül végső megoldást találni a problémákra (a készítők szerint ez valamikor a jövő hét elején várható), természetesen visszarakják majd a kivett playlisteket.

A stúdió elmondta, 2-4 perc várakozás után már mindenkinek kellene játékot találnia, így ha ennél több ideig nem rak be sehova a rendszer, akkor érdemes kilépni és újra próbálkozni.

Ez a Dragon Age: Inquisition előzetes már túl eposzi

Nem szabadna több előzetest néznem ebből a játékból, mert egyre inkább úgy érzem, hogy nem bírom ki a jövő heti megjelenésig. Úgyhogy a lenti trailer megtekintését csak akkor tudom ajánlani, ha rögtön utána le is tudjátok hibernálni magatokat november 20-ig.

Októberben is a PS4 nyert az Egyesült Államokban

Idén eddig egy hónap kivételével mindig a PS4-ből adtak el többet, mint az Xbox One-ból, és nem volt ez másként októberben sem az NPD friss adatai szerint. Az Xbox One egyébként ettől függetlenül erősen teljesített, a jó exkluzívoknak és az 50 dolláros árengedménynek köszönhetően megháromszorozódott az eladása, és a Microsoft elmondása szerint hamarosan leszállítják a 10 milliomodik konzolt is az üzleteknek.

Összességében a szoftveres eladások 28%-kal estek vissza tavalyhoz képest, ami leginkább annak tudható be, hogy az előző generációra már kevés játék fogy, az új gépekből azonban még nem ment el annyi, hogy ezt pótolni tudja. A hardveres eladások azonban 59%-ot emelkedtek tavalyhoz képest, az Xbox One és a PS4 egyéves története eddig sikeres, együtt ugyanis 70%-kal voltak kelendőbbek, mint az Xbox 360 és a PS3 az első évükben.

A játékok top 10-es listáján uralkodott az NBA 2K15, a második helyre a Nintendo 3DS-re megjelent Super Smash Bros. jött be, a dobogó harmadik fokán pedig a The Evil Within trónol - ami egyben a legerősebben nyitó új horror cím is volt a játéktörténelemben. Sokak meglepetésére a Sunset Overdrive nem került fel a listára, de meg kell jegyezni, hogy az NPD nem számolja a bundle-öket, az elemzők szerint úgy pedig a 9. helyre befért volna.

1. NBA 2K15 (PS4, Xbox One, Xbox 360, PS3, PC)

2. Super Smash Bros. 3DS (3DS)

3. The Evil Within (PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC)

4. Borderlands: The Pre-Sequel (Xbox 360, PS3, PC)

5. Destiny (Xbox 360, Xbox One, PS4, PS3)

6. Skylanders Trap Team (Xbox 360, Wii, Wii U, PS3, Xbox One, PS4, 3DS, Mobile)

7. FIFA 15 (PS4, Xbox 360, PS3, Xbox One, Wii, Vita, 3DS)

8. Madden NFL 15 (Xbox 360, PS4, PS3, Xbox One)

9. Middle Earth: Shadow of Mordor (PS4, Xbox One, PC)

10. Minecraft (Xbox 360, PS3, PS4)

Launch traileren a Never Alone

Ha mindig is érdekelt, hogy élnek az eszkimók, akkor a Never Alone a Te játékod. Egy hangulatos puzzle-platformer és egy dokumentumfilm egyvelege ez a kis cím, mely által megismerhetjük az élet szépségeit a sarkkörön. Az anyag egyjátékos és kétfős kooperatív módot is tartalmaz. A megjelenésre jövő hét elején kell számítani PC-n, PS4-en és Xbox One-on, 15 dolláros áron.

Tales from the Borderlands - videó és árak

A Telltale - ha minden igaz - először ad ki előzetest a Borderlands kalandjátékosított változatából. Az biztos, hogy az első évadban hallani fogjuk (micsoda meglepetés) Troy Baker hangját, de lesz Laura Bailey, Chris Hardwick, Erin Yvette és Patrick Warburton.

Maga a történet a Borderlands 2 után játszódik, az első epizód pedig hamarosan elérhető lesz, a következő árakon. PS3-on, PS4-en, Xbox 360-on és Xbox One-on 4,99 dollár egy epizód, és 19,99 dollár a szezonbérlet, PC-n pedig nem ismert az egyed epizódok ára, de a teljes szezon 24,99 dollárt kóstál majd. Ráadásul még idén megjelenik az anyag iOS-re és Androidra is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward