Aprók nagyban - 2014.10.31.

Nagyon jól megy a PS4, de veszteséges a Sony. Demót kapott a The Evil Within. Elkészült a 20nm-es Xbox One APU.

Aprók nagyban - 2014.10.31.

Előrendelhető az Alone in the Dark: Illumination és Haunted House: Cryptic Graves

A két klasszikus horrorjáték-sorozat egyszerre támad fel, és már mindkettőt elő is lehet rendelni Steamen. Az Alone in the Dark 29,99 dollárba kerül, míg a Hounted House kicsit olcsóbb, 19,99 dollár. Ezzel párhuzamosan mindkettő kapott egy-egy előzetest is:

5 játszható karakter lesz a Telltale-féle Game of Thronesban

Steve Allison, a stúdió alelnöke beszélt arról, hogyan állnak hozzá a főszereplőkhöz a fejlesztés során. Míg a The Walking Deadben egy főszereplő szemszögéből mesélték el a történetet, addig ez a Tales of the Borderlands esetében már kettőre bővül. Ezt annyira sikeresen tudták megoldani, hogy ezen felbátorodva a Game of Thronesban már öt fő karaktert terveznek, akik egyébként egy családhoz tartoznak majd, de a narratíva folyamatosan váltogat majd közöttük.

Csúszik az Evolve alfateszt PS4-en

Ha tegnap belevágtál volna az Evolve alfatesztjébe, akkor valószínűleg csalódottan tapasztalhattad, hogy PS4-en az mégsem indult el. A Sony és a 2K közös nyilatkozatából az derül ki, hogy 2.00-ás firmware frissítés tett be a játéknak, és hogy alapvetően hálózati problémáról van szó. A Turtle Rock azt nyilatkozta, a Sonyval közösen dolgozik a problémák megoldásán, és igyekeznek minél előbb elérhetővé tenni az alfatesztet.

This War of Mine - túlélés a háborúban

Milyen amikor egy háborús játékban nem katonát alakítunk, és nem lövünk szét mindenkit? Erre a kérdésre ad választ a This War of Mine. Itt a játékos civilek egy csapatát vezeti, a cél pedig egész egyszerűen az, hogy túléljük a háború borzalmait. Éjszaka ki kell merészkednünk ételt és ellátmányt keresni, míg nappal vissza kell húzódnunk a rejtekhelyünkre, és fejlesztgetni azt.

Elkészült a 20nm-es Xbox One APU

A Beyond3D talált rá az egyik AMD-s menedzser LinkedIn profilján egy érdekességre. Daniel McConnell ugyanis azt írja magáról, hogy sikeresen vezényelte le az Xbox One APU-jának elkészítését, majd annak lecsökkentését 20nm-es gyártástechnológiára. Ez tehát egyértelművé teszi, hogy elkészült a csökkentett csíkszélességű, olcsóbb, kevesebbet fogyasztó chip, de érdemes megjegyezni, hogy ez nem jelenti azt, hogy a közeli jövőben ténylegesen gyártásra is kerülhet. Habár a 20nm-es chip alapvetően költséghatékonyabb lehet az AMD és így a Microsoft számára, a jelenleg használt 28nm-es technológia már annyira kiforrott, hogy nem érdemes még váltani a TSMC-nél még viszonylag friss, problémákkal küzdő 20nm-re - ráadásul a TSMC ezen gyártósorainak nagy részét jelenleg amúgy is az Apple foglalja.

Ezzel párhuzamosan a Microsoft egy mérnököt is keres az Xbox One csapatába. Egy olyan szakemberre van szüksége a cégnek, aki rendkívül tapasztalt a memória-alrendszerek tervezésében, elkészítésében és optimalizálásában, és kifejezetten sok tapasztalata van a DDR3/DDR4-es memóriákkal. Hogy pontosan miért van erre szükség, az persze kérdéses, vélhetően az Xbox One gyártási költségének további optimalizálása a cél.

The Evil Within demó a Steamen

Ha szeretnéd tudni, mennyire fut rosszul a gépeden a The Evil Within, akkor örömmel jelentjük, hogy ehhez már nem kell megvenni a teljes játékot, elég letölteni a most megjelent demót. Ha aztán mégsem fut olyan rosszul, és még a játék is tetszik, akkor vásárlás után onnan folytathatod a teljes játékot, ahol a demót abbahagytad.

Még életben van a Battlecry

Ugye nem felejtettük el, hogy a Bethesdánál készül egy játék, aminek Battlecry a neve, és egyébként olyan, mintha a Team Fortress 2-t ötvözték volna a középkorral. Egyébként free-to-play anyag lesz, karakterosztályokkal, kifejezetten a multiplayerre kihegyezve, de hogy mikor jelenik meg, az továbbra is kérdéses. Legalább kaptunk egy új előzetest:

Nagyon jól megy a PS4, veszteséges a Sony

Ugyan a cég forgalma 7,2 százalékkal, 17,4 milliárd dollárra nőtt a legutóbbi üzleti negyedév során (júliustól szeptemberig), a Sony mégis 825 millió dolláros üzemi veszteséget, és 1,2 milliárd dollár nettó veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. A PlayStationt is futtató Game & Network Services üzletág azonban jól teljesített: tavaly hasonló időszakához képest 83,2%-kal nőtt a részleg bevétele, ami így 2,8 milliárd dollárt tett ki. A PlayStation 4-ből a negyedév alatt 3,3 millió darabot adtak el, de PS3-ból is elment 800 ezer. Ez azt jelenti, hogy eddig 13,5 millió PS4-et adott el a vállalat, így vélhetően az év végéig meglesz a 15 millió is, ami rekord a konzolok történelmében.

Leárazást kapott a Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes

Mindig is szeretted volna kipróbálni a játékot, de soknak tartottad érte az eredeti árat? Ha igen, akkor örömmel jelentjük, hogy 29,99 euróról kereken 19,99 euróra csökkentette a Konami a Gound Zeroes árát, ennyit pedig már biztosan megér ez a kis előzmény.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward