Aprók nagyban - 2014.10.29.

Sokat kell eladni az Oculus Riftből, kellemes hangulatú a Farming Simulator 15 launch trailere, és FPS lett a Star Wars Battlefrontból...

Aprók nagyban - 2014.10.29.

50-100 milliót kell eladni az Oculus Riftből

A Facebook-vezér Mark Zuckerberg láthatóan nem szeretne a kispályán játszani: elmondása szerint 50-100 millió példányt kell eladni az Oculus Riftből ahhoz, hogy ténylegesen egy sikeres platform lehessen. Azzal persze ő is tisztában van, hogy ez irreális elvárás az első generációtól, ahhoz, hogy ilyen számokat tudjanak elérni, a hardver több generációjának le kell futnia. Zuckerberg szerint ha elérik ezt az eladást, akkor válik majd igazán nagy üzletté az Oculus Rift, és akkor lehet igazán kiépíteni köré az ökoszisztémát.

Splash Damage - vissza a PC-re!

Azt már korábban is bejelentette a stúdió, hogy legújabb játékával, a Dirty Bombbal visszatér a gyökereihez, és újra ismét csak PC-re fejleszt. Most azonban egy videóban beszélnek erről a stúdió tagja, és elmondják, hogy ezek a bizonyos PC-s gyökerek milyen hatással voltak a Dirty Bomb elkészítésére.

Kisebb-nagyobb problémák a PS4 2.0-s frissítése után

Tegnap megérkezett a PlayStation 4 régóta várt nagy, 2.0-s frissítése, ami a sok hasznos újdonsággal együtt néhány problémát is hozott. A NeoGAF-on és a hivatalos PS Blogon is sokan jelezték, hogy a frissítés után különböző problémák merültek fel. A két leggyakoribb, hogy a felhasználók nem tudnak csatlakozni a PSN-hez, illetve nem tudják bekapcsolni a konzolt, miután az alvó üzemmódba ment.

A Sony jelezte, tud a problémákról, és jelenleg a kiváltó okokat vizsgálják. Amint megtalálták, érkezik a tapasz.

Már 100 játékot portolt Linuxra a Humble Bundle

Talán kevesen tudják, de a Humble Bundle nem csak azzal foglalkozik, hogy játékokat ad el viszonylag olcsón, csomagban, hanem például portolással is. Eleve a csomagokba bekerülő játékokat igyekeznek úgy kiválogatni, hogy azok minél több platformra elérhetőek legyenek, de ha kell, akkor segítséget nyújtanak a fejlesztőknek a portolásban.

Ennek eredményeként máig összesen 100 játékot portoltak át Linuxra a Humble Bundle segítségével, ráadásul a csapat már az Androidot és a Macet is fontos platformként kezeli, sőt, asm.js segítségével webes felületre is tudnak portolni.

Előzetest kapott a limitált kiadású Dragon Quest PlayStation 4

Oké, ezt a limitált kiadású konzolt csak Japánban lehet majd kapni, és iszonyatosan ronda, de nem hagyhattam ki, mert egyrészt milyen menő már, hogy egy konzol is kap előzetest, másrészt pedig a reklám annyira japán, hogy muszáj megnézni.

Új frissítést kapott a DriveClub

Az Evolution Studios jelenti, hogy egy újabb kliens- és szerveroldali javítást kapott a DriveClub, melynek köszönhetően még nagyobb eséllyel működik majd az online szekció, és elméletileg gyorsabban töltődnek be a leaderboardok és statisztikák.

Ami azonban talán ennél is fontosabb, hogy átalakították a matchmaking rendszert, így azt most már a játékosok internetkapcsolatának minősége alapján válogatja össze a futamban résztvevőket (végre!!!).

Az Evolution ígérete szerint még ezen a héten kapunk egy újabb javítócsomagot, ami természetesen továbbra is az online részt és a kapcsolódást csiszolja.

Crusader: No Remorse - az új ingyenes játék az Originen

Nem rémlik a címben szereplő játék neve? Pedig a Crusader: No Remorse egy zseniális izometrikus lövöldözős játék volt, mely 1995-ben jelent meg DOS-ra, és egyik kiemelkedő tulajdonsága volt a környezet rombolhatósága. Most az Electronic Arts "On the house" ajánlatának keretein belül ingyenesen a miénk lehet.

Kellemes hangulatú a Farming Simulator 15 launch trailere

De tényleg! Kedves és hangulatos kis játék képét festi le előttünk a megjelenés mellé kiadott előzetes. Szinte kedvem támadt aratni egy kicsit.

Jövőre a Star Wars: Battlefront lesz az EA nagy FPS-e

Legalábbis az ünnepi szezonban, mert ugye lesz egy Battlefield Hardline-unk is az év elején. Hogy pontosan mikor? Nos, végre megtudtuk: március 19-én! Ezt követően a (valószínűleg a DICE által készített) következő Battlefield majd 2016 végén jelenik meg.

Az Electronic Arts megerősítette továbbá, hogy a Star Wars: Battlefront elhagyja a korábban használt TPS nézetet, és átmegy FPS-be, bár erre tulajdonképpen számítani lehetett onnantól kezdve, hogy a DICE kapta a fejlesztést.

Kiderült ezen kívül, hogy az Xbox One elindított előfizetéses EA Access szolgáltatás rendkívül sikeres, és túlteljesítette a kiadó várakozásait - nem csoda, hiszen jó ár/érték arányt képvisel, reméljük ebből esetleg végre tanul valamit az Electronic Arts. Ráadásul annak ellenére, hogy az értékéhez képest milyen olcsón adják, Peter Moore, a cég pénzügyi vezetője a negyedéves üzleti eredményeket közlő konferenciahíváson elmondta, valójában a kiadó nagyon jól jár vele. Példának azt hozta fel, hogy sokan ennek köszönhetően próbálták ki a FIFA-t vagy a Maddent, még olyanok is, akiket korábban sosem érdekelt, ezután azonban megvették belőlük a legújabb részeket.

Befutott a Halo 2 Anniversary launch trailere

A Halo: The Master Chief Collection keretein belül érkező Halo 2 Anniversary összes renderelt átvezetőjét felújította a Blur stúdió, így egészen döbbenetesen néznek ki. A vágás és a történetből beszórt apró elemek és idézetek pedig masszívan beindítják a nosztalgiát.

Október 30-án este 20:00-kor streamelünk egy pályát a Halo 2 Anniversaryból!

Ha a fenti előzetes megfelelően lázba hozott, akkor örömhírünk van: mivel már javában teszteljük a Master Chief Collectiont, holnap este 20:00-kor streamelünk is belőle egy kicsit! Mivel a megjelenés előtt négy pályát lehet közvetíteni online az egyjátékos kampányból (mind a négy játékból egyet), így elsőre a Halo 2 Anniversary pályáját választottuk, hiszen ez kapta meg legutóbb a teljes felújítást, így talán ez képviselheti a legnagyobb újdonságot. A pálya pedig nem más, mint a legendás Gravemind! Megmutatjuk, hogy nézett ki régen és most!

Ha végeztünk vele, akkor Tőletek függően esetleg még folytathatjuk a Halo 1/3/4 pályáival is, esetleg egy szavazás alapján (csak mondanám, hogy a Halo 1-ből a The Silent Cartographer engedélyezett, amihez valószínűleg sokatoknak kellemes emlékei fűződnek, és ami amúgy a legjobb pálya, ami valaha FPS-játékhoz készült).

Tartsatok velünk Twitch-en, linket és további részleteket a holnap megjelenő hírben közlünk majd!

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward