Aprók nagyban - 2014.10.27.

Még idén jön a Telltale-féle Game of Thrones, új tévéreklámokat kapott az AC: Unity, és továbbra sem az igazi a DriveClub...

Aprók nagyban - 2014.10.27.

The Crew - optikai tuning

Mindenféle testreszabási lehetőséget mutat be nekünk a The Crew új videója, ami ismét alátámasztja a tényt, hogy itt ténylegesen egy autós MMORPG-vel van dolgunk, annak minden vonzatával együtt (lootolás, XP-szerzés, stb...).

720p-re korlátozódik a PS4-es Share Play

Éppen ma írtunk róla, hogy érkezik PlayStation 4-re a Share Play. Most az is kiderült, hogy a felbontást 720p-re, a framerate-et pedig 30fps-re korlátozza a rendszer, azonban a beszámolók szerint a képminőség ettől függetlenül impresszív, és alig-alig ad hozzá késleltetést a kliens konzolján.

A képminőség és a sebesség persze a hoszt és a kliens internet-sebességétől is függ majd, így a Gaikai technológiájára épülő Share Play ezek függvényében szabályozza majd a felbontást is.

Új dátumot kapott a Lords of the Fallen

Oké, nem nagy a változás: eddig úgy volt, hogy október 31-én jelenik meg a játék, most ezt kicsit előre hozták, október 28-án érkezik világszerte.

50 dollárral csökken az Xbox One ára az Egyesült Államokban

A Microsoft nagyon eltökélt abban, hogy nem fog kikapni hazai pályán a PS4-től, és mivel a megjelenés óta eltelt egy évben mindössze egy hónapban tudta megelőzni az Xbox One a Sony konzolját, így az ünnepi szezonra valami nagyobbal készül. Konkrétan november 2-ről december 3-ig minden Xbox One csomag ára 50 dollárral csökken, ami azt jelenti, hogy az új fehér konzolt Sunset Overdrive-val, vagy a fekete konzolt a hamarosan megjelenő Assassin's Creed Unityvel mindössze 349 dollárért (!) meg lehet majd venni, míg az 1TB-os merevlemezzel érkező Call of Duty: Advanced Warfare csomag ára 449 dollár lesz. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a Microsoft tervez-e máshol is hasonló akciót.

Még idén jön a Telltale-féle Game of Thrones

Egy ideje már nem hallani a The Walking Dead és a The Wolf Among Us készítőinek új játékáról, mely a sokak által imádott Game of Thrones-regényeket veszi alapul. Egyelőre konkrét megjelenési dátumot sem tudunk. Azt azonban Laura Perusco a stúdiótól hajlandó volt elárulni, hogy az első epizód egészen biztosan megjelenik még idén.

Megjelent az Xbox 360-as Grand Theft Auto: San Andreas

Ugyan előző héten még azt írtuk, hogy PS3-ra is kijöhet a játék, úgy tűnik, hogy mégis maradt csak Xbox 360 mellett. A San Andreas tizedik évfordulójára adta ki a Rockstar ezt a verziót, ami egyébként nem kifejezetten egy felújított változat, de néhány dolog azért fejlődött: 720p-s felbontásban fut, és jelentősen megnövelték a látótávolságot a fejlesztők.

Galéria megnyitása grid_on

Még mindig nem az igazi a DriveClub

A hétvégén egy újabb nagyobb javítást kapott a DriveClub, ami a készítők szerint javít az online rendszerek sebességén, stabilabbá teszi a versenyeket, és talán az olyan dolgok is betöltődnek már emberi időn belül, mint például a leaderboardok.

Az Evolution azonban elismeri, hogy további munkára van szükség ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön, így egyelőre továbbra sem tud a stúdió tájékoztatást adni arról, hogy mikor érkezik a PS Plus-előfizetők számára ingyenes verzió.

Nem mindig mászkálhatunk szabadon a Metal Gear Solid 5-ben

Ugyan a játék tulajdonképpen nyitott világú, Hideo Kojima sokszor hangsúlyozta, hogy ezt nem úgy kell elképzelni, mint mondjuk a Grand Theft Auto 5-öt - vagyis Snake nem fog megállni félúton horgászni. Ettől függetlenül lesznek mellékküldetések, és egyébként szabadon bejárhatjuk majd a területeket, de nem mindig! Ha elfogadunk egy küldetést, akkor az egy adott zónán belül aktiválódik, nekünk pedig abban a zónában kell maradnunk, különben bukjuk a missziót - mint ahogy akkor is elbukhatjuk, ha túl sokáig húzzuk az időt, és nem térünk a lényegre.

Új tévéreklámot kapott az Assassin’s Creed Unity

A francia forradalom idején úgy tűnik, hogy elég nagy volt az egy négyzetméterre jutó orgyilkosok száma, legalábbis ha az új tévéreklámból indulunk ki.

Új konzolokra jön a Slender: The Arrival

Az eredeti PC-s verziót némileg felújító és kibővítő Xbox 360-as és PS3-as változat tavaly szeptemberben jelent meg, az extra tartalmakat pedig aztán megkapták a steames felhasználók is. Most azonban a játék elkészül az új konzolokra is, egészen konkrétan Wii U-ra, Xbox One-ra és PS4-re, de hogy mikor, az egyelőre kérdéses.

Még mindig tervben a Suspend/Resume PS4-re

A PlayStation 4 bemutatásakor kiemelte a Sony, hogy a konzol képes lesz azonnal a játékba dobni minket bekapcsolás után, pont ott folytatva azt, ahol abbahagytuk - ez az Instant On, vagy a Susped/Resume. Ezt a lehetőséget azóta már megkapta az Xbox One, de a PS4-ből továbbra is hiányzik, és sokan hiányolják is. Akárhogy is, Murray Hume az SCEE alelnöke elmondta, ez a lehetőség továbbra is tervben, de még mindig nem tudják megmondani, mikorra várható az implementálása.

Far Cry 4 - börtönsztorik

További karaktereket ismerhetünk meg a Far Cry 4-ből, illetve új területeket is láthatunk a játék friss előzetesében. És ugyan nagyon szép vidékeket tárnak elénk, a Royal Army börtöne azért nem tűnik kifejezetten barátságosnak.

60 főt bocsátanak el a WildStar fejlesztőitől

A kiadó NCSoft bejelentette, hogy a cégen belüli stúdióknál nagyobb leépítések várhatóak a közeli jövőben. Ennek első körében 60 dolgozót küldenek el a WildStar fejlesztéséért felelős Carbine Studiostól, aminek vélhetően nem kis köze van ahhoz, hogy a játék messze nem teljesített az elvárásoknak megfelelően - így például az ünnepekre tervezett külön tartalmat is visszamondták.

Az NCSoft egyértelművé tette, hogy a jövőben továbbra is támogatja és frissíti majd különböző MMO-it, így a WildStar, az Aion, a Lineage és a Guild Wars sem marad új tartalmak nélkül, azonban ezen túlmenően már inkább más területekre koncentrálna a kiadó: a tabletes és mobilos játékokra.

Éppen ezért is vágtak bele abba a teljes céget érintő átszervezésbe, melynek folyományaként valószínűleg még sokan mondhatnak majd búcsút állásuknak. A hivatalos közlemény szerint az ArenaNet kivételével az összes nyugati stúdiót érintik majd a leépítések.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward