Aprók nagyban - 2014.10.01.

Ezúttal kraftolunk az új Dragon Age-ben, komolyabb profilozás lesz a Watch Dogs 2-ben, neves színészek az Angry Birds-filmben...

Aprók nagyban - 2014.10.01.

Egy rakás neves színész csatlakozott az Angry Birds-filmhez

A Fergal Reilly (The Smurfs) és a Clay Katis (Wreck-It Ralph) által rendezett Angry Birds-film nagyon szépen alakul, de az legalábbis biztos, hogy tehetséges szinkronszínészekben nem lesz hiány.

Jason Sudeikis adja Red, Josh Gad adja Chuck (a sárga madár) és Danny McBride adja Bomb (a fekete madár) hangját. Nem maradhat ki persze Peter Dinklage sem, aki a legendás Mighty Eagle-t szinkronizálja, míg Maya Rudolph lesz Matilda (a fehér madár), Bill Hader pedig egy malacot alakít majd.

Ha nem tudsz belépni a The Crew bétájába...

...pontosabban nem fogadja el a tegnapi indult, konzolos zárt bétához kiosztott kulcsodat a rendszer, akkor nem benned van a hiba, hanem a Ubisoft oldalán. A kiadó azt ígérte, dolgozik a megoldáson, és hamarosan már rendben lesz minden kulcs.

Két spéci PS4-es bundle-lel jön a The Evil Within...

...de sajnos csak Japában, ahol ráadásul PsychoBreak a játék neve. Ezt látjuk a fekete és a fehér konzolra írva is, meg a játék helyszínét adó régi épületet. Jó lenne, ha jönnének Európába is?

Két kormányt támogat majd a DriveClub

A konzolos autós játékoknál általában kérdéses szokott lenni, hogy melyik cím milyen kormányt támogat - legalábbis a Sony esetében, hiszen Xboxon a hivatalos Xbox-kormány minden autós cuccal működik. Éppen ezért a PS Blogon a DriveClub közösségi menedzsere elmondta, hogy induláskor két kormány, a Thrustmaster T80 és T300RS lesz támogatott, de a megjelenést követően igyekeznek majd bővíteni a listán.

És ha már DriveClub, érdemes megemlíteni, hogy érkezett egy teljesen új, in-game jelenetekből összevágott, bár nem játékmenetet mutató video is:

Bűnösnek vallották magukat az Xbox-hackerek

Az Xbox Underground néven futó hackercsoport még 2011-ben törte fel a Microsoft szervereit, ahonnan érzékeny adatokat sikerült ellopniuk. A Delaware-ben székelő bíróság szerint nagyjából 100 millió dollár értékű szellemi tulajdont, és egyéb információt, adatot nyert ki a csoport a Microsofttól, többek között az Xbox One-nal, az Xbox Live-val, és olyan játékokkal kapcsolatban, mint a Call of Duty: Modern Warfare 3 és Gears of War 3. Fontos, hogy ez még bőven az Xbox One megjelenése és bejelentése előtt volt, így a bíróság szerint az ellopott adatok arra is használhatók lehettek volna, hogy a vádlottak "hamisított konzolokat" gyártsanak.

A csoportból David Pokora és Sanadodeh Nesheiwat bűnösnek vallotta magát az ellenük felhozott összeesküvés vádjában, míg Nathan Leroux, Austin Alcala és egy másik, egyelőre meg nem nevezett társuk ellen vádemelés indult.

Dragon Age Inquisition - "kratfoljunk"!

A tegnapi karaktergenerálás után ezúttal a tárgykészítés van terítéken. A készítők ígérete szerint a különböző fegyverek és tárgyak olyan mélyen testreszabhatók lesznek, mint korábban soha a sorozatban.

]

Nem PS4-exkluzív a DayZ

Dean Hall, a játék alkotója még augusztusban a GamesComon jelentette be (a Sony színpadán), hogy a legendásan kegyetlen PC-s túlélőhorror-játék jön PS4-re is. Sokan ebből rögtön arra következtettek, hogy a PC mellett kizárólag a Sony konzolján lesz elérhető az anyag, ez azonban nem így van. "A DayZ mindenképpen multiplatform lesz, egyértelműen ez a Bohemia álláspontja. A további platformokat hamarosan bejelentjük majd" - mondta Hall.

A fejlesztők szerint a jelenlegi PC-s early access verzióval sok a probléma, így még nem lehet konzolokra vinni. Továbbá attól is függ, hogy a DayZ mikor kerül át PS4-re, hogy a Sony milyen lehetőséget ad majd a jövőben a korai hozzáférésre - már ha ad egyáltalán. Ráadásul teljesen át kell tervezniük a kezelőfelületet is, hogy az illeszkedjen a kontrolleres vezérléshez és ne kelljen lebutítani: "A Skyrim esetében egyértelműen a PC veszített, ugyanis jelentősen lebutították az interférszt. Mi nem akarunk így eljárni".

Xbox One-ra és Wii U-ra is jön a Thomas Was Alone

A korábban PS4-re bejelentett játék most már biztosan érkezik Xbox One-ra és Wii U-ra is, ráadásul minden platformon egyszerre, még novemberben.

Watch Dogs 2 - komolyabb profilozás

Az eredeti Watch Dogs több, egyedinek és újszerűnek tűnő rendszerrel indult, melyeket aztán nem sikerült rendesen kihasználnia. Ezek közé tartozott a profilozás lehetősége is, mellyel gyakorlatilag a civilek magánéletébe nyerhettünk betekintést. Sajnos a játékmenetre nem sok hatása volt, ráadásul viszonylag gyakran adott be hasonló, "véletlenszerűen" generált eredményeket az egyes NPC-khez. Jonathan Morin, a Watch Dogs kreatív igazgatója elmondta, többek között ezt is jelentősen feltuningolják majd a folytatásban, mint ahogy a főhős többi eszközét is, hogy ténylegesen egy igazságosztónak tűnjön.

Morin szerint a legfontosabb, hogy a játékosok könnyebben találják meg a saját cselekedeteikből következő, emergens lehetőségeket a játékmenetben. A profilozással tényleg egyedi, különleges karakterekké tehetik az egyébként csak a városban mászkáló NPC-ket, akik mind-mind saját kis történetet hordozhatnak magukban, és csak a játékoson múlik majd, hogy ezeket leköveti-e.

Oké, de mi az a Civilization: Beyond Earth?

A Firaxis Games úgy sejti, hogy sokakat érdekel a játék, de kicsit talán félnek annak komplexitásától, vagy nem is tudják elképzelni, miről is van szó. Éppen ezért az új videóban 10 percen keresztül próbálják meg bemutatni nekünk, milyen lesz egy tipikus játék az új Civilizationben:

Pedig nyereséges volt a PlayStation Home!

De akkor miért zárta be a Sony? Egyelőre sok stúdió nem érti ezt, ugyanis nem csak a Sony, de ezek a bizonyos stúdiók is sokat kaszáltak rajta. Az nDreams vezetője, Patrick O’Luanaigh a GamesIndustrynak elmondta, a PS3 fénykorában több millió felhasználója volt a Home-nak, és ők maguk "hétszámjegyű összegeket kaszáltak rajta több éven keresztül, más csapatokhoz hasonlóan". A Sony rendelkezett belsős csapatokkal is, akik a Home fejlesztésén dolgoztak, és alapvetően is egy jól összerakott, hangulatos kis "rendszer" volt ez, ami olyan közösségi eseményeknek adott otthont, mint például az E3-as közvetítések, de itt mutatkozott be több free-to-play játék is. O’Luanaigh szerint a Sony a PS3-as korszakkal együtt egyszerűen csak le akarja zárni a Home-ot is, ráadásul az sem segít a dolgon, hogy a Home mögött álló eredeti Sony-alelnök, Phil Harrison már nincs a cégnél.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward