Aprók nagyban - 2014.09.24.

Sokba kerülhetett a Titan MMO a Blizzardnak, bemutatkozik a CoD: Advanced Warfare kooperatív módja, mókás hiba maradt a PC-s FIFA 15-ben.

Aprók nagyban - 2014.09.24.

Call of Duty: Advanced Warfare - bemutatkozik a kooperatív mód

Az Exo Survival néven futó kooperatív mód bemutatását hagyta utoljára a Sledgehammer Games, így a november 3-as megjelenésig már túl sok újdonság leleplezésére nem számíthatunk. Valami meglepetést kell hagyni a végleges verzióra is.

Sokba kerülhetett a Titan MMO a Blizzardnak

A GamesIndustrynak nyilatkozó független piaci elemző, Billy Pidgeon szerint tetemes mennyiségű pénzbe került a Blizzardnak a végül eltörölt Titan MMO. Szerinte több tízmillió dollárról, valószínűleg 50 milliós nagyságrendről van szó. "Sok költséggel jár egy meg nem jelentetett játék, de egy minőségen aluli termék hosszú távon jóval többet árthat egy olyan stúdiónak, mint a Blizzard. A fejlesztésre fordított költségek betudhatók olyan kutatás-fejlesztési kiadásnak, melyek hasznosak lehetnek más termékeknél".

Mindenki kedvenc Michael Pachterje szerint azonban az 50 millió dollár egy nagyon visszafogott tipp, ő ugyanis azt mondja, hogy inkább 140 millió dollár környékére kell gondolni. Vagy 70 millióra, attól függ. Az úriember ugyanis viszonylag egyszerű matekkal számolt: 100-200 ember, évi 100 ezer dolláros fizetés, szorozva a 7 évnyi fejlesztéssel. Az mondjuk kicsit sem zavarja drága Pachterünket, hogy a Blizzard többször is elmondta, hogy a fejlesztés számos szakaszában pusztán néhány ember próbálta meg kitalálni a koncepciót, és meghatározni a játék irányát.

Saint's Row: Gat out of Hell - mi is ez?

A fejlesztők 5 percen át beszélnek arról, hogy tulajdonképpen mire is számíthatunk ettől a játéktól, és persze közben teljesen új játékmenetet is láthatunk a videóban. Valószínűleg soha nem volt még ilyen poénos bejárni a poklot, mint most.

Hatalmas akciót tart a Sony az európai PS Store-ban

Rengeteg PS4-es, PS3-as és PS Vitás játékot áraz le a Sony az európai PS Store-ban október 1-ig. A teljes lista megtalálható a hivatalos blogon, itt most csak annyit mondanánk el, hogy például a Dark Souls 2 59,99 euró helyett, 24,99 euró PS3-ra, amire ráadásul további 10% kedvezményt kaphatunk, ha rendelkezünk PS Plus-előfizetéssel.

FIFA 15 PC-n - az Electronic Arts ismét megcsinálta!

A PC-s rajongók végre örülhettek egy picit, hogy az új FIFA-ban megkapták ugyanazokat a lehetőségeket, mint az Xbox One- és PS4-tulajdonosok. Egészen addig, amíg ki nem derült, hogy (többek között) egy olyan hiba is maradt a játékban, aminek következtében minden játékos a pályán, a kapust is beleértve befut középre. Nem csalódtunk.

Egy hétig ingyenes a Guild Wars 2

Holnap déltől egészen október 1-ig ingyenesen kipróbálható a Guild Wars 2. Ha korábban már volt trial accountod, akkor elvileg ennek keretein belül az is működni fog. Ha nincs, akkor erre lehet készíteni egyet, és innen lehet letölteni a játékot.

Hogy nézne ki a Halo 5 bemutatkozó előzetese Minecraftban?

A Minecraftban mindent meg lehet csinálni, és akkor már miért pont a Halo 5 előzetese maradna ki a szórásból, ugyebár. A bökkenő annyi, hogy igazából ezt nem is a Minecraftban csinálta meg egy tehetséges úriember, csak úgy néz ki.

Összehasonlításul az eredeti video:

Ciki hiba: most akkor mennyi példányban kelt el a Wasteland 2?

Nos, ez az, amit nem tudunk. Ugyanis a nap folyamán egyszer a Wasteland 2 híreit szóró pr-ügynökség kiküldött egy örömteli közleményt, melyben tudatták a néppel, hogy 1,5 millió példány ment el a játékból. Ez persze egy elég komoly eredmény 4 nap alatt, ami még egy kevésbé reklámozott AAA-játéknak is a tisztességére válna, nem hogy egy indie cuccnak.

Aztán jött a helyesbítés: nem 1,5 millió példány ment el, hanem 1,5 millió dollár bevételt generált a játék négy nap alatt. Ez persze már nem hangzik olyan jól, de mivel a fejlesztési költséget már amúgy is kifizették a Kickstarter-támogatók, tulajdonképpen innentől kezdve nyereségről van szó a stúdió részéről.

Előzetesen a Titanfall utolsó DLC-je

A harmadik és egyben utolsó tartalmi csomag az IMC Rising névre hallgat, és három pályát tartamaz 10 dollárért, illetve a szezonbérleteseknek persze ingyen. A megjelenésre a holnapi nap folyamán lehet számítani.

Nagy frissítést kapott a Dota 2

Aminek köszönhetően olyan dolog történt, amire gyakorlatilag a játék indulása óta nem volt példa: kicsit megváltozott a pálya. Ez nagyon fontos egy olyan játékban, ahol az egyetlen pálya minden centiméterének ismerete nagyon fontos, sőt, nélkülözhetetlen. A leglényegesebb, hogy a Roshan körüli terület teljesen átalakult, és megváltozott a bejárat is a nagydarab szörnyhöz, és ennek megfelelően kicsit átalakult a mellette futó vonal a Dire oldalról. Ezen kívül némileg megváltozott a Radiant első tornyához vezető út is. A patch persze rendkívül sok egyensúlybeli változást is hoz, illetve érkeznek új setek különböző karakterekhez.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward