Aprók nagyban - 2014.09.23.

Nincs tervben a PC-s Sunset Overdrive, casualabb lesz a Final Fantasy XV, mobilokon is kelendő a Goat Simulator...

Aprók nagyban - 2014.09.23.

Elindult a zombis Counter-Strike bétája

A Counter-Strike Nexon: Zombies bétatesztje ma délutántól hozzáférhető mindenki számára a Steamen.

100 millióan használják a Steamet

A Valve ma bejelentette, hogy a Steam aktív felhasználói fiókjainak száma átlépte a 100 milliót, illetve az utóbb 9 hónapban 1300 új játék került fel a rendszerbe. Mindezt annak örömére árulta el a vállalat, hogy ma leleplezték új áruházi felületüket, ami minden korábbinál kényelmesebb és testreszabottabb vásárlási élményt nyújt - elvileg.

Új Super Smash Bros. 3DS reklámot mutattak be

Ezt a reklámot sajnos a YouTube-on kívül csak az amerikai közönség fogja látni, pedig elég vicces - tartalmaz például sikoltozó felnőtteket is.

Mobilokon is jól megy a Goat Simulator

Az utóbbi hónapok egyik legbetegebb sztorija, hogy valaki készített egy kecskeszimulátort. De ami még ennél is betegebb, hogy a játéknak hatalmas sikere van PC-n, sőt most már mobilokon is! Az anyag öt napja jelent meg iOS-en és Androidon, és ennyi idő alatt több, mint 100 ezren vették meg a két platformon összesen. "Fantasztikus érzés, hogy az embereknek tetszik a játékunk. Annak is örülünk, hogy így még több kecskerajongót érhetünk el, és azok is élvezhetik a kecskelétet, akiknek nincs számítógépük" - szól a készítők nyilatkozata.

5 és fél millióan játszottak a FIFA 15 demójával

Nem különösebben nagy játéktörténelmi mérföldkő, de a FIFA 15 lett az Electronic Arts legtöbbet játszott demója, hiszen összesen 5,5 millióan próbáltátok ki különböző platformokon. A végleges játék egyébként éppen ma jelent meg PC-n, PS3-on, PS4-en, Xbox 360-on és Xbox One-on.

Oké, tényleg nehéz lesz a Bloodborne

Ugyan a From Software-től érkeztek olyan hangok, melyek szerint a Bloodborne némileg könnyebb, hozzáférhetőbb lesz, mint a Dark Souls, valószínűleg nem kell amiatt aggódnunk, hogy túl könnyű lenne. A PAX Prime-on ugyanis 3500-an próbálták ki a demót, és ebből mindössze 20-an ölték meg a végén található Cleric Beastet. A Tokyo Game Show-n kicsit jobb volt az arány: ott 1250 emberből 40-nek sikerült lenyomni a demó utolsó főellenségét.

Egyeduralkodó lehet a Sony a konzolpiacon?

Legalábbis így gondolja Eiichi Katayama, a Bank of America/Merrill Lynch elemzője, aki ennek a gondolatnak a The Wall Street Journalban adott hangot. Szerinte a Sonynak megvan az esélye arra, hogy "saját, exkluzív területévé tegye" a konzolpiacot, és hosszabb távon egy teljes szóraköztató-központtá változtassa a konzolt, amibe be tud csatornázni minden tartalmat a vállalaton belülről.

Megjelent a Train Simulator 2015

A vonatok rajongói örülhetnek, ugyanis mától elérhető Steamen a Train Simulator legújabb verziója, melyhez már 39,99 dollárért hozzájuthatunk.

Könnyebben hozzáférhető lesz a Final Fantasy XV

Hajime Tabata meglepő módon azt szeretné, ha az általa készített Final Fantasy egyszerűbb, könnyebben hozzáférhető és casualabb lenne. Mindezt annak ellenére, hogy maga Tabata is a keményvonalas játékok rajongója, és imádja a korábbi Final Fantasy-részeket. "Tényleg könnyebbé szeretném tenni. Persze a játék mélységeit meg kell tartanunk, de azt akarom, hogy ezek a mélységek könnyebben elérhetőek legyenek, és kielégítőbb élményt nyújtsanak a játékosnak."

Tabata szerint erre az egyik példa az egygombos harcrendszer, ami a játékba épített intelligenciára támaszkodik ahhoz, hogy "kielégítő és látványos" végeredményt produkáljon. "Nem leszek fiatalabb én sem. Nem akarok eszeveszetten gombokat nyomkodni. Ezen kívül ki akarom használni az új hardverek lehetőségeit, és nem akarok sokat szenvedni azzal, hogy végrehajtsak egy-egy mozdulatot".

Javítást kapott a Destiny

Az új, 1.0.1.4-es verziószámú patch lejjebb veszi néhány sztori küldetés nehézségi szintjét (kettőt a Holdon, és egyet a Marson), illetve javít néhány hibát, melyek kellemetlen wipe-oláshoz vezethetnek a Vault of Glass raidben. Úgy tűnik, a tegnapi Aprókban emlegetett lootolási hibát még nem javította a Bungie.

Lord of the Fallen - felbontások konzolokon

A The Witcher-sorozat egykori kreatív vezetője, és a Lords of the Fallen egyik fő fejlesztője, Tomasz Gop elárulta, hogy a játék 900p-ben fut majd Xbox One-on, és 1080p-ben PS4-en. "A felbontáson kívül nincs különbség, mindkét verzió ugyanúgy néz ki" - mondta Gop, majd hozzátette, hogy a játék már átesett a Sony hivatalos elfogadási procedúráján, és egyébként az utolsó simításokat végzik - így tehát számíthatunk elsőnapos patch-re. A Dark Souls-ihletésű anyag egyébként október 31-én jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra. Ennek örömére pedig van egy új játékmenet videónk is:

Nincs tervben a PC-s Sunset Overdrive

Az Insomniac Games marketinges vezetője, James Stevenson elmondta, alapvetően "nincs kizárva" egy PC-s verzió, mert "soha nem lehet tudni, mit hoz a jövő", ugyanakkor egyértelművé tette, hogy egyáltalán nincsenek ilyen terveik és még csak nem is gondolkoztak rajta. Érdemes megjegyezni, hogy ezúttal a Sunset Overdrive jogai a stúdiónál maradnak, és nem kerülnek a kiadó Microsofthoz, de ez persze nem jelenti azt, hogy a készítők bármit megtehetnek, hiszen nem tudjuk, milyen megállapodást kötöttek Redmonddal.

Mindössze két nap alatt kapott zöld lámpát a Shroud of the Avatar

Valószínűleg rekord idő alatt került be a Stream Greenlight programba a Shroud of the Avatar, hiszen alig két napja adták le a készítők. Mindez persze annak köszönhető, hogy Richard Garriott rajongói elég komolyan elkezdték hallatni a hangjukat. A szerepjáték egyébként annak idején 1,9 millió dollárt kapott a közösségtől, azóta azonban már 4,8 millióra hízott a költségvetés a folyamatos támogatásnak köszönhetően. A megjelenésre valamikor 2015 első felében lehet számítani.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward