Aprók nagyban - 2014.09.16.

Lecsúszhat a bónuszról a Bungie, 20 millió játékosa van a Hearthstone-nak, és rendet rak az elefánt a Far Cry 4-ben...

Aprók nagyban - 2014.09.16.

Assassin’s Creed Unity - továbbra is kooperatív

Oké, szóval hogyan fog működni, amikor a játék történetét próbáljuk meg teljesíteni kooperatív módban? Nos úgy, hogy Arnót irányítva a kocsmában összefutunk a többi "szellem" Arnóval, vagyis a csatlakozni készülő barátinkkal, akik aztán átalakulnak egy véletlenszerűen generált orgyilkossá - de csak a mi oldalunkon. A társainknál ugyanis mi tűnünk majd véletlenszerűen generált orgyilkosnak. Miért? Nos, természetesen azért, mert a saját oldalán mindenki Arnót irányítja majd.

Te kaptál meghívót a Bloodborne alfatesztjére?

Nem? Nos, akkor valószínűleg azon terebélyes csoportba tartozol, akiknek nincs platinum trófeája egyetlen Souls-játékban sem. Vagy ha van, akkor egyszerűen csak szerencséd nincs. Aki ugyanis rendelkezik platinával akár a Demon's Soulsból, akár a Dark Souls két részéből, annak van esélye bejutni a From Software új játékának korai tesztjébe. Figyeljétek a levelesládátokat!

Saját kontrollert kaphat a Mortal Kombat X

Nem ritka, hogy verekedős játékokhoz külön kontroller készüljün, és úgy tűnik, hogy az új Mortal Kombat X sem lesz kivétel. A képeken látható, hogy mind az Xbox One-hoz, mind pedig a PS4-hez készül majd spéci irányító. Az előbbit közelebből is megnézhetjük: kifejezetten érdekesnek tűnik, látszólag nincs rajta D-pad, eltűnt a jobb analóg kar, a vállgombok pedig előre költöztek az ABXY mellé.

Lecsúszik a bónuszról a Bungie?

Ha még emlékeztek, 2010-ben az Activision és az Infinity Ward közti botrány egyfajta melléktermékeként kikerült az internetre a szerződés, melyet a Bungie és az Activision kötött egymással. Ebben akkor volt egy olyan záradék is, mely szerint a Bungie 2,5 millió dollár bónuszt kap, ha a megjelenését követő 30 napban a Destiny Xbox 360-as verziója legalább 90%-os értékelésen áll a Metacriticen (az új konzolokat akkor még nem jelentették be, és még arról sem tudtunk, hogy a játék érkezne PS3-ra).

Mivel azóta a Destiny is csúszott, megjelentek új platformok, és valószínűleg a körülmények is változtatok, valószínű, hogy a két fél módosította, vagy újrakötötte a szerződést, habár hasonló opciók különböző bónuszokra általában jelen szoktak lenni az ilyen jellegű üzleteknél. Akárhog is, a jelenlegi 77%-os Metacritic-átlagra nem valószínű, hogy bármilyen bónuszt is fizetne az Activision.

Hellblade - egy női karakter kihívásai

A Ninja Theory indie, de mégis AAA-kategóriás játékának főszereplője egy nő lesz. A készítők tisztában vannak azzal, hogy ez okozhat piaci nehézségeket nekik, de ismét vállalják a kockázatot (a Heavenly Swordnál is bevállalták Narikót). A női protagonista népszerűségének érdekében szeretnék elérni azt, hogy egy nagyon kidolgozott, és a szokványostól eltérő karaktert alkossanak meg.

Eléggé sikeres a Super Smash Bros.

A múlt héten megjelent Japánban az új Super Smash Bros. és nem meglepő módon brutálisan sikeres az anyag: mostanáig már 1 millió példány ment el belőle - ezzel pedig a Monster Hunter 4 és a Pokémon X&Y ligájában játszik már a legendás verekedős anyag folytatása.

Ezek a már a Killzone fejlesztőinek új játékából valók?

Mivel alapvetően senki nem tudja, min dolgozik jelenleg a Guerilla Games (a pletykák szerint egy open-world RPG lesz), alkalmanként előkerülnek koncepciórajzok, amikre aztán valaki ráfogja, hogy na, ezek már az új játékukból vannak. A lenti két új kép egy kínai fórumból került elő, ahol a Horizon címet említik, és hogy állítólag közösségi elemek is helyet kapnak majd az anyagban.

20 millió játékosa van a Hearthstone-nak

Bizony, brutálisan népszerű a Blizzard új kártyás játéka. Egészen konkrétan tegnap lépte át a 20 milliót az egyedi játékosok száma, ami ismét bizonyítja, hogy a Blizzard képes egy alapvetően szűkebb rétegek által kedvelt műfajt megkedveltetni szélesebb közönséggel.

Most már nem cenzúrázzák a Left 4 Dead 2-t Ausztráliában

Oké, nekünk éppen nem sok közünk van az ausztrálokhoz, de egyrészt együttérzünk az ottani játékosokkal, másrészt pedig alkalmanként nem rossz dolog nevetni egyet az ausztrál cenzorok marhaságain. Bár most éppen egy pozitív hírről számolhatunk be: mióta bevezették az országban az R18+ (ami a "csak 18 éven felülieknek"-kategória egy extra változata) kategóriát, azóta több játékról is levehették a cenzúrát - így például most a Left 4 Dead 2-ről is.

Far Cry 4 - tudtátok, hogy az elefántnak a legnagyobb az agytérfogata?

Én is a Far Cry 4 új előzeteséből tudtam meg, ami mindenféle érdekes információt közöl velünk ezekről a fenséges állatokról, amolyan NATGEO Wild-pótlékként. Aztán pedig rátér arra, hogyan öklelnek fel és taposnak szét mindent ezek a jószágok. Mókás lesz.

Steamre költözött a Borderlands

Az első Borderlands ugyan nem vált akkora közönségkedvenccé, mint a folytatás, de azért nem árt, ha a többjátékos része még tud futni néhány évig. Vagy mondjuk örökre. Éppen ezért a készítők a GameSpy bezáró szervereiről áttelepítették a játékot Steamre.

Megjött az ingyenes Halo: Reach

Az Xbox Live Gold előfizetői számára mától végre elérhetővé vált ingyenesen a Halo: Reach, ami valószínűleg a legnagyobb cím, amit eddig a Microsoft elérhetővé tett a szolgáltatáson belül. Xbox One-on továbbra is a Crimson Dragon jár, illetve a Super Time Force.

Élőszereplős előzetest forgatnak a Sunset Overdrive-hoz

Legalábbis erről tanúskodnak az alábbi képek, amiket amúgy Marcus Smith, a játék kreatív igazgatója osztott meg a néppel. Állítólag a forgatás során egyetlen plüssmackó sem sérült meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward