Aprók nagyban - 2014.08.28.

Visszacsábítják a fejlesztőket az új konzolok, előzetesen az új Dead Island (és nem a kettő), és csúszik az Assassin’s Creed Unity...

Aprók nagyban - 2014.08.28.

Visszacsábítják a fejlesztőket az új konzolok

Az utóbbi két évben rendre arról számolhattunk be, hogy egyre több fejlesztő fordul a mobilos platformok felé, ahol kisebb költségvetéssel (és kockázattal) lehet egyszerűbben elérni nagyobb sikereket. Szerencsére úgy tűnik, hogy az új konzolok némileg megfordíthatják ezt a rendet, legalábbis ez derül ki a TIGA felméréséből, melyet a brit stúdiók körében végzett el a cég. Ezek szerint jelenleg a fejlesztők 17%-a dolgozik Xbox One-ra és 15%-a PS4-re, a jövőben azonban 52%-uk tervez dolgozni a Microsoft konzoljára, és 48%-uk a Sonyéra.

Jelenleg egyébként a megkérdezettek körében egyértelműen az iPhone és az iPad a legnépszerűbb platform, 73 és 72 százalékkal. Érdekes módon a PC-t jelenleg 63% jelölte meg célplatformként, azonban a jövőben már csak 48% tervez rá játékot készíteni.

150 dollárba fáj a külön Kinect

Miután a Microsoft bejelentette, hogy Kinect nélkül is kiadja az Xbox One konzolt 399 dollárért, egyúttal azt is bejelentette, hogy külön is árulni fogják a kamerát. Az ezzel kapcsolatos részletekre azonban egészen mostanáig várni kellett. Nos, a redmondiak hivatalos közleménye szerint a kiegészítőt külön október 7-től lehet majd megvenni, 149,99 dolláros áron (az Egyesült Államokban legalábbis), ami így tehát 50 dollárral drágább, mintha egy csomagban vennénk meg a konzollal. Ezzel a Microsoft célja valószínűleg az, hogy ne érezzék magukat teljesen átverve azok a korai vásárlók, akik egyetlen lehetőségként még a 499 dolláros, teljes csomagot vették meg.

Meg kell azért említeni azt is, hogy a 149,99 dollárért a kamerán kívül megkapjuk a Dance Central Spotlight játék digitális letöltőkódját, mely az új Dance Central kicsit megvágott változata, 10 számmal.

Demót kap a Forza Horizon 2

Ritka pillanatok egyike, amikor arról számolhatunk be, hogy egy modern játéknak lesz demó verziója, de a Forza Horizon 2 esetében ez a helyzet. A kipróbálható változat szeptember 16-án érkezik Xbox One-ra, addig is érdemes átböngészni az achievementek listáját.

Ezen kívül a PlayGround Games bejelentett 14 új autót is, köztük számos kívánatos klasszikussal:

2012 Nissan GT-R Black Edition

1981 BMW M1

1973 BMW 2002 Turbo

1967 Lamborghini Miura P400

1963 Volkswagen Beetle

1995 Ferrari F50

1992 Honda NSX-R

1985 Toyota Sprinter Trueno GT Apex

1985 Ford RS200 Evolution

2009 Ferrari 458 Italia

1994 Nissan 240SX SE

1968 Oldsmobile Hurst/Olds 442

2012 Caterham Superlight R500

2009 Honda S2000 CR

Galéria megnyitása grid_on

Csúszik az Assassin’s Creed Unity

Október 23-ról november 13-ra csúszik a next-gen Assassin’s Creed megjelenése. A Ubisoft magyarázata szerint egész egyszerűen egy kicsit több időre van szükségük ahhoz, hogy megfelelően ki tudják polírozni a játékot, és az minden tekintetben kiváló lehessen. Ez egyébként azt jelenti, hogy a Unity ugyanazon a napon jelenik majd meg, mint az Assassin’s Creed Rogue és a The Crew - tehát lesz egy kis Ubisoft-féle háziverseny.

Előrendelhető és előtölthető Xbox One-on a Destiny

Ha készen akarsz állni a szeptember 9-es megjelenésre, és Xbox One konzollal rendelkezel, akkor egyrészt érdemes előrendelni, másrészt pedig érdemes élni az új előtöltési lehetőséggel. Előrendelhető sima és Digital Guardian Edition kiadás is, utóbbi a játékon kívül tartalmazza a Vanguard Armory és Emblem cuccokat, exkluzív in-game hajót, és hozzáférést a később érkező két új kiegészítőhöz.

Lords of the Fallen - az utolsó remény

Az erősen Dark Souls-ihletésű Lords of the Fallen főszereplője egy elítélt számkivetett, aki ironikus módon az emberiség egyik utolsó reménye lesz a hódító démonok ellen. A játék október 31-én jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

Egy hónapot késik a next-gen Shadow Warrior

A 3D Realms klasszikus FPS-ének modern változata nagy siker volt PC-n és az előző generációs konzolokon, Xbox One-on és PS4-en azonban még kicsit várnunk kell rá. A játék eredetileg szeptember 26-án jelent volna meg, ám most már október 24-re van kiírva. A készítők szerint némileg nagyobb kihívás megküzdeni az új konzolokkal, mint azt előre gondolták, így még kicsit finomítaniuk kell a programon - leginkább a kontroller visszajelzésein és késleltetésén szeretnének javítani. "A Shadow Warrior egy régivonalas FPS, így az irányításnak precíznek és tökéletesnek kell lennie" - nyilatkozta a Flying Wild Hog stúdió képviselője.

Újabb áldozata van a swattingolásnak

Folytatódik a nagyon csúnya "megviccelős" őrület, melynek lényege, hogy vicces kedvű egyének kihívják felebarátaikra a 911-en keresztül a gyorsreagálású rendőrségi kommandót, a SWAT-ot - ezt nevezte el eredetileg az FBI swattingnak. Ez a csúnya átverés nem csak, hogy sok pénzébe kerül az adófizetőknek, de rendkívül veszélyes is, hiszen ha csak egyetlen rossz mozdulatot tesz az áldozat, akire a SWAT rátöri az ajtót, akkor akár le is lőhetik. Az átverőket persze komolyan üldözi az FBI és a rendőrség, az egyik ilyen eset után a vétkes 11 év börtönt is kapott. Ennek ellenére újabb és újabb esetek tűnnek fel, most éppen a profi Counter-Strike játékosra, Kootrára tört rá a kommandó, miközben az egészet vette a webkamera.

Megvannak az Xbox Live Games with Gold ingyenes játékai is

A Sonyhoz hasonlóan a Microsoft sem erőltette túl magát, már ami a Live Gold-előfizetőknek járó ingyenes játékokat illeti. Xbox One-on továbbra is marad a Crimson Dragon, míg a Strike Suit Zerót a Super Time Force váltja. Xbox 360-on némileg jobb a helyzet, ugyanis szeptember 16-tól elérhető lesz a Halo: Reach, szeptember 1-től 15-ig pedig a Monaco: What's Yours is Mine.

Escape Dead Island - szökj meg a szigetről

Pár héttel ezelőtt jelentette be a Deep Silver, hogy PC-re, Xbox 360-ra és PS3-ra érkezik egy új Dead Island-rész, Escape Dead Island néven. Ennek a célja egyrészt az, hogy összekösse a "nagy" Dead Island két részét, másrészt pedig az, hogy némileg más szögből élhessük át az eseményeket - és ezt szó szerint is kell érteni, ez ugyanis egy misztikus-horror TPS lesz. A fejlesztők nagyobb hangsúlyt helyeznek a lopakodásra, ugyanis a zombik minden korábbinál nagyobb veszélyt jelentenek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward