Aprók nagyban - 2014.07.30.

Népszerű volt a Destiny béta, rengetegen nézték a The Internationalt, az Advanced Warfare pedig egy új márka lesz a CoD-on belül...

Aprók nagyban - 2014.07.30.

Ezek lesznek az augusztusi PS Plus-játékok

Szomorú hírünk van: augusztusban sem kapnak nagy címet ingyen a PS Plus-előfizetők PS4-re. Az új konzolra ugyanis a FEZ és a Road Not Taken lesz a következő havi ingyenes játék, míg PS3-ra a Crysis 3 és a Proteus jön.

Ez lehet a PS360-as Assassin's Creed?

Korábban Assassin's Creed: Comet néven hallhattunk róla, a Unity bejelentése óta azonban gyakorlatilag teljes csendben van a Ubisoft a PS3-ra és Xbox 360-ra érkező epizód felől. Az biztos, hogy az előző konzolok is kapnak egy Assassin's Creedet idén, érdekes módon viszont egy online üzlet most éppen Assassin's Creed: Rogue néven tette ki a portékát. A játék a szivárgások szerint 1758-ban játszódik New Yorkban, és egy Shay néven futó templomost alakítunk majd benne.

Nagy nyári PlayStation-leárazás

Elkezdődött a PS Store Summer Sale, melynek keretein belül a Sony egy rakás játékot kínál, jelentősen kedvezőbb áron. Van itt Battlefield 4, Mass Effect 3, Need for Speed, és még sok más, meg persze rengeteg DLC. Később újabb játékok is csatlakoznak majd a felhozatalhoz természetesen. Az első körben részt vevő címeket itt lehet megnézni...

Advanced Warfare - új márka a Call of Dutyn belül

"Teljesen új generációs. A jövőben játszódik. Semmit nem tudtunk kölcsönvenni a korábbi részekből, ezt a játékot a nulláról hoztuk össze. Ez pedig azt is jelenti, hogy ez egy teljesen új márka lesz a Call of Duty franchise-on belül" - mondta Glen Schofield, a Sledgehammer társalapítója.

Hogy ezzel pontosan mire céloz, az egyelőre nem tiszta, de valószínűleg arról van szó, hogy a Modern Warfare-hez és a Black Opshoz hasonlóan az Advanced Warfare is megkapja majd a maga saját folytatásait.

Xbox One-ra jön a Neverwinter

Kicsit több, mint egy éve már, hogy Neverwinter világában kalandozhatunk, ám eddig ezt csak PC-n tehettük meg. 2015 első félévében ez azonban megváltozik, a játék ugyanis megjelenik Xbox One-ra.

Nagyon népszerű volt a Destiny bétája

Először PS3-on és PS4-en kezdődött a Destiny bétatesztelése, zárt rendszerben, kódos aktiválással. Ehhez csatlakoztak az Xbox-platformok, még mindig zártan, majd múlt hét péntektől mindenki számára megnyitotta a Bungie a kapukat. A játékosok pedig lecsaptak a lehetőségre, hogy a megjelenés előtt próbálhassák ki az év valószínűleg egyik legnagyobb címét.

A bétateszt (vagy inkább nevezzük stressztesztnek?) annyira jól sikerült, hogy összesen 4 638 937 egyedi játékos lépett valamikor a hét során. "Ez volt a legnagyobb bétateszt eddig ebben a konzolgenerációban, és a legnagyobb, teljesen új címhez kapcsolódó bétateszt valaha" - mondta Eric Hirshberg, az Activision kiadásért felelős vezetője. "A saját céljainkat is túlléptük, és rendkívül értékes visszajelzéseket gyűjtöttünk be" - tette hozzá Pete Parsons, a Bungie operatív igazgatója.

Nem ment bele a Sony az Electronic Arts előfizetéses modelljébe

Éppen ma írtunk róla, hogy Xbox One-on elérhető lesz egy külön előfizetéses szolgáltatás az Electronic Artstól, EA Access néven. A Sony képviselője elárulta, a kiadó őket is megkereste a lehetőséggel, azonban elutasították azt, szerintük ugyanis ez nem képvisel jó értéket a játékosok számára. "Szerintem nem ad akkora értéket, amit a PlayStation vásárlói elvárnának".

"A PlayStation Plus-előfizetők száma 200%-kal nőtt a PS4 megjelenése óta, ami mutatja, hogy a felhasználók olyan tagságra vágynak, mely egyszerre több szolgáltatást is nyújt, több készüléken, egyetlen alacsony áron".

Szóval ezért nem lesz EA Access a PlayStation 4-re. Azt már csak mi jegyezzük meg, hogy a felhasználók valószínűleg el tudták volna dönteni, hogy megéri-e nekik a szolgáltatás, vagy nem.

Újra betekinthetünk az Unreal Tournamentbe

Az Epic Games tényleg komolyan veszi, amit a kezdetekkor mondott: a játékosok a fejlesztés kezdetétől a végéig beleláthatnak majd a folyamatokba. Az alábbi videóban a készítők beszélnek arról, mi is történik éppen, közben pedig láthatunk némi játékmenetet a monitorokról. Ezek az első képkockák a Team Deathmatch módból, persze textúrázatlan pályákon.

Rengetegen nézték a The Internationalt

A Dota 2 idei bajnoksága nem csak a legnagyobb pénznyereményt hozta az eSportok történetében, de a legnagyobb nézettséget is. Összesen több, mint 20 millióan nézték a tornát, a legnézettebb meccs pedig a döntő volt, ahol egyszerre 2 millióan figyelték az eseményeket - ez kereken a duplája a tavalyi adatnak.

Mindez nem meglepő: a Dota 2 mára már a Steam messze legnépszerűbb játéka, ráadásul az idei közvetítést a Twitch-en kívül felkarolta a népszerű amerikai sportcsatorna, az ESPN is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward