Aprók nagyban - 2014.07.14.

A Dota 2 után a Counter-Strike is nagy versenyt kaphat, Raiden benne lesz a Mortal Kombat X-ben, és talán mégsem olyan menő a VR?

Aprók nagyban - 2014.07.14.

Gondoltad volna? Raiden is benne lesz a Mortal Kombat X-ben!

A NetherRealm újabb karaktert leplezett le a készülő Mortal Kombat X-ből, bár valószínűleg senki nem fog túlzottan meglepődni rajta: Raidenről van szó, aki gyakorlatilag jelen volt minden értelmes MK-epizódban.

Ed Boon egyébként elárulta, hogy a játékhoz készülnek majd DCL-ként letölthető karakterek, és hogy ezek közül az egyik vendégszereplő lesz egy másik franchise-ból.

Virtuális valóság - nem eszik olyan forrón a kását?

Annak ellenére, hogy a VR-őrület egyre jobban eluralkodik a játékiparon, és annak ellenére, hogy olyan legendák dolgoznak a technológia megvalósításán, mint John Carmack, mindig akadnak kétkedők. Az éppen aktuális kétkedő ráadásul még ért is a témához: Fabian Giesenről van szó, akit két alkalommal szerződtetett a Valve - először az AR-, majd a VR-technológiával kapcsolatban dolgozott a cégnek.

Giesen inkább favorizálja az AR-t (augmentes reality), mint a VR-t. "Az AR esetében egy rakás érdekes és változatos alkalmazási lehetőség áll rendelkezésre, amik szórakoztatóak és közösségiek lehetnek. A VR ezzel szemben azonban alapvetően anti-szociális, ami szomorú, tekintve, hogy a szórakoztató iparágak amúgy is egyre inkább eltávolodnak a közös élményektől.

Az úriember szerint az a legijesztőbb, hogy a különböző cégek gyakorlatilag a mi szemünkön keresztül fognak látni. Felállítanak majd egy nagy közösségi platformot, például egy MMORPG-t, ahonnan megismerik a barátainkat, megismernek minket, és olyan részletes és hasznos profilt tudnak majd belőlünk építeni, mint még soha - gyakorlatilag a figyelmünket fogják eladni a hirdetőknek.

Brutális új előzetesen az Assassin’s Creed Unity

A Bastille körüli harcokba csöppenhetünk bele egy kicsit az Assassin’s Creed Unity új előzetesében. Nos, a Ubisoft továbbra sem vett vissza a brutalitásból: fejek hullanak és fröcsög a vér, ahogy az valószínűleg egyébként a valós francia forradalomban is történt.

Dota 2 nagyságú Counter-Strike bajnokságot szervezne a Valve

Lassan a véghajrába ér minden idők legnagyobb összdíjazású eSport eseménye, a Valve által a Dota 2 számára szervezett The International. A rendezvény most már évek óta annyira jól sikerül, hogy Erik Johnson a Valve-től elárulta, már egy ideje gondolkodnak valami hasonlón a Counter-Strike számára is.

"Azt nem tudjuk, hogy annak is The International lesz-e a neve, de az biztos, hogy a srácok nagyon rá akarnak erősíteni a profi eSport támogatására. Mivel mindannyian egy cégnél dolgozunk, meg tudjuk egymással osztani az ötleteinket, és tudunk támogatást kérni azoktól a srácoktól, akik a Dota 2 versenyt szervezik."

Ekkor jön a PC-s Grand Theft Auto V?

Egy dán üzletlánc, a Coolshop tette ki november 14-es megjelenési dátummal a PC-s GTA V-öt. Azóta egyébként gyorsan meg is változtatták december 31-re, ami a bevett dátum arra az esetre, ha a pontos megjelenés nem ismert, de még idén jön az anyag. Mindenesetre van egy képünk az eredeti listázásról:

Új játékon dolgozik a PS4 vezető mérnöke

A játékipari legenda, és egyben a PS4, valamint a PS Vita vezető mérnökeként tevékenykedő Mark Cerny új játékon dolgozik. Az úriember ugyebár a PS4 rajtjára elkészítette a Knack-et, azóta pedig több projektben is benne van a keze. Ebből az egyiket egyfajta "indie"-játékként jellemezte, bár gyorsan megjegyezte, itt inkább a csapat méretére utal, hiszen a fejlesztést a Sony finanszírozza: "Jó lesz újra egy olyan projekten dolgozni, ahol mindenkit ismerek név szerint, szemben a mostani hatalmas AAA-játékokkal. Több koncepciót tudunk kipróbálni, többet tudunk kísérletezni."

Cerny egyelőre többet nem árult el. Azt mondta, már biztosan tudja, milyen műfajban indul majd a játék, és az is biztos, hogy PS4-re fog megjelenni.

Oké, de mit keres Garrus a Doctor Who új évadában?

Persze, nyilván nem Garrusról van szó, de egy rá eléggé hasonlító új karakter tűnik majd fel a BBC rendkívül népszerű sorozatában, a Doctor Who új évadában.

Destiny béta - tesztelésre számítsunk

Sokan hajlamosan úgy kezelni manapság a bétákat, mintha egyfajta betekintést kapnának - sokszor ingyen - a teljes játékba. És ugyan tulajdonképpen ez a helyzet, a Bungie szeretne mindenkit figyelmeztetni, hogy itt bizony kőkemény tesztelés lesz: "Ne legyenek félreértések, ez nem valami cirkuszi mutatvány. Ez tudomány, és ti vagytok a kísérleti nyulak" - szól a hivatalos blog. A Bungie elárulta, a rövid alfatesztből is annyit tanultak, és annyi hasznos visszajelzést kaptak, hogy egyszerűen nem tudják garantálni, hogy a bétában nem lesznek nagyobb változások, leállások és problémák. Amit tudnak garantálni, hogy folyamatos, kétoldali kommunikáció lesz a tesztelőkkel és a rajongókkal, így reményeik szerint mindenki tudni fog mindenről.

Super Smash Bros. - bemutatkozik Lucina, Robin és Captain Falcon

Három karaktert mutatott be az először 3DS-re, majd később Wii U-ra érkező Super Smash Bros-ból a Nintendo. Ők Lucina, Robin és Captain Falcon!

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward