Aprók nagyban - 2014.07.08.

Végre akcióban a Fortnite, a Bethesda nagyon odafigyel a DOOM 4-re, és mégsem támogatja az Oculust az Alien: Isolation...

Aprók nagyban - 2014.07.08.

Call of Duty: Advanced Warfare - tervezzünk hangokat

A Sledgehammer Games pontosan tudja, hogy a jövő fegyvereinek olyan hangot kell adni, melyekre azért tud asszociálni a játékos. De ami ennél is fontosabb: mindegyiknek brutálisan kell szólnia. Ezért egyetlen hangot sem vettek át a korábbi részekből, mindent teljesen újrakezdtek.

Mindjárt itt a júliusi Xbox One rendszerfrissítés

A Microsoft továbbra is tartja magát a havi rendszerességű frissítéshez, ami dicséretes dolog. Most kicsit a konzol kezelőfelületét gyúrták meg, hogy az egyszerűbben használható legyen Kinect nélkül - hiszen most már nem kötelező a tartozék. Ennek folyományaként az alkalmazások snappelése is jobban működik majd a kontrollerről, ehhez kétszer kell megnyomnunk a középső nagy Xbox-gombot. Most élesedik majd az új Achievements alkalmazás is, valamint nagyobb szabadságot kapunk a beállított nyelvek és a hangfelismerés területén - eddig csak a konzol nyelvével megegyező nyelvű hangvezérlést vethettük be. A frissítés összes részletéről Major Nelson blogján lehet olvasni, a Microsoft pedig megerősítette, hogy a napokban mindenkihez eljut majd.

Mégsem támogatja majd az Oculus Riftet az Alien: Isolation

A SEGA még az E3 alatt demózta az Alien: Isolation egy verzióját, mely gyönyörűen futott az Oculus Rift segítségével. Ezzel tehát az Oculus egy újabb nagy nevet írhatott volna fel támogatói közé, azonban most azt a szomorú hírt kaptuk, hogy mindez mégsem fog megvalósulni. A SEGA ugyanis megerősítette, hogy az egész csak egy prototípus volt, és ez a verzió nem áll aktív fejlesztés alatt, csak kísérleteztek vele. Persze reménykedhetünk benne, hogy ha az Oculus tényleg sikeres lesz, a Creative Assembly megszán minket egy frissítéssel.

Az E3-as demó egyébként ilyen volt:

75 dollárt ad a Microsoft, ha áttérsz Xbox One-ra

De sajnos nem nálunk - legalábbis egyelőre, hiszen az Xbox One nálunk csak szeptemberben jelenik meg hivatalosan, és akkor sem garantálható, hogy itt lesz ilyen akció. Mindenesetre a szerencsésebb helyen élő olvasóink ne lepődjenek meg, ha az Xbox 360 egy kuponnal fogadja őket, vagy hasonlót találnak a levelesládájukban.

Nem vesszük készpénznek, hogy jó lesz a DOOM 4

Mármint nem mi (egyébként mi sem), hanem a Bethesda. Pete Hines, a cég marketinges fejese ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy a Wolfenstein márkanév is alaposan megtépázott állapotban volt, mielőtt a Machine Games vissza tudta állítani a renoméját a The New Orderrel. "Az utolsó pár rész vagy éppen rendben volt, vagy éppen nem volt túl jó. Ez nem egy olyan franchise volt, amiből mindenki akart egy új részt. A Wolfenstein nem volt egy Uncharted. Szóval el kellett mondanunk a közönségnek, hogy mi is történik. De most a Machine Gamesnek köszönhetően újra ragyog ez a cím".

Hines egyébként megjegyezte, hiába hajtogatta ő és marketinges csapata, hogy mennyire jó lesz a játék, és mennyire megújul majd, azt senki nem akarta elhinni. Persze ezért senkit nem is hibáztat, sőt, a DOOM 4 esetében valószínűleg ugyanez lesz a helyzet. "Hasonló módon tekintünk rá, mint a Wolfensteinre, hiszen sok idő eltelt a legutolsó DOOM-játék óta. Úgy állunk hozzá, hogy ismét nekünk kell bizonyítanunk. Senki nem fogja elnézni nekünk, ha hibázunk, senki nem fogja azt feltételezni, hogy ez a játék jó lesz".

Hines elmondta, neki és csapatának az lesz a célja, hogy a Wolfensteinhez hasonlóan megpróbálják minél hatékonyabban kommunikálni azt, hogy a DOOM 4 bizony teljesen más lesz, és oda kell rá figyelni.

Végre tényleg akcióban a Fortnite

Régóta vártunk már arra, hogy egy rendes, valódi, in-game felvételt láthassunk a Fortnite-ból, és ez most végre megadatott. Nyersanyagok gyűjtése, építkezés, szörnyirtás - végre mindent megszemlélhetünk az alábbi videóban.

Képeken a PS4-es The Last of Us

A NeoGAF egyik fórumozója ásta elő az alábbi képeket, melyekről aztán a Naughty Dog megerősítette, hogy egy japán lapnak küldte el illusztrációnak. Meg kell hagyni, a játék karakterei továbbra is remekül festenek, az anti-aliasing pedig nagyon jót tett az egész látványvilágnak.

Galéria megnyitása grid_on

Heroin és gyerekgyilkosság - újabb médiatámadások a videojátékok ellen

A népszerű brit bulvárlap, a The Sun most két egész oldalt szentelt annak, hogy elmagyarázza a jónép számára, milyen hatással is van a videojáték az agyukra. A lap szerint a játékfüggőség olyan erős, mint a heroinfüggőség, és "nemzeti szintű játékfüggőséget" emleget, mely olyan komoly negatív hatással lehet az egészségünkre, mint a drogok és az alkohol.

Ezzel párhuzamosan a The Argus néven futó lap lehozott egy sztorit, mely szerint egy apa azért ölte meg ötéves kislányát, mert az elterelte figyelmét a játékról. Úgy tűnik, hogy az apa, Mark Sadland éppen javában tolta az Assassin's Creed III-at, amikor a kislány elkezdett hangosan sírni. Sadland erre elkezdte erősen rázni a gyermeket, aki ettől mindenféle sérülést, többek között agyi sérüléseket is szenvedett.

Sadland ezután azt mondta a rendőröknek és a mentősöknek, hogy epilepsziás rohamot kapott, és úgy ébredt fel, hogy a gyermekén feküdt. A kórházban azonban gyorsan kiderült, hogy a kislány által elszenvedett sérülések nem következhettek egy ilyen esetből.

15 percnyi akció a Borderlands: The Pre-Sequelben

Még az E3-ról maradt ránk ez a video, melyben 15 percnyi in-game akciót tekinthetünk meg az új Borderlandsből, amit ráadásul még narrálnak is nekünk. Wilhelm és két drónja alaposan rendet rak az alacsony gravitációs világban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward