Aprók nagyban - 2014.07.07.

A Ubisoft szerint kezdjük megszeretni a DLC-ket, árat kapott az új Kinect for Windows, és csúnyán lemásolták a Dark Soulst...

Aprók nagyban - 2014.07.07.

Halo: The Master Chief Collection - már hiányzott az Arbiter

A Halo 2 történetének egyik kiemelkedő, bár sokak által nem annyira kedvelt pontja volt, amikor Master Chief helyett az Arbiterrel akciózhattunk. Az új előzetes erre emlékeztet most minket:

Nem olyan olcsó az új Kinect for Windows

A Microsoft ígéretének megfelelően hamarosan piacra dobja az Xbox One-féle Kinect Windowsos verzióját. Ahogy azt már mindenki tudja, ez gyorsabb, precízebb és fejlettebb, mint az első, amit a cég reményei szerint a sok kreatív fejlesztő ki is tud majd használni PC-n. Az árát azonban megkérik: a hivatalos Microsoft Store tanúsága szerint 199 dollárért lehet majd megvenni az eszközt.

Rendesen tolja a pénzt a Sony a VR-technológiába

Andrew House, a Sony Computer Entertainment fejese egyértelművé tette, hogy sokat fektetnek a Project Morpheus néven futó VR-headsetjükbe. "Ez jóval több, mint egy egyszerű kísérlet. Elköteleztük magunkat a technológia mellett, és ennek megfelelően tesszük bele a pénzt. Most már egyértelmű számunkra, hogy egyfajta mágikus jelenlétet tudunk elérni játékainkban ezzel, ahol az agyad átveri saját magát, és elhiszed, hogy benne vagy a világban. Úgy gondoljuk, hogy ezzel megnyílik a játékfejlesztés következő nagy hulláma".

House egyébként dicsérte az Oculus Riftet, egyedül azt kifogásolta, hogy a vállalat továbbra sem tudott felmutatni egy működő üzleti modellt az eszközhöz, és ugyan sok fejlesztőt érdekel a technológia, egyelőre csak amolyan hobbinak, mellékesnek tartják. "Úgy gondoltam, hogy ha már ennyien érdeklődnek a dolog iránt, akkor ugorjunk bele mi is, és adjuk meg nekik az eszközöket, amikre szükségük van".

Ilyen az, amikor valaki nagyon csúnyán lemásolja a Dark Soulst

A Dark Souls világszerte rendkívül népszerű a hardcore játékosok között, nem csoda hát, hogy sokan próbálják meglovagolni a sikerét. Akad azonban olyan, aki ezt egy kicsit durván teszi, például a Dél-koreai fejlesztésű Blade címen futó játék. Az anyag mobilokra jelent meg, és az országban a Google Play toplistájának első helyére ugrott.

Ez a kép például a Dark Souls legendás előzeteséből van. Mármint a bal oldala, mert a jobb oldala a Blade.

A plakát koppintása azonban talán még ennél is keményebb. További összehasonlításokat lehet találni például a Kotakunál.

Később még az új konzolokra is jöhet a Borderlands: The Pre-Sequel

Némileg mindenkit meglepett, amikor a 2K Australia bejelentette, az új Borderlands csak PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra jön. A készítők szerint a Borderlands 2 játékosbázisának jelentős része még mindig ezeket a konzolokat nyúzza, így logikus, hogy további tartalmakat adnak nekik egy új játék formájában. "Így akarjuk megjutalmazni ezeket az arcokat. Persze, ha a rajongóink azt mondják, hogy szeretnék megkapni az új konzolokra is a játékot, akkor elgondolkodunk rajta, de jelenleg csak erre a két konzolra koncentrálunk" - mondta Tony Lawrence.

Matt Armstrong, a franchise igazgatója hozzátette, a Pre-Sequel gyakorlatilag a két Borderlands epizód között játszódik, így ezt is figyelembe kell venni. "Ha áttettük volna az új konzolokra, és kihagytuk volna az előző generációt, azzal rákényszerítettük volna a rajongóinkat, hogy vegyenek egy új gépet, ha a trilógia közepét meg akarják ismerni".

Destiny béta, kiegészítők és gyűjtői kiadás

Az Activision és a Bungie egyszerre bedobott egy rakás infót a rajongóknak, így most van miből szemezgetnünk. Nézzük is rögtön a béták időpontjait. A tesztelés először PS3-on és PS4-en kezdődik július 17-én, amit az Xbox 360 és Xbox One követ július 23-án, előtte azonban 21-én és 22-én karbantartás lesz a szervereken.

A Destiny kétféle gyűjtői kiadásban lesz kapható. A Limited Edition ajánlott ára 99,99 dollár, míg a Ghost Editioné 149,99 dollár. Ezek tartalmait nagyjából szemre lehet vételezni a következő képeken:

Galéria megnyitása grid_on

Végül pedig megtudtuk az első két kiegészítő nevét is. A The Dark Below lesz első, amit a House of Wolves követ majd. Mindkettő egyenként 19,99 dolláros áron lesz elérhető, de szezonbérlettel 34,99-ből ki lehet jönni. Mindkettő küldetéseket, kooperatív missziókat, többjátékos pályákat, fegyvereket, páncélokat és felszereléseket tartalmaz. Az első kiegészítőről megtudtuk, hogy mélyen a Hold felszíne alatt játszódik, ahol egy ősi, titkos sírt kell felfedeznünk, és egy sötét istenség vár arra, hogy jól szétlőjük.

Kezdjük megszeretni a DLC-ket?

Nos, a Ubisoft úgy gondolja, hogy igen. Chris Early, a Ubisoft digitális kiadásért felelős vezetője szerint a legtöbb DLC-vel kapcsolatos fizetési modellt már elfogadták, sőt megszerették a játékosok - és ebbe beleérti a szezonbérleteket is.

Szerinte ehhez két dolog járult hozzá. Az egyik, hogy a Ubisoft igyekszik úgy tervezni a játékaikat, hogy a DLC-k ne kivágott tartalomnak tűnjenek, és így a játékosok sose érezzék úgy, hogy kizárják őket valamilyen tartalomból, ha csak nem fizetnek érte. A másik pedig, hogy például a szezonbérlet egyfajta szolgáltatássá vált - több olyan tartalom és extra esemény érhető el a szezonbérleteseknek, amik miatt megéri ezeket megvenni.

"Most már gyakorlatilag nincs ellenállás sem a DLC-kkel, sem pedig a szezonbérlettel szemben. Lehet, hogy volt valahol 1-2 srác, akik ellenállták, vagy ilyesmi, de az egész elfogadottá vált".

Yoshida nem érti, miért csak AAA-játékokat akarunk

A Sony Worldwide Studios fejese, Shuhei Yoshida beszélt kicsit arról, mik voltak a tapasztalataik a PS4-es PS Plus-előfizetés mellé járó ingyenes játékokkal. Az úriember szerint a legtöbben elégedettek a szolgáltatással, sokan azonban arra panaszkodnak, hogy nem indie játékokat akarnak. "Mindig hallok panaszokat az AAA-játékok hiányára. Megértem, hogy néhányan csak az AAA-kategóriás anyagokat szeretik. Igazából nem teljesen értem ezeket az embereket. Nem tudom, hogy kipróbáltak-e már indie anyagokat, és úgy döntötték-e el, hogy nem akarnak többet, vagy egyáltalán nem is próbáltak semmit."

A PS4 indulása óta a PS Plus-előfizetők számára elérhető Resogun például egy fantasztikus játék, de még ezt sem próbálta ki mindenki: "Régóta elérhetővé tettük ingyenesen az előfizetők számára, ugyanakkor nem mindenki töltötte le, pedig egy kiváló játék. Ez egy nagy kérdőjel számunkra".

Teljes beleéléssel zajlanak a Dragon Age: Inquisition hangfelvételei

A BioWare mindent megtesz annak érdekében, hogy az új Dragon Age szinkronja kiemelkedő minőségű legyen. Még az sem probléma, hogy Alix Wilton Regan ráköp egy rakás vizet a láthatóan nem túl boldog munkatársra. :)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward