Aprók nagyban - 2014.06.24.

Dátumot kapott a Metro Redux, Wolfenstein-folytatást szeretne a fejlesztőcsapat, a Crytek pedig továbbra is bajban van...

Aprók nagyban - 2014.06.24.

Mára is jutott egy Hyrule Warriors karakter-trailer

Ezúttal Impa csap szét a szörnyek között az enyhén túlméretezett kardjával.

Iwata elnök kihagyja a Nintendo éves részvényesi gyűlését

Még az E3 előtt írtunk róla, hogy Satoru Iwata orvosai nem engedélyezték, hogy a Nintendo elnöke kiutazhasson a Los Angeles-i kiállításra. Akkor ennél pontosabbat nem tudtunk, de nyilvánvaló volt, hogy valamilyen egészségügyi probléma állhat a dolog hátterében. Iwata most egy nyílt levélben értesítette a befektetőket, hogy az éves nagy részvényesi gyűlésen sem tud jelen lenni. Elmondása szerint egy daganatot találtak az epecsövén, amit szerencsére nagyon korán diagnosztizáltak, majd egy műtéttel el is távolítottak. Iwata a levélben leírja, hogy a műtét sikeres volt, így néhány hét felépülés után már vissza is térhet majd teljes munkaidőben.

Innen is jobbulást kívánunk neki!

David Hayter tutira nincs benne a Metal Gear Solid 5-ben

A rajongók egy része nehezen tudja megemészteni, hogy Big Boss hangját a továbbiakban nem David Hayter, hanem Kiefer Sutherland fogja adni. Annyira, hogy mindenféle összeesküvés-elméleteket gyártanak. Például olyanokat, hogy Kojima valójában azért nem árulja el, hogy Hayter szerepelni fog a játékban, mert a Metal Gear Solid 5 egyik nagy fordulata az lehet, hogy megjelenik benne Solid Snake, akinek viszont Hayter lenne a szinkronja. Hiszen mi másért cserélte volna le Kojima mester Big Boss már bejáratott hangját, ugye? Nos, Hayter mindenesetre Twitteren tagad, ami persze néhány rajongónak továbbra sem elég bizonyíték - elvégre természetes, hogy tagad, ha Kojima azt mondta neki, nem igaz?

Amikor táncra perdült a Sony

Még a nagy, multinacionális cégek felsővezetői is képesek emberi reakciókra. Legalábbis ez derült ki abból, ahogy Scott Rohde, a PlayStation UK fejese beszélt az örömről, amit akkor éreztek, amikor a tavalyi E3-on a Microsoft bejelentette az Xbox One 499 dolláros árát - aminél a PS4 kerek száz dollárral olcsóbban indult. Mivel hagyományosan a Microsoft E3-as konferenciája nyitja az eseménysort, a Sony éppen próbát tartott. "Próbáltuk a konferenciát, és már menet közben volt egy olyan érzésünk, hogy a Microsoft 499 dollárért adja majd a konzolt, de nem voltunk benne biztosak. Amikor kiderült, akkor táncra perdültünk és pacsiztunk. Bárki jött is be egy interjúra és kérdezett valamit, a válasz mindig lehetett az, hogy 399 dollár. Ez volt a válasz minden egyes kérdésre".

Rhode egyébként elmondta, valójában mindig számítottak arra, hogy később a Microsoft ki fog adni egy olcsóbb csomagot Kinect nélkül, így fel voltak készülve rá.

Wolfenstein: The New Order-folytatást szeretnének a fejlesztők is

Félig-meddig váratlanul, de szerencsére nagy siker lett a svéd Machine Games által fejlesztett Wolfenstein: The New Order. Felmerül tehát a kérdés: lesz folytatás?

A választ egyelőre nem tudjuk, azt viszont igen, hogy a fejlesztők is szeretnék: "Pontosan tudjuk, mit értünk el ezzel a játékkal, és azt is tudjuk már, mit szeretnénk elérni egy folytatással" - mondta Jens Matthies kreatív igazgató. Szerinte egyébként egy ekkora fejlesztésnél (a Wolfenstein három és fél évig készült) a legfontosabb, hogy jó előre alaposan és pontosan kitaláljanak mindent, az utolsó ötlet is ki legyen polírozva. "Ha nem lesz minden csiszolt gyémánt, annak később megiszod a levéd. Reagálnod kell rá, meg kell változtatnod dolgokat, és ez mindig nagyon sok plusz munkával jár."

Elrajtol a Transformers: Rise of the Dark Spark

A hétvége előtt már elméletileg mindenhol kapható lesz az új Transformers-játék, amit persze frissen le is fogunk nektek tesztelni. Addig is, tekintsük meg az elég ütős launch trailert.

Dátumot kapott az Infamous: First Light

Az E3-on megtudtuk ugyan, hogy az Infamous különálló, saját történetet feldolgozó DLC-je augusztusban jön, de pontos dátumot akkor még nem árult el a Sony. Most azonban már igen: a First Light pontosan augusztus 26-án érkezik a PS Store-ra.

PS4-gyel együtt is kapható lesz a The Last of Us Remastered

Úgy tűnik, a Sony nem csak egy bundle-lel készül a következő hónapokra. A fehér, Destinyvel egybecsomagolt PS4 mellé az Amazon szerint érkezik egy másik is, ahol a fekete konzolt rakják össze a The Last of Us felújított változatával. Az Amazon július 30-ra teszi a megjelenési dátumot, 429,99 eurós ár mellett. A Sony egyébként ezzel párhuzamosan bejelentette, hogy 10 dollárral csökkenti a The Last of Us Remastered ajánlott fogyasztói árát: a korábbi 60 dollár helyett így 50-ért lehet majd megvenni külön a játékot, az előrendelőknek pedig visszatérítik a különbözetet.

Augusztusban jön a Metro Redux

A Deep Silver és a 4A Games bejelentette a felújított Metro-játékok megjelenési dátumát. Augusztus 26-án jön a Metro 2033 Redux és a Metro Last Light Redux külön-külön, és persze egyben is. Egyenként 19,99 euróért, egyben pedig 39,99 euróért lehet majd megvenni őket, digitálisan és dobozosan is.

Call of Duty: Advanced Warfare - a technika

Jövőbeli technológiák, exoskeleton, automata gránátok, meg ki tudja még milyen okosság kap helyet az új Call of Dutyban. A készítők most elmondják, honnan erednek ezek, és mi alapján készültek.

A Ryse 2 fejlesztését is lelőhették a Cryteknél

Habár a Crytek tagad, a német Gamestar után a Kotaku is új információkhoz jutott az - egyre több forrás szerint - komoly gondokkal küszködő stúdióról. Anonimitást kérve tíz korábbi alkalmazott beszélt a magazinnak arról, hogy a problémák valósak: tényleg késnek a fizetések, és március óta körülbelül 100 alkalmazott hagyta el a korábban 800 fősre hízott céget.

Ezzel párhuzamosan több játék prototípusát lelőtték, köztük a fejlesztés elején járó Ryse 2-ét is, miközben a vezetőség hitegeti a megmaradt alkalmazottakat azzal kapcsolatban, hogy a cég problémái hamarosan megoldódnak. További gondként említik, hogy egyszerűen alig van kommunikáció a Crytek felsővezetői és a beosztottak között, továbbá a különböző stúdiók között is - így például Frankfurt, Texas, Austin szinte nem is tudja az egyikről, hogy mit csinál a másik.

Ráadásul a fejlesztőknek az sem tetszik, hogy a Crytek elvesztette az identitását. Míg korábban a lehető legfejlettebb motor létrehozása volt a cél, és innovatív PC-s játékokra koncentráltak, az utóbbi időben ráugrottak minden új trendre, így például a MOBA-ra és az online játékokra is. Ez azonban a nyilatkozó alkalmazottak szerint túl későn történt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward