Aprók nagyban - 2014.06.20.

Európában még mindig hiánycikk a PS4, film készül a Dead Risingból, és a hétvégén ingyenesen játszható a Titanfall...

Aprók nagyban - 2014.06.20.

29 játékkal indul Japánban az Xbox One

Persze, az első kérdés az, hogy minek? De ha ezen túllépünk, és feltételezzük, hogy lesznek olyan japánok, akik szeptember 9-én sorbaállnak majd az Xbox One-ért, azok a következő játékokból választhatnak majd:

- Assassin’s Creed 4: Black Flag

- Battlefield 4

- Call of Duty: Ghosts

- Child of Light

- Crimson Dragon

- Dead Rising 3

- FIFA 14

- Forza Motorsport 5

- Halo: Spartan Assault

- Killer Instinct

- Kinect Sports Rivals

- LocoCycle

- Max: The Curse of Brotherhood

- Metal Gear Solid: Ground Zeroes (csak digitális)

- Murdered: Soul Suspect

- Musou Orochi 2 Ultimate

- Need for Speed Rivals

- Onigiri

- Plants vs. Zombies: Garden Warfare

- Powerstar Golf

- Ryse: Son of Rome

- Strider

- Thief

- Titanfall

- Tomb Raider

- Wolfenstein: The New Order

- Zoo Tycoon

- Zumba Fitness World Party

Japán is megkapja egyébként a maga Xbox One Day One Editionjét, melyhez csomagolják a Kinectet, a Titanfallt és a Kinect Sports Rivalst is.

A Bungie is besegített a PS4 kontroller fejlesztésébe

Ahogy arról már írtunk több alkalommal is, a Sony alaposan körbekérdezte a fejlesztőket a PS4 hardverével kapcsolatban, ebbe pedig beletartozik a kontroller is. Most kiderült azonban, hogy nem csak a Killzone-t készítő Guerilla Games szólt bele a DualShock 4 kialakításába, hanem a Bungie is. "A Sony nem csak az alaprendszerről, hanem a kontrollerről is kikérte a véleményünket. Számunkra persze az volt a legfontosabb, hogy a shooterekhez jó legyen az irányító, így ezzel kapcsolatban mondtuk el gondolatainkat, de persze a közösségi részek is fontosak voltak" - árulta el a stúdió közösségi menedzsere, Eric Osborne.

Valiant Hearts: the Great War - a történet

Bevallom, nem szeretek írni a Valiant Hearts: the Great Warról, mert annyira szomorú a játék, hogy minden alkalommal rámjön a sírhatnék. Az anyag legfontosabb részét persze a karakterek és a történet képezi, így most megnézhetjük, hogyan készítették el ezeket a fejlesztők.

A hétvégén ingyenes a Titanfall

Ugyan Twitteren is megírtuk már, de nem árt róla itt is szót ejteni: a hétvégére ingyenessé tette az Electronic Arts a Titanfallt az Originen. Ha lejár az ingyenesség, az addig elért eredményeink nem vesznek el, azokat elmenteni a rendszer, így ha megvásároljuk a játékot, onnan folytathatjuk, ahol abbahagytuk.

De mi is az a Pavilion?

A PS4-exkluzív Pavilion rendkívül érdekesnek tűnt eddig is. A fejlesztők sajnos nem tudtak jelen lenni az E3-on, viszont egy előzetest azért feltettek a PlayStation csatornájára. A rajongók azonban kicsit többet akartak, ezért adták ki most a kibővített trailert. A készítők szerint három fontos része van a játéknak. Az első, hogy meg kell figyelnünk a játék világán átfutó főkaraktert, meg kell értenünk, és segítenünk kell neki a továbbhaladáshoz. A második maga a környezet, ami a legfontosabb az előrejutásban. A harmadik pedig az interaktív objektumok, amiket közvetlenül is manipulálhatunk, de közvetett módon a főkarakter is befolyásolhatják.

Film készül a Dead Risingból...

...de érdekes módon nem mozifilm. A Dead Rising lesz ugyanis az első, amit a Legendary Pictures új digitális üzletága készít. Egy teljes filmről van ettől függetlenül szó, ami először a Sony video-on-demand rendszerében, a Crackle-ben fog megjelenni. Miután az exkluzivitás lejárt, érkezik majd Blu-rayre és egyéb szolgáltatókhoz is. A rendezőt egyelőre nem nevezték meg, de a forgatókönyvet Tim Carter írja, akinek köze volt a Mortal Kombat: Legacy-hoz is.

Pénzt ad a Riot Games, ha valaki elhagyja a céget

Érdekes kezdeményezéssel állt elő a League of Legends fejlesztője. Ha az új alkalmazottak úgy érzik, nem illeszkednek a cégbe, akkor éves fizetésük 10%-át, de legfeljebb 25 ezer dollárt kapnak, hogy inkább kilépjenek. Ez a pénz segíthet abban, hogy az (ex)munkatárs biztonságosan éldegéljen, amíg nem talál új munkát. A Riot másik célja ezzel az, hogy megerősítse a céges kultúrát: a vezetők azt szeretnék, hogy csak az maradjon, aki tényleg jól érzi magát, és jól be tud illeszkedni.

"Ha valaki nem tudja megemészteni az egyébként eléggé egyedi céges kultúránkat, az senkinek nem tenne jót, ha csak a csekk miatt maradna. A hozzánk jobban illeszkedő munkatársakkal hatékonyabban tudunk dolgozni, és végső soron a játékosainknak is így lesz a legjobb".

Kemény előzetesen a Hyrule Warriors

Az év egyik legjobban várt Wii U-s játéka a Super Smash Bros. mellett a Dynasty Warriors és a Zelda karaktereit felvonultató Hyrule Warriors. Az új előzetesben Link tesz alapos rendet.

Legalább 2015-is maradnak a Destiny PS-exkluzív tartalmai

Talán nincs ma rosszabb dolog a játékiparban, mint a platformexkluzív tartalmak, de sajnos együtt kell élnünk velük. A Sony és a Bungie együttműködése nyomán a Destiny is exkluzív tartalmakat kap PS3-ra és PS4-re, melyek között szerepelnek pályák, fegyverek, hajók és egyéb felszerelés is. Most az Amazonról derült ki, hogy ezek a tartalmak elég sokáig tényleg nem is jönnek más platformokra: ha hihetünk az áruháznak, ezeket legkorábban 2015 ősze után ízlelhetik meg az Xbox-tulajdonosok.

Továbbra sincs elég PS4 Európában

Fergal Gara, a Sony Computer Entertainment brit vezetője elmondta, Európában továbbra sincs elég PS4. Úgy látják, több országban már jó a helyzet, így például az Egyesült Királyságban is, de például Németországban, és több Közép-európai országban továbbra is hiány van a gépből. Gara szerint valószínű, hogy emiatt elveszítettek néhány potenciális vásárlót, ugyanakkor úgy véli, hogy aki eddig nem jutott hozzá a PS4-hez, az már az ősszel érkező játékok miatt ki fogja várni, míg érkeznek készletek - ráadásul ősszel, a Destinyvel együtt jelenik meg a fehér verzió is a masinából.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward