Aprók nagyban - 2014.06.04.

Obama megdicsérte a The Witchert, holnapig ingyenes a Sniper Elite V2, halad a Metal Gear Solid és a Halo film is...

Aprók nagyban - 2014.06.04.

Mozgásban a PS4-es PlanetSide 2

A Sony Online Entertainment ígérete szerint a PS4-es PlanetSide 2 a legmagasabb PC-s beállításoknak megfelelő grafikai részletességgel fog futni, "sima framerate-tel".

Forog a Halo-film

Ez most éppen a Ridley Scott produkciós cége által készített Halo-film, ami az első beszámolók szerint a napokban kezdett el forogni. Az alábbi videó Észak-Írországban, Belfastban készült, és azt mutatja, amint Mike Colter fut. A Belfast Telegraph beszámolója szerint mind Ridley Scott, mind pedig a Battlestar Galactica kapcsán ismert rendező, Sergio Mimica-Gezzan is a helyszínen van - mondjuk utóbbi viszonylag nyilvánvaló, hiszen a rendező nélkül valószínűleg nem forgatnának.

A Microsoft szűkszavúan a következő nyilatkozatot adta ki, megerősítve a belfasti forgatást: "A 343 Industries, az Xbox Entertainment Studios és a Scott Free Productions elkezdte az idén bemutatkozó Halo-film munkálatait".

Megjött az Xbox One júniusi szoftverfrissítése

Menetrendszerűen érkezett a Microsoft konzoljának új frissítése, mely szokás szerint számos új dolgot ad hozzá a rendszerhez. Az egyik legfontosabb természetesen a külső merevlemezek használatának lehetősége, így többé nem lehet akadály a beépített HDD fél terabájtos mérete. Ezen kívül ezzel a frissítéssel kerül ki a legtöbb alkalmazás az Xbox Live Gold előfizetés mögül, használhatjuk igazi nevünket a Gamertagünk helyett, automatikusan bejelentkezhetünk Kinect nélkül, illetve teljesen megújul a Smartglass alkalmazás is.

Utóbbi egyébként az első beszámolók szerint remekül sikerült, és szívesen ki is próbálnám, ha nem lenne régiózáras. Ironikus módon sem androidos, sem Windows Phone-os telefonon nem tudtuk letölteni az alkalmazást itthon, egyedül iPhone-on sikerült.

Érkezik a The Walking Dead flipper!

Virtuális flippergép készül mindenki kedvenc zombis sorozatából a Zen Studios és a Telltale Games együttműködése nyomán. A tervek szerint minden évad kap majd egy-egy táblát, saját történettel, karakterekkel, és szinkronhangokkal a sorozat színészeitől. Az írásban Robert Kirkman, a képregények alkotója is részt vesz. A játék még nyáron megjelenik PC-re és konzolokra.

Dying Light - gyilkos mozdulatok

Ugyan az E3 csak jövő héten kezdődik, a Techland úgy gondolta, felesleges megvárni az E3-as előzetessel a tényleges eseményt, így inkább kiadta most. A játék ugyebár lekési az eredetileg tervezett 2014-es megjelenést, úgyhogy addig is be kell érnünk a hasonló játékmenet videókkal.

Halad a Metal Gear Solid-film

Azt tudjuk, hogy a Sony Pictures régóta szeretné filmre vinni a Metal Gear Solidot, és hogy ebben egy ideig Hideo Kojima is partner volt. Kojima most is partner, csak úgy tűnik, hogy nem szeretne bármit megengedni a filmeseknek, így hosszú ideig tartott, mire összeraktak egy olyan forgatókönyvet, ami mindkét fél számára elfogadható volt. Ez nagyjából két év hallgatást jelentett, most azonban megtört a csend: a Sony Pictures felkérte Jordan Vogt-Roberts-t (The Kings of Summer) a rendezésre.

Azt még nem tudni, hogy az úriember elfogadta-e a felkérést, mindenesetre azt csiripelik a madarak, hogy a film az első Metal Gear Solid eseményeit dolgozná fel, tehát a Shadow Moses-szigeten játszódna.

A filmet egyébként eredetileg 2012-ben, a sorozat 25. évfordulóján jelentették be. Az biztos, hogy Kojima mellett ott lesz producerként Avi Arad, és korábban azt is lehetett hallani, hogy Solid Snake-et egy teljesen ismeretlen színész alakítja majd.

Barack Obama és a The Witcher

Barack Obama éppen Lengyelországban tartott előadást Donal Tusk lengyel miniszterelnökkel együtt. Obama nagyon dicsérte az országot, mint Európa egyik leggyorsabban fejlődő nemzetét, gyártási központnak és a high-tech innováció csomópontjának nevezte. A lényeg azonban nem ez, hanem amit később mondott: "Amikor legutoljára itt jártam, Donald adott nekem egy játékot ajándékba, amit itt fejlesztettek Lengyelországban, és az egész világ rajong érte. Ez volt a The Witcher. Be kell vallanom, nem vagyok túl jó a játékokban, de úgy tudom, hogy ez is egy remek példája Lengyelország helyzetének a világgazdaságban, és az itt dolgozó emberek tehetségének és munkaetikájának a megkoronázása".

Obama elnök tehát valószínűleg nem várja annyira a The Witcher 3 megjelenését, mint mi, de azt mindenesetre el tudjuk képzelni, hogy a CD Projekt RED-nek jól esett a dolog.

Holnapig ingyenes Steamen a Sniper Elite V2

A következő 24 órában ingyenesen letölthetjük a Sniper Elite V2-t a Steamről. Valószínűleg nem véletlenül: a készítők egy kicsit elő szeretnék rántani a nevet, mielőtt megjelenik a harmadik rész június 27-én.

E3-as trailert kapott a Gauntlet is

Nem csak a Techland nem bír magával, a Warner Bros. Interactive Entertainment is inkább ellövi most az "apróságokat" - valószínűleg azért, hogy az E3-on már inkább a Middle-Earth-játékra és a Batman: Arkham Knightra tudjon koncentrálni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward