Aprók nagyban - 2014.06.02.

PC-re jön a Fable: Anniversary, új God of Warral készül a Sony az E3-ra, és a DICE is beszéll a Battlefield: Hardline fejlesztésébe...

Aprók nagyban - 2014.06.02.

Új logója van a Ready at Dawn stúdiónak

Az eddig leginkább Sony second party stúdióként dolgozó Ready at Dawn bemutatta új logóját, melyet lentebb láthattok. A készítők több ropogós hírt is ígérnek a közeli jövőben (valószínűleg az E3-on). Többször is csiripelték már a madárkák, hogy a sok közös munka után a Sony felvásárolná a stúdiót, így elképzelhető, hogy az új logo is ezt készíti elő.

Besegít a DICE is a Battlefield: Hardline-ba

Steve Papoutsis elárulta, hogy ugyan a Visceral készítő az új Battlefield: Hardline egy- és többjátékos módjait, azért a DICE is besegít itt-ott. Bővebben sajnos nem fejtette ki, de mivel a DICE készítette Frostbite 3 motort, vélhetően leginkább technikai segítségről lehet szó.

Unreal Engine 4-es techdemót készítt a Ninja Theory

A DmC Devil May Cry, a Heavenly Sword és az Enslaved készítői úgy tűnik, hogy új, Unreal Engine 4-re épülő játékon dolgoznak, vagy dolgoztak. Mindenesetre a stúdió egyik munkatársától az alábbi, The Beggars Opera néven futó techdemó került ki. A video sajnos nem a legjobb felbontású, de a hangulat és a látványvilág azért így is megkapó.

Új God of Warral készül az E3-ra a Sony Santa Monica

Oké, még nem tudjuk biztosra, de azért elég egyértelmű jeleket küld a stúdió. "Az Istenek újra megszólaltak, talán csak izgatottak az E3 miatt" - szól a hivatalos Twitter-csatorna. Az üzenet mellett ott volt az #earthquake hashtag is - vasárnap egy 4,3-as erősségű földrengés rázta meg Los Angeles környékét. Az E3-as God of War-bemutatóról egyébként már több pletyka és szivárgás is szólt, úgyhogy egyébként is erősen gyanítottuk, hogy Kratos újgenerációs kalandjai nem maradnak el. A Santa Monica stúdiónak mutatnia is kell valamit, ugyanis mostanában leginkább rossz hírek jönnek a stúdió felől - legutóbb ugyebár éppen egy komplett csapatot elküldtek, miután éveket és dollár tízmilliókat pazaroltak el egy sikertelen sci-fi játékra.

Más csapat készíti az Xbox 360-as Forza Horizon 2-t

Minket is meglepetésként ért, hogy a ma bejelentett Forza Horizon 2 nem Xbox One-exkluzív, hanem megjelenik Xbox 360-ra is. Ahogy azonban a Titanfall esetében is láttuk, a két változat fejlesztése teljes szétválik. Az Xbox One-ra készülő verziót a Playground készíti a Forza Motorsport 5 engine-jére, minden next-gen újdonsággal felvértezve, míg az Xbox 360-as változatért egy külsős csapat lesz felelős. Ezen csapat kilétét egyelőre sűrű homály fedi, de mivel a Bluepoint remek munkát végzett a Titanfallal, nem zárhatjuk ki, hogy ezt a projektet is megkapták.

PC-re is jön a Fable Anniversary

Oké, ezt ugyan nem erősíti meg konkrétan a lenti kedvcsináló előzetes, de elég egyértelmű utalást tesz rá. Hiszen lássuk be, ezzel azért nem húzná a rajongók idegeit a Lionhead.

Jack Tretton visszatér az E3-ra

A Sony Computer America legendás vezetője Jack Tretton pár héttel ezelőtt mondott le pozíciójáról, hogy egyfajta szabadúszóként folytassa pályafutását. A tényt persze szomorúan vették tudomásul a rajongók, hiszen Tretton karaktere mindig is erős volt Sony E3-as konferenciáin. Örömhír azonban, hogy Tretton visszatér az idei E3-ra, bár nem a Sony színeiben, hanem a Spike TV közvetítéseiben.

A tévécsatornán és a Gametrailersen is látható műsorokban például a konferenciák előtt és után beszélgetnek a műsorvezetők és szakemberek a látottakról, elemzik az elhangzottakat, értékelik a helyzetet. És persze ki lenne alkalmasabb arra, hogy ebben részt vegyen, mint az ember, aki 20 éves tapasztalattal rendelkezik a szakmában, és mindig remekül szabott öltönyt, valamint arany karórát visel? "Miután a tavalyi E3 alatt eldobtam a mikrofont a Spike adásában, úgy gondoltam helyes lenne, ha most felvenném. Eddig minden E3-on ott voltam, de már alig várom, hogy végre más szemszögből nézhessem az eseményeket a Spike csapatával. A rajongókkal és az iparág többi szereplőjével együtt figyelem majd, hogyan mutatkoznak be az újdonságok, és nagyon kíváncsi vagyok, milyen játékokat jelentenek be" - nyilatkozta Tretton. És ha azt hittétek, hogy a mikrofon eldobását átvitt értelemben gondolta az úriember, nos, akkor:

Véglegesen is új fejeseket kapott az Uncharted 4

Amikor a játék kreatív igazgatója, Amy Hennig elhagyta a Naughty Dogot, a The Last of Us két vezető szakembere, Neil Druckmann és Bruce Straley ugrott be a projekt élére. Előbbi kreatív igazgatóként, utóbbi fejlesztési igazgatóként vezette a PS3 egyik legjobb játékának elkészítését, azonban érdemes megjegyezni, hogy mindketten komoly szerepet töltöttek be az első két Uncharteden is, így a dolog nem áll távol tőlük. Evan Wells, a stúdió vezetője elmondta, Druckmann és Straley nem csak ideiglenesen kerültek az Uncharted 4 fejlesztésének élére, de ott is maradnak. Wells egyébként elárulta, hogy a Naughty Dog továbbra sem elég nagy ahhoz, hogy két teljes fejlesztést futtasson párhuzamosan, ettől függetlenül azonban jelenleg négy nagyobb projekten is dolgoznak, melyek közül az egyik az Uncharted, a másik pedig a The Last of Us PS4-es portja, ezeken kívül pedig két másik cím tart az előkészítési fázisban.

Új játékkal készülnek az E3-ra a Spec Ops: The Line fejlesztői

A zseniális Spec Ops: The Line-t készítő Yager Development is bemutat valamit az E3-on. Egyelőre annyit tudunk, hogy a játék egy teljesen új cím lesz, és a világhírű Grey Box adja ki (életemben nem hallottam róla). A stúdió egyébként még tavaly decemberben kezdett el embereket felvenni egy új, free-to-play játék fejlesztésére, szóval elképzelhető, hogy erről van szó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward