Aprók nagyban - 2014.05.27.

Hitman-bejelentés közeleg, előrébb hozták a Sacred 3 megjelenését, friss képeink vannak a Risen 3-ból, és lányok harcolnak az EA Sports UFC-ben...

Aprók nagyban - 2014.05.27.

Mától elérhető Steamen a Final Fantasy III

Az eredetileg 1990-ben megjelent játék teljes grafikai felújítás után mától elérhető Steamen, 12,99 euróért. Oké, a játékot valójában már egyszer teljesen felújították 2007-ben, amikor megjelent Nintendo DS-re, de még azt a verziót is megtuningolták kicsit a PC-s megjelenés tiszteletére.

Előrébb hozták a Sacred 3 megjelenését

Most már augusztus 5-én érkezik a játék PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra, a megjelenés előrébb hozásának pedig állítólag semmi köze ahhoz, hogy augusztus 19-én jelenik meg a Diablo III: Ultimate Evil Edition konzolokra.

A lenti előzetes mindenesetre egy teljesen új dologra hívja fel a figyelmünket, melynek neve Weapon Spirits. Viszonylag sima, fegyverre rakható enchantokról van szó, melyek saját buffokkal vagy debuffokkal rendelkeznek. Érdekes azonban, hogy néhány Weapon Spirit lehet egy-egy karakter szellemi megjelenése az előző Sacred-epizódokból.

Május utolsó hetében Hitman-bejelentés

Az IO Interactive megígérte, hogy még májusban kapunk információkat a stúdió új Hitman-játékáról. A stúdió közösségi menedzsere Twitteren emlékeztette a nagyérdeműt, hogy bizony éppen május utolsó hetét tapossuk, így lassan azért számíthatunk valamire.

Friss képeken a Risen 3: Titan Lords

Nos, a játék nem kifejezetten szép, de azért hangulatos. Mindenesetre szerencse, hogy nem az új Dragon Age-dzsel egyidőben jelenik meg.

Galéria megnyitása grid_on

Partneri kapcsolatot alakítana ki a Nintendo a videós tartalmak készítőivel

A Nintendo egyike azon archaikus vállalatoknak, akik továbbra sem értik, miért is jó nekik, ha a YouTube tele van a játékosok által készített videókkal a termékeikből. Éppen ezért tavaly erős közutálat tárgyává vált a cég a YouTube-os tartalomgyártók körében, a Nintendo ugyanis lelövette a videókat, illetve részesedést követelt a hirdetési bevételek után.

Mindenesetre néhány pletyka szárnyra kapott ma arról, hogy ez megváltozna, melyekre reagálva a Nintendo a következő közleményt adta ki: "A Nintendo már egy ideje engedi a jogvédett Nintendo-tartalmak használatát bizonyos körülmények között. Ezeken a videókon megjelenhet hirdetés is, és a korábban bevezetett szabályzatnak megfelelően a bevétel a YouTube és a Nintendo közt oszlik meg. Emelett azonban indítunk egy partnerprogramot, így akik proaktívabb módon szeretnék használni a cég különböző tartalmait, azoknak lehetősége lesz részesülni a hirdetési bevételek után járó profitból."

Érkezik a LEGO Batman 3: Beyond Gotham

A LEGO-játékok eddig több, mint 100 millió példányban keltek el, nem csoda hát, hogy a Traveller's Tale folytatja a sorozatot. Sőt, egy másik sorozatot a sorozaton belül, hiszen a LEGO Batman: The Videogame és a LEGO Batman 2: DC Super Heroes után jön a Beyond Gotham. A cím mindenesetre találó, a játék ugyanis annyira nem Gothamben játszódik, hogy inkább az űrben. A Caped Crusader csatlakozik a DC bejáratott hőseihez, hogy felvegyék a harcot Braniac ellen, aki épp a Föld megsemmisítését tervezgeti. Batman és barátai az űrben és a Lantern-világokban veszik fel a harcot, menet közben pedig számos ikonikus helyszínt bejárnak - például a Justice League Watchtowert is.

A készítők több mint 150 megszerezhető karaktert ígérnek, mindegyiket egyedi képességekkel és kütyükkel. A megjelenésre ősszel kell számítani minden létező asztali és hordozható konzolra.

A Basement Crawl lett a PS4 eddigi legrosszabb játéka, ezért újrakezdik

A PlayStation 4-re megjelent játékok közül eddig a Bloober Team által készített Basement Crawl kapta a legrosszabb értékeléseket, a sajtótól és a játékosoktól egyaránt. A játékiparban bejáratott szokás helyett (mely szerint hallgatunk, és számoljuk a pénzt) a stúdió vezetője, Marc Colhoun bocsánatot kért mindenkitől, és elmondta, hogy gyakorlatilag újrakezdik a játék fejlesztését.

"A játék egy kavalkád volt a játékosok számára, és számunkra is. De nem ismerjük el a vereséget, és nem próbáljuk meg patch-ekkel sem javítani a dolgot, hanem inkább a nulláról újraépítjük a játékot egy teljesen új motorra" - kezdte Colhoun, majd hozzátette: "Szerintem ha egy rossz játékot adunk a vásárlóink kezébe, akkor a mi dolgunk, hogy rendbe hozzuk. Még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy vissza kell mennünk az alapokig egy már megjelent játéknál. Nem mondjuk, hogy ezután 10/10-es évjátéka lesz, de vissza akarjuk nyerni a játékosok bizalmát".

A stúdió vezetője elmondta, aki már megvette a játékot, ingyenesen megkapja majd az új verziót, egyébként pedig mindenkitől várják a visszajelzéseket.

Cicaharc az EA Sports UFC-ben

Oké, talán a cicaharc nem biztos, hogy a megfelelő leírás a lenti videóban látottakra. Mint ahogy az sem biztos, hogy szeretnék pofont kapni egy ilyen lánytól. Sőt, teljesen biztos, hogy nem szeretnék. Akárhogy is, Ronda Rousey vs. Miesha Tate az EA Sports UFC legújabb játékmenet bemutatójában.

Lelőtték a Primal Carnage: Genesis fejlesztését

Legalábbis ideiglenesen biztosan, közölte a fejlesztő Lukewarm Media. A játékot a tavalyi GDC-n jelentették be a PS4 egyik első indie címeként, és epizodikus formában jelent volna meg, egy olyan világot bemutatva, ahol a dinoszauruszok uralkodnak, az emberek pedig harcolnak az életükért. A stúdió körülbelül egy éve adott utoljára életjelet a játék felől, és most már tudjuk miért: a fejlesztést egyelőre jegelték, a készítők pedig a PC-re korábban már megjelent eredeti Primal Carnage további bővítésén dolgoznak inkább.

Mindennek valószínűleg köze lehetett ahhoz, hogy a Lukewarm egyik alapítója, Ashton Andersen még tavaly többedmagával elhagyta a stúdiót, hogy saját csapatot alapítson Virtual Basement néven. A Lukewarmnál maradt másik alapító, Aaron Pollack elmondta, a PS4-es Primal Carnage: Genesistől valószínűleg nem kell végleg elbúcsúznunk, de egyelőre nem tiszta, mikor és milyen formában térhet vissza.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward