Aprók nagyban - 2014.05.14.

Left 4 Dead: Survivors, The Witness, Bruce Lee, PlayStation Store őrület, SUPERHOT, valamire mégis jó a Kinect...

Aprók nagyban - 2014.05.14.

Left 4 Dead: Survivors előzetes

Nem, sajnos nem a Valve közkedvelt co-op shootere kap újabb részt, ez az előzetes, a játék egy speciális japán árkád verzióját mutatja be, melyet a Valve és a Taito közösen fejleszt. A két cég már korábban is működött együtt hasonló célból, amikor 2006-ban elkészítették a Half-Life 2: Survivort, amely szép sikereket ért el a szigetországban.

Új képek a The Witnessből

A The Witness atyja, Jonathan Blow szerint a játék PS4-en: 1080p-s felbontásban, 60fps-sel fog futni, legalábbis ezt tervezik. A Braid alkotója elmondta, hogy már sok pályán sikerült ezt megoldaniuk, de vannak még olyan területek, ahol szükséges még némi munka.

A megjelenési dátummal kapcsolatos kérdésekre Blow nem tudott még pontos választ adni. "A The Witness ambiciózus játék, rengeteg dolgot kell benne jól eltalálni, és ez időbe kerül; nem akarom, hogy a sietség a minőség rovására menjen."

Blow öt éve dolgozik a játékon, nem lenne értelme, ha pont most kezdene el kapkodni. Elmondása szerint a fő sztori és a hozzá kapcsolódó játékelemek, amelyekkel a játékos egy sima végigjátszás során találkozik már készen vannak, most azokon az extrákon dolgoznak, amelyekkel csak azok fognak találkozni, akik igazán belemélyednek a játékba.

Galéria megnyitása grid_on

Májusi őrület a PlayStation Store-ban

Megkezdődött a May Madness vásár a PlayStation Store-ban. Ahogy arra számítani lehetett PS4-re nem túl nagy a választék, de a PS3-as címek között már kedvünkre válogathatunk, pl. a Brothers: A Tale of Two Sonst megkaphatjuk 4,99 Euróért (az eredeti ára 14,99), az XCOM: Enemy Within 39,99-ről lett leárazva 9,99-re, a Darksiders II pedig 49,99 helyett 9,99-ért lehet a miénk. A PlayStation Blogon megtalálhatjátok a teljes listát.

Bruce Lee-re emlékeznek az EA SPORTS UFC harcosai

Az alábbi videóban az UFC harcosok emlékeznek minden idők egyik legnagyobb harcművészére, Bruce Lee-re. A legendás harcos bőrébe mi is belebújhatunk, ha előrendeljük a játékot, amely június 17-én fog megjelenni PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

SUPERHOT

Az évente megtartott 7DFPS rendezvény célja, hogy a részvevők egy hetes ötletelés és alkotás segítségével olyan koncepciókat hozzanak létre, melyek érdekesebbé teszik a shootereket. A 2013-as rendezvényre készült SUPERHOT fejlesztői úgy döntöttek, hogy teljes értékű játékok készítenek ötletükből, ezért nyolc hónapnyi fejlesztőmunka után Kickstarter kampányba kezdtek.

A játékban csak akkor telik az idő, amikor mozgunk, így nincs szükség arra, hogy fedezékek mögött bujkáljunk ha lőnek ránk vagy épp tárat akarunk cserélni. A golyók lassított felvételben repülnek felénk, így van időnk kikerülni őket. Az alábbi videóban látható, hogyan néz ki játék közben ez az érdekes koncepció, aki szeretné, az ki is próbálhatja a prototípust, amely a játék hivatalos oldaláról tölthető le.

Valamire mégis jó a Kinect

Bár a Microsoft bejelentette, hogy nem lesz kötelező a Kinect az Xbox One-hoz, és a játékfejlesztők közül sokan amúgy sem kedvelték ezt a hardvert, a modderek között vannak még olyanok, akik szeretnek vele kísérletezni. Oliver Kreylos három régebbi, Xbox 360-as Kinect szenzor, egy Oculus Rift VR headset és tudása segítségével megalkotta saját irodájának virtuális másolatát. Bár a grafika minősége még sok kívánnivalót hagy maga után, már így is látható, hogy a Kinect az Oculusszal kombinálva képes olyan virtuális világok megalkotására, amelyekben kontroller nélkül mozoghatunk.

Conception 2: Children of the Seven Star PS Vitára

Az Atlus kiadó új előzetest mutatott be legújabb PS Vitás JRPG-jéből, amely a Conception 2: Children of the Seven Star címre hallgat. A 40-60 órás játékban Aterra mágikus világát kell megmentenünk a Csillagistentől kapott erőnk segítségével. A játékban szereplő hét hősnővel együtt végrehajtott rituálék segítségével 30 különböző típusú Csillaggyermeket hozhatunk létre (ez most vajon tényleg az, aminek hangzik?), ezek a kis lények segítségünkre lesznek a csatákban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward