Aprók nagyban - 2014.04.22.

Elsősorban PC-re készül a GRID: Autosport, mindenki ki akar szállni az AAA-játékfejlesztésből, és még mindig készül a Deus Ex-film...

Aprók nagyban - 2014.04.22.

Hirtelen minden PS1-es és PSP-s klasszikus elérhető lett PS Vitára

Valószínűleg egy különös véletlen, vagy hiba történhetett a Sonynál, ugyanis mára virradóra a PlayStation Vita-tulajdonosok felfedezték, hogy a Sony Entertainment Network online áruházából le lehet tölteni majdnem az összes PS1-es és PSP-s játékot PS Vitára. A helyzet két dolog miatt és különös: egyrészt ezek a játékok nem érhetőek el a PS Vita online áruházából, másrészt pedig nem is mindegyik működik, tehát feltételezhetően valamiért tévedésből, korábban kerülhettek fel a játékok a Sony áruházába.

A legjobb azonban, hogy rengeteg játék viszont hibátlanul működik, így a PS Vita-tulajdonosok olyan klasszikusokat tudnak élvezni, mint a Gran Turismo PSP, a Phantasy Star Portable 2, vagy éppen a PS1-es Spyro the Dragon és Crash Bandicoot.

Újraírások lassítják a Deus Ex-filmet

Továbbra is készül a Human Revolution alapján a Deus Ex: Human Defiance című film, árulta el a rendező Scott Derrickson, csak éppen nem egyszerű eltalálni a forgatókönyvet. A Derrickson és csapata által írt forgatókönyv ugyanis igyekszik elkerülni az adaptációkra jellemző kliséket és hibákat, és igyekszik minél többet átemelni a játékból és annak karaktereiből. Így az egyensúly könnyen felborulhat, amit pedig senki nem szeretne. Éppen ezért nem kapkodják el a dolgot, inkább kotlanak még kicsit a forgatókönyvön.

Nyitó videónk és előzetesünk is van az Ultra Street Fighter 4-ből

A Street Fighter 4 (elméletileg) legutolsó, tökéletesített, kibővített, végletekig finomhangolt verziója ma jelenik meg a japán játéktermi gépeken, júniusban érkezik PS3-ra és Xbox 360-ra DLC-ként és különálló, dobozos címként, augusztusban pedig megjelenik PC-re is. Ennek örömére megkaptuk a játék nyitó videóját, valamint egy teljesen új trailert.

Mindenki ki akar szállni az AAA-játékfejlesztésből

Az Oddworld Inhabitants alapítója, Lorne Lanning elmondta, a játékfejlesztés csúcskategóriájában egyre rosszabbak a körülmények, és gyakorlatilag mindenki, akit ismer, szabadulni akar ettől. Az úriember a GamesIndustrynak nyilatkozta, hogy a szerződési feltételek egyre rosszabbak, miközben a stúdióknak egyre több embert kell alkalmazniuk, és egyre több a "rabszolgamunka", ami egyben azt is jelenti, hogy egyre kisebb a jutalom.

"Mi ezért szálltunk ki egy időre ebből az egészből. Ki kellett találnunk, hogyan tudjuk finanszíroztatni és digitálisan terjeszteni a játékainkat, és kialakítani a saját üzletünket. És működik." - mondta Lorne, majd hozzátette, hogy azért nem egyszerűek a dolgok. Ő és társai ugyanis milliókat tettek bele a vállalkozásba, és minden befolyó összeget további fejlesztésekre, új címekre fordítják. Ugyanakkor az előnyök is nyilvánvalóak: szerinte az indie-k a minőséget tartják szem előtt, és nem kell felelniük a részvényeseknek, így nem is kell idő előtt befejezniük egy játékot.

Előrendelhető a The Incredible Adventures of Van Helsing 2

A magyar fejlesztésű hack'n slash-t mától elő lehet rendelni Steamen, így 10%-ot spórolhatunk az alapból sem túl vészes 15 dolláros/eurós árból, ráadásul két tárgy, egy gyűrű és egy páncél is üti majd a markunkat.

Újabb játékokkal bővült a PlayStation Now bétája

Ahogy arról már írtunk, szépen fejlődik az egyelőre egy szűk réteg által bétatesztelés alatt álló PlayStation Now. A legfrissebb képeken például látszik, hogy egyelőre a fejlesztők három kölcsönzési időtartamot határoztam meg, így "kivehetünk a tékából" egy játékot 1 napra, 7 napra, vagy 30 napra. Az idő azután kezd el ketyegni, hogy először elindítottuk az adott anyagot. Bétáról lévén szó, az ezekhez kapcsolódó árak egyelőre nincsenek feltüntetve.

Bővült a játékfelhozatal is a következő címekkel: Ben Omniverse 2, Contrast, Eat Them!, FUEL, GRID, Heavy Fire: Shattered Spear, LUMINES: Supernova, NIGHTS Into Dreams…, PixelJump Racers 2nd Lap, PixelJunk Shooter 2, Puppeteer, Retro/Grade, Sniper Elite V2.

Rise of Incarnates - F2P verekedős játék a Bandai Namcotól

A Földet egy meteorzápor hideg és fagyos hellyé változtatta. Eközben szupererővel megáldott egyedek, az incarnate-ek a bennük élő különleges lényekből tudnak erőt nyerni ahhoz, hogy megküzdjenek a gonosszal, és megmentsék a világunkat a biztos pusztulástól. A játék vegyíti majd a közeli és távolsági harcot, és alapvetően a reflexekre épül. Az alapoktól free-to-play címnek tervezték, annak minden velejárójával, ezért érezte úgy a Bandai Namco, hogy egy teljesen friss világot kell alkotnia. A harcok alapvetően a 2vs2 felállásra épülnek majd, a küzdelmekhez pedig a hátteret valós helyiségek megfelelői adják. A platformok között egyelőre csak a PC szerepel, a megjelenés pedig idén várható.

GRID: Autosport - PC a vezérplatform

Némi meglepetésként érhetett sokakat, hogy a nyáron megjelenő új GRID még az előző generációs konzolokra készül. Szerencsére azonban nem kell nagyon aggódni amiatt, hogy a grafika színvonalán emiatt csorba esne, ugyanis a fejlesztés során a PC volt a vezérplatform. A NeoGAF-on CodiesLoore nicken posztoló Codemasters közösségi menedzser elmondta, egyelőre azért nem készül GRID az új konzolokra, mert nem akarják elkapkodni: "Nem fogunk olyan játékot kiadni, ami csak 720p-ben fut 30fps-sel, és hasonlók. A next-gen GRID-nek tényleg next-gennek kell majd érződnie."

Ezt követően hozzátette, azért is fontos alaposan rákészülniük az első újgenerációs játékukra, mert azzal határozzák meg az azt követő címeket, azzal fektetik le az alapokat. Ennek megfelelően jelenleg a technológián dolgoznak, és mivel az még félkész, logikusnak tűnt, hogy az Autosport maradjon PC-n és PS3/X360-on. Ez lehetővé tette, hogy minden korábbinál több tartalmat zsúfoljanak bele. Ja és igen, lesz belső nézet!

Lords of the Fallen - nagy behemót

Némileg szokatlan azt látni egy videóban, hogy a készítők úgy próbálják bemutatni a karakterosztályokat (jelen esetben a warriort, a rogue-t és a clericet), hogy egy nagydarab szörny sorban lerendezi őket. Mindenesetre a Lords of the Fallen továbbra is érdekesnek tűnik, ha másért nem, hát azért, mert első ránézésre némi Dark Souls-beütéssel is rendelkezik. A megjelenés ősszel várható PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

Dátumot kapott az idei BlizzCon

A Blizzard idén november 7-én és 8-án tartja a szokásos éves BlizzCont, amire két fázisban május 7-től, majd május 10-től lehet majd jegyeket venni. Mike Morhaime, a Blizzard vezérigazgatója természetesen lelkes a dologgal kapcsolatban: elmondása szerint egész évben ez a legfontosabb dátum a Blizzard számára, most ráadásul különösen jó évük lesz, hiszen a Hearthstone és a Reaper of Souls már megjelent, a Warlords of Draenor és a Heroes of the Storm pedig bétában van.

Egyébként nagyjából a szokásos programot várhatjuk. Élőben ki lehet majd próbálni az összes készülő Blizzard-játékot, lesznek előadások különböző témákban, eSport versenyek, és mindenféle közösségi megmérettetések, beleértve a cosplayt is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward