Aprók nagyban - 2014.04.17.

Kedvcsinálón a Risen 3, az egyik legsikeresebb új játék lesz a Watch Dogs, régi díszletek az Alien: Isolationben, új Prince of Persia készülhet...

Aprók nagyban - 2014.04.17.

World of Warcraft - nem fogják vissza a teljesítményt az új karaktermodellek

A Blizzard elmondása szerint az új, részletesebb karakterekmodellek önmagukban nem fogják majd vissza a játék teljesítményét - leginkább azért, mert a modellek részletessége részben az új páncélokból is származik majd. A stúdió nem akarja, hogy a raideken rosszabbul teljesítsen a játék, ám mivel zárt környezetről van szó, úgy tudják belőni a részletességet, a felhasznált textúrákat és a poligonszámot, hogy minden az optimális szinten maradjon. "Habár önmagában a szebb grafika nagyobb számítási teljesítményt igényel, nem ez lesz az egyetlen változás a Warlords of Draenorban".

Az egyik legnagyobb változás ugyanis, hogy a különböző statokat "összenyomja" a Blizzard - vagyis például a milliós nagyságrendű sebzések végéről levágnak pár számjegyet. Ez pedig magában is hozhat némi teljesítménynövekedést, főleg, ha a felhasználó még olyan addonokat is használ, melyek a harci adatokat gyűjtik össze és dolgozzák fel.

"Ami azonban ennél is fontosabb, hogy letisztítjuk a grafikát. A harcok során sokkal kevesebb csili-vili effektus lesz, ami jelentősen növeli majd a teljesítményt".

PS Vitára is megjelennek a Silent Hill-játékok

A Silent Hill: Origins és a Silent Hill: Shattered Memories is megvásárolható lesz PS Vitára a PSN-en keresztül. Fejenként 9,95 eurót kell majd kicsengetni a címekért, amiket vélhetően elég sokan kipróbáltak már korábban más platformokon.

Hangulatkeltő videót kapott a Risen 3: Titan Lords

Augusztusban érkezik a játék PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra, így épp itt az ideje annak, hogy a készítők elkezdjék kicsit felkorbácsolni érzékeinket. Az új renderelt videó talán pont megfelel erre a célra, bár azt meg kell hagyni, hogy nem túl hosszú.

Nem jelenik meg Xbox One-ra a The Amazing Spider-Man 2?

Eléggé furcsa hír érkezett ma, mely szerint a The Amazing Spider-Man 2 megjelenik a 3DS-től felfelé minden platformra (így PS4-re is), de Xbox One-ra nem. Az Activision gyorsan reagált, és megerősítette, hogy a játék Xbox One-os verzióját bizonytalan időre felfüggesztették, ám a többi platformra egyszerre, késések nélkül érkezik a játék. Nem sokkal később az Activision hozzátette, dolgoznak a Microsofttal azon, hogy esetleg egy későbbi időpontban megjelenhessen a játék az új konzoljukra is.

Nem számít a Titanfall üzleti teljesítménye

Legalábbis a játék producerének, Drew McCoynak nem: "Nem tudom, hogy termel-e profitot vagy nem. Nem tudom, hogy megfelel-e az eladási elvárásoknak. Nem is igazán érdekel. Azt tudom, hogy egy olyan játékon dolgoztam, amit én is tudok élvezni, ha leülök elé. Az pedig tény, hogy a játékosok is élvezik, és biztosan behozott annyi pénzt, hogy tovább dolgozhassunk rajta."

McCoy nem ment bele összehasonlításokba az egyértelmű riválisokkal, a Call of Dutyval és a Battlefield 4-gyel. Szerinte az a fontos, hogy a fejlesztők próbáljanak ki új dolgokat és próbáljanak újítani, amit szerinte a Titanfall is tett. "Sok fejlesztő azt hiszi, ha ezt vagy azt beleteszik a játékba, akkor azt biztosan veszik majd az emberek. Közben pedig elfelejtik azt, amitől a játékuk egyedi lett volna, amitől újat hozott volna, és végül hatalmas bukás lesz".

A Metal Gear Solid 5 előzetese a Grand Theft Auto 5-ben

Néhány fanatikus rajongó újraalkotta a The Phantom Pain hosszú előzetesét a GTA 5-ben, ami már csak azért sem kis teljesítmény, mert nyilvánvalóan ehhez csak a zárt, konzolos verziót tudták felhasználni a Rockstar remekművéből. Néhány "apróság" persze eltér (értsd, nagyjából minden), de a lényeg átjön, és nem utolsó sorban, mindenkinek szerezhet néhány vidám percet.

Watch Dogs - fontos a framerate

Ugyan sok kritika érte mostanában a Watch Dogsot a vélt vagy valós grafikai butításokkal kapcsolatban, a készítők szerint nincs ok aggodalomra. Azt már láttuk az Nvidia-technológiákat bemutató videóból, hogy a PC-s verzió teljesen rendben lesz, de Francis Boivin, a játék vezető programozója szerint a konzolos változatok esetében sem lesz ok panaszkodni. Ami azonban talán még ennél is fontosabb, hogy a framerate-et rendkívül fontos paraméterként kezelik: a játék ugyan csak 30fps-sel fut majd konzolokon, de azt legalább igyekszik majd atomstabilan tartani. "A framerate nagyon fontos a játékélmény és az irányítás miatt, így ezzel kapcsolatban nem köthetünk kompromisszumokat" - mondta Boivin.

Ezt követően még kitért egy kicsit a konzolokon használt anti-aliasing eljárásokra is. Ezeket úgy lőtték be, hogy a lehető legjobb képminőséget nyújtsák úgy, hogy minél kevésbé fogják vissza a teljesítményt. A PS4-es és az Xbox One-os verzió ugyanazt a post-process AA-t veti majd be. A készítők egy egyénileg átalakított SMAA eljárás mellett döntöttek, amire ráadásként jön egy temporal AA is.

Kedvezményt kaphat a PS4-es The Last of Usra, akinek megvan PS3-on

A Naughty Dog vizsgálja annak lehetőségét, miként adhatna kedvezményt azok számára a PS4-re nyáron megjelenő The Last of Usból, aki korábban már megvette a játékot PS3-ra. A PS4-es verzió az alapjáték árával megegyező, 60 dolláros áron érkezik, igaz, ebben már benne lesznek az azóta megjelent DLC-k is. A Sony hamarosan felhomályosít minket az ügyben.

Alien: Isolation - díszletek 1979-ből

Hogyan kell egy játékban olyan "díszleteket" készíteni, melyek úgy néznek ki, mintha az 1979-es Alien-filmből származnának? Nos, ez volt a fejlesztés egyik komoly kihívása, és erről szól az Isolation új fejlesztői naplója.

Watch Dogs - a legkelendőbb új játék lesz

A Ubisoft nagyon magabiztos a Watch Dogs sikerével kapcsolatban, még a késés és a kérdéses grafikai butítások ellenére is. A kiadó szerint az elmúlt évek legsikeresebb új címe lesz, és ezt nem csak úgy mondják, alá is tudják támasztani az előrendelési adatokkal. Pontos számokat persze nem tudunk, de a kiadó szerint rendkívül magasak, főleg azt tekintve, hogy első részről van szó. "A Watch Dogs lesz az új blockbuster játékunk. Nem csak azt várjuk tőle, hogy megállja a helyét a többi AAA-kategóriás címmel szemben, de hogy 2014 egyik legkelendőbb játéka legyen".

Ezért persze meg is fog tenni mindent a Ubisoft: számíthatunk egy rakás reklámra steamekben (a legnépszerűbb közvetítők fogják tolni a játékot megjelenéskor), tévében, különböző alkalmazásokban, ráadásul még a Shazammal is partneri kapcsolatot alakítottak ki.

Kedvcsinálón a GRID 3

Vagy legalábbis valószínűleg az. Mert ugyan az alábbi kedvcsináló ezt egyértelműen nem jelenti ki, elég sokat mond az, hogy a GRID Youtube-csatornáján posztolták.

Oldalnézetes Prince of Persia készülhet

Egy francia oldal értesülései szerint új Prince of Persia-játék készül a Rayman alatt bejáratott UbiArt Framework motorral. Ennek köszönhetően a készítők gyakorlatilag 3D-ben készíthetik el a Herceg modelljét, miközben az egy 2D-s környezetben mozog. A lényeg, hogy a rendszer rendkívül kifinomult animációra ad lehetőséget, így a harc rendkívül részletessé válhat. A Portail de Jeu Video oldanak voltak már korábban helyes értesülései Ubisoft-játékokkal kapcsolatban, de azért biztosra még nem vehetjük a dolgot, csak reménykedhetünk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward