Aprók nagyban - 2014.04.16.

Eladta Square Enix-tulajdonrészét a Sony, ilyen lesz a 40vs40 PvP a Wildstarban és jön a The Last of Us utolsó DLC-je...

Aprók nagyban - 2014.04.16.

Négy perc zene a Pillars of Eternityből

Egy szerepjáték fontos eleme a hangulatos zene, ezt pedig az Obsidiannál senki nem tudja jobban. Mivel a közösségi finanszírozásos modell komoly betekintést engednek a támogatóknak, így ebből is kaptunk egy kis ízelítőt. A legutolsó frissítés teljesen Justin Bell, a játék hangzásáért felelős vezetőjének munkájára koncentrál. Az úriember szerint a zene kulcsfontosságú ahhoz, hogy vissza tudják idézni a klasszikus Infinity Engine-es szerepjátékok atmoszféráját.

Eladta Square Enix-tulajdonrészét a Sony

A Sony 8,2%-os részesedéssel, mintegy 9 520 000 részvénnyel rendelkezett a Square Enixből, egészen máig. A Sony Corporation ugyanis bejelentette, hogy a Sony Computer Entertainment eladja a teljes részesedését az SMBC Nikko Securities Inc. brókercégnek, 4,8 milliárd yen (47 millió dollár) értékben. Mindez profitként fog megjelenni a Sony 2014-es üzleti évének első negyedében.

Habár a Sony régóta rendelkezett ezzel a részesedéssel, láthatóan semmit nem tudtak belőle kihozni az utóbbi időben. A kiadó játékai, köztük a korábbi PlayStation-exkluzív Final Fantasy is multiplatformmá vált, és ugyan a Sony próbálta PSVitás játékok készítésére ösztönözni a kiadót, a dolog láthatóan nem jött össze. Így tehát logikusnak tűnik a részvények eladása.

Wildstar - 40vs40 PvP

A Carbine Studios végre megmutatja nekünk, hogyan is néznek ki a Warplots névre hallgató 40vs40 fős PvP csaták a Wildstarban. Gyakorlatilag a következőképpen: a játékosok összeállnak, megvesznek egy warplotot, testreszabják, leszállnak vele, majd elkezdődik a harc. Menet közben erőforrásokat lehet gyűjtögetni, és használhatunk mindenféle aknát, ágyút, robotgyártó boltot és hasonlókat.

Elhagyta a Lionheadet a Fable Anniversary vezető tervezője

Ted Timmins tíz éve kezdett a játékiparban, éppen a Lionheadnél, most azonban úgy döntött, elhagyja a stúdiót. "Ez egy elég kemény döntés volt, hiszen nagyon jól éreztem magam itt. Nagyon tehetséges emberekkel dolgoztam együtt, élőben találkozhattam a Fable rajongóival, és az Xboxot képviselhettem nagyszerű eseményeken" - írta.

Timmins azonban úgy látja, nagyon sok időt töltött már a Lionheadnél, így ideje a váltásnak. Még az első Fable-ön kezdett tesztelőként és pontosan ennek a játéknak a remake-jén dolgozott utoljára, csak már vezető tervezőként.

"Külön köszönet Peter Molyneux-nak, amiért egy olyan céget hozott létre, ami esélyt adott egy szerencsétlen, tálentum és végzettségek nélküli 18 évesnek" - zárta.

Lemezen is megjelenik a PS3-as Minecraft

A sikeres digitális megjelenés után a Sony és a Mojang úgy döntött, az lenne a biztos, ha lemezen is megjelenne a játék - így az is lecsaphat rá, aki esetleg idegenkedik a netes vásárlástól, vagy csak a polcán szeretné tudni a játék dobozát. A Blu-ray diszken a játék mellett megtalálható minden, ami a legutolsó, 14-es számú frissítéssel érkezett a Minecraft világába.

Érkezik a The Last of Us utolsó DLC-je

Grounded Bundle néven érkezik a PS3 sikerjátékának utolsó tartalmi csomagja, mely keverten tartalmaz egy- és többjátékos tartalmakat és hat új trófeát. A Naughty Dog egyelőre homályosan fogalmaz, de úgy tűnik, hogy egy újabb nehézségi szintet tettek a játékba, ahol "okos, brutális és könyörtelen mesterséges intelligencia" ellen kell majd megküzdenünk.

A csomag része a Reclaimed Territories Pack, mely négy új pályát tartalmaz: Wharf, Capitol, Coal Mine, és Water Tower. Ezen kívül érkeznek a multiplayer részbe új képességek és új fegyverek, melyek között megtalálható lesz egy teljesen automata gépfegyver, amiről már most sejtjük, hogy súlyosan imba lehet.

Galéria megnyitása grid_on

Megjelent a Trials Fusion

Mától elérhető mindenki kedvenc motoros játékának új része Xbox 360-ra, Xbox One-ra és PS4-re. A digitális verziókat 19,99 dollárért vesztegetik, de lesz egy dobozos változat is, mely tartalmazza majd a szezonbérletet és néhány bónusz tartalmat 39,99 dollárért. A Trials Fusion 60fps-sel fut minden konzolon, de amíg PS4-en 1080p-ben, addig Xbox One-on (az elsőnapos patch után) 900p-ben fut. Xbox 360-on már alább kell adni az igényeket, ott 600p-ben repeszt.

iPad-re is megjelent a HearthStone: Heroes of Warcraft

Mától hivatalosan elérhető iPad-re is mindenki új kedvenc kártyás játéka, úgyhogy BKV-zás közben teljesen megszüntethetjük magunk körül a világot. Az anyag természetesen iTunes-ról tölthető le.

Wasteland 2 - hamarosan bekerül Arizona

Jelenleg a Steam Early Access keretein belül hozzáférhető Wasteland 2-ben körülbelül a játék teljes világának fele található meg. Hamarosan azonban érkezik egy nagyobb frissítés, mellyel a készítők elhozzák nekünk Arizona nagy részét. Így már talán közelebb kerülünk majd ahhoz az 50 órás játékidőhöz, amit az InXile Entertainment el szeretne érni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward