Aprók nagyban - 2014.04.10.

Shepard parancsnok mínusz 140 éves, újabb stúdió csatlakozik be a The Division fejlesztésébe, Nvidia-technológiák a Watch Dogs PC-s verziójában.

Aprók nagyban - 2014.04.10.

Shepard parancsnok ma lenne mínusz 140 éves

Egy igen-igen épületes, magasröptű hírrel kezdjük a mai Aprókat. A BioWare Blog szerint ugyanis mától számítva 140 év múlva a jövőben születne meg a Mass Effect-trilógia főszereplője, Shepard kapitány. Ha a jeles eseményt meg szeretnétek ünnepelni, akkor a BioWare összerakott egy-egy receptet a muffin Paragon és Renegade változatához is.

Újabb stúdió csatlakozik be a The Division fejlesztésébe

Már megszoktuk a Ubisofttól, hogy egy-egy játékukon számos csapat dolgozik egyszerre, akár különböző kontinensekről is. Nincs ez másként a The Divisionnel sem, annak ellenére, hogy a Ubisoft Massive szereti hangoztatni, mennyire "kis csapat". Igen, csak rajtuk kívül még besegít a fejlesztésbe a Ubisoft Reflections, és most kaptuk a hírt, hogy már a Ubisoft Red Storm is ezen a címen tevékenykedik.

A fejlesztést persze továbbra is a Massive vezeti, de a kiadó blogjának leírása alapján kiváló választásnak tűnik a Red Storm, hiszen nekik köszönhetjük a Rainbow Six és a Ghost Recon játékokat is, nem mellesleg pedig egykor maga Tom Clancy is a csapat "tagja" volt.

A Massive egyébként a Red Storm katonai kapcsolatait, és fegyverekkel kapcsolatos jártasságát szeretné kihasználni. Az Észak-karolinai stúdió így fegyvereket fog modellezni, hangokat vesz fel és készít, és segít a Massive-nak a minél realisztikusabb játékmenet megtervezésében is.

Nvidia-technológiák a Watch Dogs PC-s verziójában

Miután mindenki kiszörnyülködte magát a PC-s Watch Dogs igen jelentékeny gépigényén, legalább az Nvidia kártyával rendelkező felhasználók örülhetnek most kicsit. A Ubisoft ugyanis az Nvidiával együttműködve implementált néhány olyan spéci effektet, mint a HBAO+ és a TXAA.

GTA Online - a játék, ami folyamatosan termel a Take-Two zsebébe

A Take Two vezérigazgatója, Strauss Zelnick a Fox Newsnak adott interjújában beszélt arról, hogy régi álma valósult meg a GTA Online érkezésével. Elmondása szerint amikor a cég élére került 2007-ben, az volt a leghőbb vágya, hogy a játékosok folyamatosan költsenek pénzt egy-egy termékükre: "Korábban ha kiadtunk egy terméket, nem számított mekkorát, egyszer begyűjtöttük a pénzt, majd mentünk tovább. Most azonban már folyamatosan költenek a játékosok a termékünkre, ez pedig olyan, mintha újra és újra megkapnál egy ajándékot". (Hát, ha lehet választani pénz és még több pénz között, akkor én is a még több pénzt választanám... - Pacman)

Mit lehet építeni LEGO-ból? Például Titanfall-fegyvereket

Mi annak idején örültünk, ha egy normálisabb versenyautót össze tudunk rakni, de Nick ‘Brick’ Jensen ennél jóval tovább ment. Egészen döbbenetesen képes ugyanis dolgokat lemásolni LEGO-ból, most éppen például a Titanfall fegyvereit. További képek a Flickr-oldalán tekinthetők meg.

Hamarosan megkaphatjuk a The Last Guardian megjelenési dátumát

Már meg sem tudom számolni, hány éve hiteget minket a Sony azzal, hogy bizony-bizony készül a The Last Guardian. Az ICO és a Shadow of the Colossus generációjuk legjobb játékai közé tartoztak, így nem csoda, hogy a rajongók epekedve várják már a folytatást. Bár Shuhei Yoshida, a Sony stúdiók vezetője nem olyan rég megerősítette, hogy a játék fejlesztése halad, a Famitsu még biztatóbb értesüléssel állt elő: a játék fejlesztése annyira jól megy, hogy hamarosan megjelenési dátumot is kaphatunk. A jelek szerint a "Sony a megfelelő alkalomra vár a dátum bejelentésével", és valószínűleg nem túl merész tipp, hogy ez a "megfelelő alkalom" az E3 lesz. Mindenesetre a megjelenés napjáig a sarokba vonulok imádkozni.

Máris kedvcsinálót kaptunk a The Wolf Among Us negyedik részéből

Habár csak ezen a héten jelent meg a Crooked Mile alcímű harmadik epizód, a Telltale szeretné, ha máris az újabb részt várnánk. Az előzetes megtekintése nem feltétlenül ajánlott, ha még nem végeztél a harmadikkal.

Májusban jelenik meg a Transistor

A PlayStation 4-exkluzív akció-RPG 19,99 dolláros áron érkezik a PS Store-ba május 20-án. Mivel a hétvégén egy majdnem végleges verziót kiállítanak majd a PAX Easten, vélhetően kapunk majd belőle mindenféle finom anyagot. Nos, ez tényleg egy apró hír volt.

Előzetest kapott a PS4-es The Last of Us

Ahogy arról ma írtunk, feljavított grafikával, 1080p-s felbontásban, és a készítők reményei szerint 60fps-sel érkezik PS4-re a PS3 egyik legnagyobb sikercíme. Az első kedvcsinálóra sem kellett sokat várnunk, és ugyan inkább a játék által besöpört brutális mennyiségű évjátéka címet villogtatja, a végén azért kapunk egy kis in-game felvételt is.

PS4-re is megjelenik a hanggal irányított There Came an Echo

A különös játékélményt ígérő, hangvezérlésre építő There Came an Echo eredetileg a Kickstarteren indult, majd átlovalt az Xbox One indie programjához, az id@Xbox-hoz. Akkor ugyan még azt hittük, hogy a játék exkluzív lesz, mostanra azonban kiderült, hogy erről szó sincs: a készítők örömmel újságolták, hogy már a PS4-es verzión is dolgoznak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward