Aprók nagyban - 2014.04.09.

Van bizonyíték az Assassin's Creed és a Watch Dogs kapcsolatára? Újra mozgásban félhetünk a The Evil Withintől!

Aprók nagyban - 2014.04.09.

Szumátrai tigriseket mentettek meg a Zoo Tycoon játékosai

A Microsoft ígéretének megfelelően elindultak a közösségi kihívások a Zoo Tycoonban. Az első ilyenben néhány hét alatt ezer szumátrai tigrist engedtek ki a játékosok a szabadba a virtuális állatkertekből, ami így azzal az eredménnyel zárult, hogy a Microsoft 10 ezer dollárt adományozott a szumátrai tigris túléléséért folytatott programnak.

Dr. Peter Klein, az ázsiai állatvilág megőrzéésért küzdő szervezet helyi igazgatója elmondta, a maradék körülbelül 300 tigris veszélyben van, ugyanis folyamatosan csökken élőhelyük, illetve korábban évente körülbeül 15 állat lett "ember-tigris konfliktus" áldozata. Kleinnak és csapatának köszönhetően ezt sikerült egyébként lecsökkenteni évi egyre.

A Microsoft közölte, a játékosok által "összegyűjtött" adománnyal hatékonyabban tudják majd a tigriseket a számukra ideális élőhely közelében tartani, jobban fel tudják szerelni az ezzel foglalkozó csapatot, illetve ki tudnak fizetni olyan szakembereket, akik olyan távoli településekre fognak utazni, ahol gyakoriak az "ember-tigris konfliktus"-ok (annyira mókás ez a megfogalmazás).

The Evil Within - a Gonosz

Még a PAX East előtt kikerült a netre a The Evil Within új előzetese, melyben láthatunk némi játékmenetet, valamint a játék egyik főgonoszát, Boxmant.

A történet szerint Sebastien Castellanos detektív és társai egy tömeggyilkosságot vizsgálnak ki, amikor rajtuk üt egy misztikus erő. Castellanos társai meghalnak, ő maga pedig elveszti eszméletét, és sajnos nem villásreggelire ébred, hanem arra, hogy képzelgésében elszabadult a pokol.

A játék augusztus 29-én jelenik meg PC-re, PS3-ra, PS4-re, Xbox 360 és Xbox One-ra.

Leépítések a SEGA londoni stúdiójában

A vállalat még 2012 közepén jelentette be, hogy komoly átszervezéseket folytat majd minden részlegen a hatékonyabb, gazdaságosabb működés érdekében. Most éppen a londoni, főleg mobilos játékokkal foglalkozó csapatot érte egy kisebb leépítés... és most kapcsolunk Németh Lajoshoz az időjárással!

Ingyenes pályát kap a Forza Motorsport 5

A Forza 5 kiváló játék, a megjelenésekor pusztán egy nagyobb problémánk akadt vele: nagyon kevés pályát tartalmazott. Valószínűleg a készítők is érzik ezt, így most ingyen adják nekünk a Long Beach-i versenpályát, melyet minden játékmódban elérhetünk majd. Ehhez kapcsolódóan pedig érkezik a Long Beach Booster Pack DLC, ami további öt autót tartalmaz. Ezek a következők: 1977 Ford Coyote Gilmore77, 1974 Lancia Stratos HF Stradale, 1956 Jaguar D-Type, 1998 Mercedes-Benz AMG CLK GTR, 1971 Ferrari #2 Ferrari Automobili 312 P.

Féljünk együtt a Monstrumtól

A skót Team Junkfish túlélőhorror-játékában egy elhagyatott tengeri szállítóhajón kell életben maradnunk. A játék pályáit procedurálisan generálják, és mindössze egyetlen ellenfelünk lesz a hajón, aki végig vadászik ránk, míg mi megpróbálunk kijutni valahogy. Szinte már-már természetes, hogy a játék támogatja az Oculus Riftet.

Hatalmas frissítést kapott a Killer Instinct

Egészen konkrétan 6,8GB-os patch érkezett a játékhoz, mellyel végre bekerül az első évad utolsó karaktere, Fulgore is. Meg egy olyan apróság, mint a sztori mód, egy rakás játékmenetbeli finomhangolás és új achievementek.

A Microsoft egyelőre annyit árult el a második évadról, hogy egy nagyon csúnya főgonosszal fog érkezni, és hogy hamarosan megtudjuk majd a megjelenés dátumát is.

Új játékon dolgoznak a Resogun fejlesztői

A demoscene-es gyökerekkel rendelkező Hoursemarque elhintette, hogy egy teljesen új játékon dolgozik, ami egyébként nem a Resogun 2 lesz. Ettől függetlenül azonban a Resogunt vette elő példának a stúdió: "Képzeld el a Resogunt. Megvan? Akkor most képzelj el valamit, ami annyival jobb, hogy szinte már el is felejted, milyen jó volt az eredeti. Ez következik most."

A Telltalte a leginnovatívabb stúdió...

...legalábbis a Fast Company magazin szerint, ami olyan fejlesztők elé tette a stúdiót, mint a Sony, vagy a Nintendo. A magazin szerint a Telltale legnagyobb érdeme, hogy elhozta a tévésorozatokra jellemző formátumot a videojátékok világába: "A játékkészítők hosszú évekig próbálkoztak az epizodikus játékok problémáinak megoldásával. Az apró játékszakaszok elkészítése a legtöbbek számára lehetetlennek tűnt, de a Telltale megoldotta a dolgot."

A lap kiemeli, az epizodikus The Walking Dead első évadából 17 millió példány kelt el, ami akkora siker, hogy a stúdió sikeresen tudott növekedni. Nem csak hogy a zombis sorozat második évadán dolgoznak, de mellette futtatják a The Wolf Among Us-t, és együttműködésre léptek a Gearboxszal a Borderlands kapcsán.

Újabb bizonyíték az Assassin's Creed és a Watch Dogs kapcsolatára

Korábban is többen pletykálták már, hogy a Watch Dogs valójában ugyanabban a világban játszódik, mint az Assassin's Creed. Most erre kaptunk egy újabb apró bizonyítékot. Vagy persze az is lehet - és talán ez a valószínűbb -, hogy a Ubisoft játszik kicsit a rajongók idegeivel.

Az alábbi képen Aidan okostelefonos alkalmazásait láthatjuk. A bal alsó sarokban, a kék színű logo pedig valami érdekeset rejt, még ha ez elsőre nem is egyértelmű.

Másodikra viszont már igen, főleg, ha megfordítjuk. Mit gondoltok?

A Child of Light zenéjéről

A Ubisoft a kanadai Coeur de Pirate-ot kereste meg azzal a kéréssel, hogy készítse el a játék zenéjét. A kiadó szerint a társaság muzsikája "friss, romantikus és optimista, ami így tökéletesen kifejezi azt, amit a fejlesztők el akartak érni a Child of Lighttal".

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward