Aprók nagyban - 2014.04.04.

5 éves kisfiú fedezett fel egy jelszóhibát az Xbox Live-on, launch traileren a The Elder Scrolls Online, és van egy napi WTF-ünk is...

Aprók nagyban - 2014.04.04.

5 éves kisfiú fedezett fel egy jelszóhibát az Xbox Live-on

A San Diegoban élő 5 éves Kristoffer Von Hassel az édesapja Xbox Live fiókjával próbált bejelentkezni, ám ahhoz nem tudta a jelszót. Miután éppen ezért rossz jelszót ütött be, egy második ablak ugrott fel, ahol meg kellett erősítenie. Itt aztán nyomott egy rakás space-t, és be tudott jelentkezni a rendszerbe. A fiú ezt elmondta édesapjának, aki jelentette a dolgot a Microsoftnál, a cég pedig ki is javította a hibát. A srác jutalmat is kapott a hiba felfedezéséért: négy játék, egy éves Xbox Live előfizetés és 30 dollárnyi Xbox Live kredit ütötte a markát, ráadásul a neve bekerül a márciusi listába azon emberek közé, akik hibát találtak a Microsoft valamelyik termékében.

Launch traileren a The Elder Scrolls Online

Ma végre hivatalosan is elrajtolt a Bethesda/Zenimax MMORPG-je, így valószínűleg senki nem lesz itt, hogy elolvassa ezt a hírt, és ezért senki nem fogja látni, hogy milyen látványos előzetest raktak össze neki.

Most akkor milyen DOOM bétát kapok a Wolfenstein mellé?

A Bethesda úgy gondolta, érdemes eloszlatni néhány félreértést a hamarosan megjelenő Wolfenstein: The New Order mellé járó DOOM bétával kapcsolatban. Először is, a béta maga kizárólag PC, PS4 és Xbox One platformokra lesz elérhető.

De mi történik akkor, ha az előző generációra kiadott Wolfensteint veszed meg? Nos, az, hogy az Xbox 360-as változat mellé Xbox One-os, a PS3-as változat mellé pedig PS4-es kulcs fog járni. A dobozos verzióknál a kód benne lesz a dobozban, a digitálisan vásárolt példányok esetében pedig a Steam, a Sony és a Microsoft felelőssége lesz, hogy megkapjuk a kódokat - már persze akkor, ha náluk vásárolod meg a játékot.

Csomagoljuk ki: Watch Dogs: Vigilante Edition

A különböző ruhadarabok nagyon népszerűek mostanában a gyűjtői kiadásokban. Egy közös van bennük: jóérzésű ember egyiket sem hordaná. Így van ez az InFamous főszereplőjének sapkájával, és most a Watch Dogs: Vigilante Edition mellé járó bandana kendővel és baseballsapkával is. De vannak azért más dolgok is ebben a csomagban, ami nem utolsó sorban jól is néz ki.

Phil Spencer először nyilatkozik mint az Xbox új fejese

Végre újra egy ember vezetése alá került a teljes Xbox-felhozatal, ráadásul egy olyan ember vezetése alá, aki mindig is kőkemény játékos volt. Vele készített most interjút Major Nelson, az Xbox Live kommunikációs vezetője, Spencer pedig biztató dolgokat válaszolt. Például azt, hogy tudja, hogy néhány dolgot elrontottak, és másképp kell csinálniuk. Egyértelmű célja, hogy a jövőben a játékok kerüljenek előtérbe az Xbox One-on, és ezért tenni is fog. Továbbra is azt ígéri, hogy az E3 teljesen a játékokról fog szólni és nagyon ütős lesz.

A szerkesztő megjegyzése: habár az Xbox One-nal kapcsolatban sokszor halljuk, hogy nem a keményvonalas játékosokra koncentrál és Spencer is a játékokkal kapcsolatos jövőbeni bizonytalanságot igyekszik eloszlatni, az érdekes az, hogy gyakorlatilag éppen hogy mást sem tett az Xbox One, mint kiszolgálta a keményvonalas közönségét, tetemes mennyiségű exkluzív címmel. Pont az egyéb multimédiás funkciók, illetve a casual kinectes játékok maradtak el. A Kinect képességeit igazán bemutató Kinect Sport Rivals például csak a napokban fog megjelenni. Mindenesetre azért jó tudni, hogy a jövőben is megmarad, sőt, erősödik ez a fókusz, legalábbis, ha hihetünk Spencernek.

30fps felett fut az Xbox 360-as Titanfall

A portolást végző Bluepoint producere Daryl Allison továbbra sem ment bele technikai részletekbe az Xbox 360-as Titanfallal kapcsolatban, de azért annyit elárult, hogy 30fps felett fut. Ami azért sok mindent elárul, például azt, hogy biztosan nem üti meg a stabil 60fps-t, hiszen akkor azt mondta volna. Ez alapján tehát unlocked framerate-re számíthatunk, ami legalábbis érdekes, de inkább bátor lépés egy ilyen játék esetében.

Allison újra megerősítette, hogy az Xbox 360-as verzió mindent tartalmaz, amit a PC-s és Xbox One-is, és "jól néz ki, nagyon jók a hangjai, és sima a játékmenet" - mondta.

Age of Wonders 3 - nézzük meg a pályaszerkesztőt

A Triumph Studios ígérete szerint a saját egy- és többjátékos pályáinkat is gond nélkül elkészíthetjük a pályaszerkesztővel, csak úgy, mint saját karaktereinket, kampányainkat, átvezető jeleneteinket. A szerkesztő persze nem lenne teljes, ha nem tudnánk beimportálni a saját grafikus elemeinket és hangjainkat is. Nézzük meg mindezt a gyakorlatban.

Napi WTF

A BAFTA elkezdte kiküldeni az okleveleket az idei jelölteknek. A papír szép, minden rendben is van vele, egy apróság kivételével. A Forza Motorsport 5-nek címzett oklevél véletlenül a Codemasters postaládájában kötött ki.

Miután ezt a stúdió tudatta Twitteren a Forza Motorsport csapatával, a kettejük között kisebb viccelődés alakult ki, majd becsatlakozott a dologba a BAFTA is, sűrű bocsánatkérésekkel. Végül a Codemasters közölte, a Forza-csapatnak nem kell aggódnia, mert nagyon biztos helyen őrzik az oklevelüket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward