Aprók nagyban - 2014.04.02.

Októberben jelenik meg a Middle-earth: Shadow of Mordor, májusban a Tropico 5, a Daylight pedig késik, de csak egy kicsit...

Aprók nagyban - 2014.04.02.

Októberben jelenik meg a Middle-earth: Shadow of Mordor

Egészen pontosan október 7-én csaphatunk le a PC-re, PS3-ra, Xbox 360-ra, Xbox One-ra és PS4-re készülő játékra. Az előrendelők egy Dark Ranger néven futó öltözéket kapnak, valamint a Test of Power challenge módot, melyben az elért eredményeket egy online leaderboardon lehet követni, és versenyezni egymással.

Furcsa április 1-jei hibába futott bele a Thief

Tetemes mennyiségű játékos arról panaszkodik, hogy amikor április 1-re fordult a naptár, a manuálisan elmentett játékállásaik tönkrementek. A probléma érinti a PC-s, Xbox One-os és PS4-es verziókat is, és annyira nem április 1-jei tréfáról van szó, hogy a Square Enix már megígérte, mielőbb javítja a hibát. Habár poén azért így is van a dologban: amint a dátum április 2-re változott a Windows 7-et futtató PC-ken megszűnt a probléma.

Késik a Daylight, de legalább jött belőle új előzetes

A Zombie Studios bejelentette, hogy sajnos a jövő heti megjelenés helyett április 29-re tolódik a Daylight megjelenése. A stúdió a végső finomhangolással csúszott el kicsit, így szükségük van még erre a pár hétre. A játékot egyébként leginkább azért várjuk nagyon, mert ez lesz az első Unreal Engine 4-es cím, ami már magában érdekes, ráadásul procedurálisan generált pályákat használ, ami pedig duplán érdekes.

Májusban jön a Tropico 5

Mindenki kedvenc diktátorszimulátorára már nem kell sokat várni, ugyanis május 23-án meg is jelenik PC-re. A játékot egyébként párhuzamosan fejlesztik SteamOS-re is, és akkor fogják kiadni, amikor az első gépek megérkeznek a boltokba a véglegeshez közeli operációs rendszerrel. A Mac-re és Xbox 360-ra készült változatok a nyáron jelennek meg, amit a PS4-es verzió követ majd ősszel.

Az EverQuest Next fejlesztőit is érdekli a Project Morpheus

David Georgeson, az MMO fejlesztésének igazgatója elmondta, nagyon érdekli a Project Morpheus, de egyelőre nem tudja, hogy ki fogják-e tudni használni.

"A VR és az AR olyan dolgok, amik rendkívül érdekelnek, és izgatott vagyok miattuk. Őszintén úgy gondolom, ez lesz a játékipar jövője. De sokat kell még dolgoznunk, mire eljutunk odáig, hogy egyáltalán ezen gondolkodjunk az Everquest kapcsán. Először is egy kiváló játékot akarunk építeni, aztán majd rátérhetünk a VR-ra" - zárta.

Előzetesen a The Wolf Among Us: Episode 3

"A Crooked Mile" alcímen érkezik a The Wolf Among Us új epizódja, mely már előzetest is kapott. Ebben többek között láthatunk néhány spoilert az első két részre vonatkozóan, így ha azzal még nem játszottatok, érdemes kihagyni. Bár nem tudom, miért akarná bárki is megnézni a harmadik epizód előzetesét, ha nem játszott az első kettővel, de jobb a biztonság.

Peter Moore bocsánatot kért a Frostbite áprilisi tréfája miatt

A Blizzardnak szokás szerint sikerült egy kidolgozott és ízléses poénnal előállnia bolondok napjára, de ez sajnos nem megy mindenkinek ilyen jól. A DICE-től külön vált Frostbite csapat Twitter-csatornáján azzal viccelődött, hogy az új Frostbite motor kizárólag Wii U-n fog futni, mert "ez a legerősebb platform" és kifejezetten a Marióhoz és a Zeldához optimalizálják. A probléma, hogy egyrészt ez az egész nem volt vicces, másrészt pedig rendkívül ízléstelenül inzultált egy problémákkal küszködő platformot, miközben maga a Frostbite motor, illetve a rá épülő játékok sem futnak épp tökéletesen, rengeteg bosszúságot okozva ezzel a vásárlóknak. Mindez főleg azután veszi ki rosszul magát, hogy az Electronic Arts az elmúlt két évben "megnyerte" a Consumerist szavazásán az USA legrosszabb cégének járó díjat, így nem annyira szerencsés dolog felbosszantani a rajongókat, akik esetleg szimpatizálnak a Nintendoval is.

Peter Moore, az Electronic Arts operatív igazgatója is pontosan tudta ezt, így rögtön töröltette a bejegyzéseket és hivatalosan is elnézést kért: "A Frostbite gyenge próbálkozását a bolondok napi poénra nem nézi el az EA. Elfogadhatatlan és hülyeség".

Call of Duty: Ghosts Extinction: Episode 2 - a segélyhívás

A Nightfall eseményei után járunk. A csapatot egy modern óceánjáró kivizsgálására küldik, melyről napok óta nem érkeznek életjelek, csak sodródik az óceánon. A dolgok mögött természetesen az idegenek állnak, akikkel új fegyverekkel és tárgyakkal vehetjük majd fel a harcot. Ja, és a végére megjön majd a Kraken is, mert miért ne.

Bemutatkozik a Saints Row 4: Game of the Century Edition

Az Amazon oldalán tűnt fel először a Saints Row 4: Game of the Century Edition, ami tulajdonképpen a játék teljes újrakidását jelenti, 29,99 eurós áron, az összes létező extra tartalommal.

A teljes listát csak azért másolom be, mert már ezeken is lehet egy jó nagyot nevetni:

Online pass

Commander-in-Chief Pack

Volition Comics Pack

Saints Row IV Season Pass

The Rectifier

Executive Privilege Pack

Brady Games Pack

Grassroots Pack

Presidential Pack

Dubstep Gun (Remix) Pack

Wild West Pack

GAT V Pack

Enter The Dominatrix

The Super Saints Pack, Pirate’s Booty Pack

Thank You Pack

Element of Destruction Pack

Zinyak Attack Pack

Hey Ash, Whatcha Playin’? Pack

How the Saints Save Christmas

Anime Pack, Stone Age Pack

Bling Bling Pack

Reverse Cosplay Pack

GameStop Warped Weapon Challenge

Game On

College Daze

Merica Gun

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward