Aprók nagyban - 2014.03.26.

Brutális a Wolfenstein gyűjtői kiadása, megjött a Deus Ex rajongói kisfilm, mégis jól halad a DriveClub fejlesztése, újabb "érdekességek" a BF4 körül...

Aprók nagyban - 2014.03.26.

Minden Playstation 4-játék, ami idén jön...

...az megtalálható a PS Blog által közölt hivatalos listában. A Sony szépen összeszedte nekünk, hogy eddig milyen játékok jelentek meg a platformra, és hogy milyen címekre számíthatunk a következő hónapokban.

A teljes lista megtalálható a PS Blogon, néhány érdekességet azonban kiemelnénk. Egyrészt a DriveClubot még mindig idénre datálja a Sony, bár pontos megjelenési dátuma egyelőre nincs. Ennél egy fokkal érdekesebb, hogy még idén jön a Diablo III is a konzolra, illetve feltűnik a listában a The Division, ami jelenlegi információnk alapján erősen valószínűtlen, hogy idén a boltokba kerüljön. A lista ettől függetlenül meggyőző, függetlenül attól, hogy a megjelenő anyagok tetemes része indie-fejlesztőktől jön. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a felsorolás tovább fog gyarapodni az E3 után.

Brutális a Wolfenstein: The New Order Panzerhund Edition

A Bethesda bejelentette, hogy Panzerhund Edition néven jön a Wolfenstein: The New Order gyűjtői kiadása. Ebben minden földi jó benne lesz, kivéve a játék, azt ugyanis külön kell majd megvennünk.

Lássuk, mit kapunk a 100 dolláros csomagban. Először is szép nagy, kézzel festett Panzerhund szobrot, talapzattal. Aztán egy titkosított dokumentumokat tároló mappát, térképekkel, különböző ügyek leírásaival, levelekkel, tervrajzokkal és röntgenfelvétekkel. Ezt követi 14 színes képeslap, a játék alternatív 1960-as éveinek stílusában, amihez ráadásul egy könyvecske is jár, hogy legyen miben tárolni őket. Kapunk három minőségi felvarrót, egy egyedi dögcédulát, valamint egy fémtokot, amiben majd a külön megvett játékunkat tárolhatjuk.

Galéria megnyitása grid_on

Letartóztatták az erőszakos videojátékok ellen kampányoló szenátort

Leland Yett kaliforniai szenátor nem csak többször felszólalt az erőszakos videojátékok ellen, de megpróbált átnyomni egy olyan törvényt is kongresszuson, mely gyakorlatilag betiltotta volna azokat.

Úgy tűnik, az úriemberrel egy ideig most nem lesz gond, ugyanis az NBC News arról számolt be, hogy az FBI egy nagyobb akció keretén belül többek között Yettet is letartóztatta - a hírek szerint korrupció és vesztegetés vádjával. A szenátor egyébként már korábban is botladozott az igazságszolgáltatás rögös útján: 2000-ben például azért tartóztatták le ideiglenesen, mert felmerült annak a gyanúja, hogy egy üveg naptejet lopott egy boltból, míg 1999-ben kétszer megállította autóját a rendőrség, azzal a gyanúval, hogy az úriember éppen prostituáltakat próbált felvenni.

Filmes előzetest kapott a Tropico 5

El Presidente először érkezik meg Tropico szigetére a kolonizálás első periódusában. A készítők pedig úgy gondolták, hogy ezt a katartikus élményt némi Karib-tenger kalózai hangulattal megáldott rendervideóval kell átadniuk nekünk. Nos, sikerült. A játék még idén megjelenik: PC-re, Mac-re, Linuxra és Xbox 360-ra a nyár elején, PS4-re pedig valamikor később.

Project Morpheus-támogatással jön a Project Cars

Mindig nagy öröm, amikor egyik Project támogatja a másikat. Főleg, ha mindkét Project rendkívül ígéretesnek tűnik. "A Slightly Mad Studiosnál mindig új módokat keresünk arra, hogy jobban a verseny részévé tegyük a játékosokat, a kontrolleren, a tévén és kanapén túl" - kezdődik a stúdió hivatalos közleménye.

A csapat szerint az összes korábbi fejlesztésük tökéletesen megágyazott annak, hogy VR-támogatást kapjon a Project Cars, így például a sebesség érzetének szimulációja, a távolságérzet visszaadása, és a fizikailag teljesen valós pilótafülke- és sisaknézet is olyan, ami remek élménnyé teheti a játékot egy ilyen headset segítségével.

Ingyenessé váltak a God of War: Ascension multiplayer DLC-i

A játék egyéves szülinapját a Sony méltó módon ünnepli meg: egy hétig minden többjátékos DLC ingyenes a God of War: Ascensionhöz, ezzel párhuzamosan pedig a fizetős boosterek 50%-os leértékelést kapnak. Az akció további részleteiről a PS Blogon lehet olvasni.

Megjött a Deus Ex: Human Revolution rajongói kisfilm

Ahogy azt a készítők ígérték, befutott a 12 perces kisfilm, ami, nos... egész egyszerűen fantasztikus. Minden rajongónak kötelező a megtekintése. Még a CGI is egészen korrekt ahhoz képest, hogy egy rajongói alkotással van dolgunk.

Xbox One-on is késik a Battlefield 4 új DLC-je

Tegnap írtunk róla, hogy egy utolsó pillanatban felfedezett hiba miatt késik a PC-s Naval Strike. Nem kellett sokat várni, és a DICE bejelentette, az Xbox One-os verzió sem készül el időre. A stúdió mostanra legalább adott egy kis magyarázatot is: a PC-s verzió esetében a játék motorjában végrehajtott változtatások, és a DLC újdonságai közösen komoly teljesítményproblémákat eredményezhetnek a közepes, de még az erősebb PC-ken is. Ezt mindenképp meg akarják oldani, mielőtt kiadják.

Xbox One-on némileg más a helyzet. Ott az animációs rendszerrel akadtak problémák, melyek következtében "a játékosok problémákba ütközhetnek célzáskor bizonyos fegyverekkel".

A DICE nem tudott pontos dátumot adni a Naval Strike megjelenésére, annyit ígértek mindössze, hogy április elején lehet számítani rá. Csak nem akar összeállni ez a szerencsétlen Battlefield 4...

InFamous: Second Son - az erő veled van

"Élvezd az erőd!" címmel jelent meg egy új fejlesztői video az InFamous: Second Sonnal kapcsolatban, azonban némileg ellentétben áll a video címe azzal, amiről valójában szól. Valójában ugyanis a Sucker Punch fejtegeti benne a Sonyval való kapcsolatát, a PS4-re történő fejlesztést, és az InFamous-sorozat átalakulását. De mi pont azért vagyunk itt, hogy az ilyen "félrevezetésekről" tájékoztassunk titeket. Meg azért, hogy elmondjuk, ettől függetlenül érdemes megnézni.

Jól halad a DriveClub fejlesztése, aggodalomra semmi ok

Tegnap írtuk meg, hogy a Sony több stúdiónál leépítéseket hajtott végre, többek között a DriveClubot készítő Evolution Studiosnál is. Mindez párosítva a ténnyel, hogy még a játék vezető fejlesztője is lelépett, elég sötét jövőképet rajzolt ki a játékot váró PS4-tulajdonosok köreiben. Aggodalomra azonban semmi ok, a Sony ugyanis most egy hivatalos sajtóközleményben tudatta a világgal, hogy a játék fejlesztése remekül halad.

"A tegnapi leépítéseknek semmi köze a DriveClubon dolgozókhoz. Ez a csapatunk mindig is nagyon erős volt, kiváló vezetéssel és célokkal, és ez így is marad" - írja a közlemény. "Egyszerűen fantasztikusan halad a játék fejlesztése, így már alig várjuk, hogy újabb információkat, megjelenési dátumot és videókat adhassunk ki róla a következő hetekben."

Ez már csak jelen cikk szerkesztőjének gondolata, de a "következő hetek"-et valószínűleg úgy kell érteni, hogy a játékot gyakorlatilag újra bejelentik majd az E3-on, ami egyébként szintén a "következő hetek"-ben esedékes.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward