Aprók nagyban - 2014.03.24.

Előzetesen a Medveszimulátor, Xbox One-ra is jön a Diablo III, friss képeink vannak az új Dragon Age-ből, népszerű a Dota 2-doku...

Aprók nagyban - 2014.03.24.

Előzetesen a MEDVESZIMULÁTOR

Ha már úton a Goat Simulator, csak nem gondoltátok, hogy nem követi majd Bear Simulator? A következő valószínűleg a tengerimalac szimulátor lesz, bár lehet, hogy némileg unalmas lenne egész nap egy kalitkában tengődni. Hmm... lehetne ez a játék célja: szökj meg a kalitkából, és járd be a világot (vagy legalábbis a gyerekszobát)! Elnézést, kicsit elkalandoztam...

24 ezren fordultak meg az idei Game Developers Conference-en

Tavaly "mindössze" 23 ezren voltak, így ezúttal is rekordot döntött az esemény saját magához képest. A szervezők megköszönték az összes résztvevőnek, fejlesztőnek, indie-nek, felszólalónak, előadónak, hogy megjelent, és persze ilyen eredmények után az sem csoda, hogy jövőre is visszatér a GDC, egészen pontosan március 2-től 6-ig.

Xbox One-ra is jön a Diablo III: Ultimate Evil Edition

Alex Mayberry, a Diablo III vezető producere elárulta Xbox One-ra is készül a játék, bár egyelőre megjelenési dátumot nem tud közölni. A csapat mindenesetre úgy közelíti meg a dolgot, mint a PS3-as és Xbox 360-as verziókat, így egyszerre készül a kettő. Mayberry szerint egyébként az előző generációra történő párhuzamos fejlesztés sok tapasztalatot adott a csapatnak, így most már minden könnyebben megy.

Érdekes módon azonban arról nem tud (vagy nem akart beszélni), hogy a Blizzard milyen megállapodást kötött a Microsofttal, így az sem derült ki, hogy a PS4-es verzióval egyszerre jöhet a Diablo III: Ultimate Evil Edition, vagy esetleg később számíthatunk rá. Kérdés maradt továbbá az is, hogy kap-e valamelyik platform exkluzív tartalmakat.

Egy rakás friss képen a Dragon Age: Inquisition

A sok The Witcher 3 screenshot után hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy azért készül még más, remekül kinéző RPG is. Ráadásul az előbb említett cím halasztása miatt a Dragon Age új epizódja pár hónapig kihívó nélkül lesz a piacon.

Galéria megnyitása grid_on

Sztereotípiákat erősítenek az erőszakos fekete játékfőhősök

A University of Michigan, a Central Michigan University és az Ohio State University közös kutatásában azt vizsgálták, milyen hatása van a játékosokra annak, ha egy erőszakos játékot játszanak fehér, majd fekete főszereplővel. A kutatás szerint a média eleve sokszor kapcsolja össze a feketéket az erőszakkal, és ez így van a videojátékokban is, ahol a kutatási anyag szerint "a feketék majdnem mindig erőszakos karakterek".

Az első tesztben 126 játékos vett részt, és azok, akik fekete főhőssel játszottak, erősebb implicit és explicit negatív attitűdöt mutattak utána a feketék irányába, mint azok, akik fehér főhőssel játszottak erőszakos játékot, vagy fekete/fehér főhőssel játszottak nem erőszakos játékot.

A második kutatásban már 141-en vettek részt, és a végére egyértelművé vált, hogy akik erőszakos fekete főhőssel játszottak, azok utána implicit módon hajlamosabbak voltak összekapcsolni a feketéket a fegyverekkel és agresszívabbá váltak, mint akik fehér főhőssel játszottak.

5,5 millió nézőn túl a Free to Play

A Dota 2 e-sportról készült fantasztikus dokumentumfilm átlépte az 5,5 millió nézőt világszerte, jelentette be a Valve, ezzel gyakorlatilag a dokumentumfilmek egyik legnagyobb rajtját produkálta a nyitóhétvégén. A film elérhető Twitch-en, YouTube-on, iTunes-on és Steamen.

Nem mobilos port lesz az új PC-s RollerCoaster Tycoon

Mi is megírtuk, hogy készül a RollerCoaster Tycoon 4, csak sajnos nem PC-re, hanem mobilos platformokra. Az Atari ezt követően megerősítette, hogy jön egy új RollerCoaster Tycoon PC-re is, ami alapján mindenki azt tippelte, hogy a mobilos verzió portjáról lesz szó, de a kiadó elmondta, erről szó sincs.

"Nagyon sok rajongója van a játéknak PC-n, szóval szóba sem jöhet, hogy ugyanazt adjuk ki. Ettől függetlenül a mobilos verziót kell megjelentetnünk először, csak utána fogunk hozzá a PC-s fejlesztéshez." - mondta Anthony Chien, az Atari egyik marketingese.

A mobilos RollerCoaster Tycoon egyébként nem lesz ingyenes, ennek ellenére lesznek benne mikrotranzakciók. A készítők azonban elárulták, 5 dollárnyi in-game kreditet kap minden vásárló, így tulajdonképpen "visszakapják" a vételárat.

Snowdrop Engine - jobbat és nem többet

Habár a The Divisionre ránézve a részletgazdag és nagy világ juthat elsőre eszünkbe, a Ubisoft Massive által fejlesztett Snowdrop Engine legjobb tulajdonsága mégsem ebben rejlik. Sőt, olyan dolgokat is tud a motor, amit a The Divisionben sosem fogunk látni, ugyanis eleve úgy készítették, hogy a Ubisofton belül más stúdiók is használhassák.

Mégpedig hatékonyan. A Snowdrop jelszava ugyanis a hatékonyság. "Azért készítettük, hogy jobban tudjuk megcsinálni a dolgokat. A csúcskategóriás játékfejlesztés egyre komplexebbé válik, így inkább okosak akartunk lenni, és nem a nyers erőre hagyatkozni. Egy olyan motorra volt szükségünk, ami teljes mértékben támogatja, ahogy mi dolgozunk, elősegíti a kreativitást, és szabadságot ad a kísérletezéshez és a prototípusok gyártásához" - mondta Rodrigo Cortes, a művészeti vezető.

A Snowdrop Engine a fejlesztés elejétől a végéig "node"-ok köré épül, így egyszerűbbé, átláthatóbbá teszi a folyamatokat. Ráadásul minden változást azonnal, valós időben meg lehet tekinteni, még a nagyon komplex bevilágítási rendszerrel együt is.

Mikor vághatunk bele a The Elder Scrolls Online-ba?

Mivel a játék április 4-én megjelenik, és vannak különböző szintű korai hozzáférések is, így nem árt tisztában lenni azzal, mikor is vághatunk neki a kalandoknak.

Öt nappal a megjelenés előtt:

Észak-Amerika (Kelet): 7:00 EDT, március 30., vasárnap

UK/IE: 12:00 (Nyugat), március 30., vasárnap

Közép-Európa: 13:00 CEST, március 30., vasárnap

Sydney, Ausztrália: 22:00 AEDT, március 30., vasárnap

Szingapúr: 19:00 SGT, március 30., vasárnap

Három nappal a megjelenés előtt:

Észak-Amerika (Kelet): 7:00 EDT, április 1., kedd

UK/IE: 12:00 (Nyugat), április 1., kedd

Közép-Európa: 13:00 CEST, április 1., kedd

Sydney, Ausztrália: 22:00 AEDT, április 1., kedd

Szingapúr: 19:00 SGT, április 1., kedd

Hivatalos megjelenés:

Észak-Amerika (Kelet): 7:00 EDT, április 3., csütörtök

UK/IE: 12:00 (Nyugat), április 3., csütörtök

Közép-Európa: 13:00 CEST, április 3., csütörtök

Sydney, Ausztrália: 22:00 AEDT, április 3., csütörtök

Szingapúr: 19:00 SGT, április 3., csütörtök

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward