Aprók nagyban - 2014.03.04.

Valószínűleg készül a Dishonored 2, terjeszkedne az Xbox Live, 6 milliónál jár a PS4, videón a Heroes of the Storm...

Aprók nagyban - 2014.03.04.

Ezt egyelőre nem tudjuk mire vélni...

...de ha igaz, akkor eggyel több ok arra, hogy nagyon várjuk az idei E3-at.

A Titánod kész, jelezz ha készen állsz!

Március 11-én az Egyesült Államokban, két nappal később pedig Európában is megjelenik végre a Titanfall. Kulcsfontosságú játékról van szó a Microsoft számára, hiszen ettől a címtől is azt várja a cég, hogy Xbox One konzolokat adjon el nagyobb mennyiségben. Nekünk pedig azért érdekes, mert ez az egykori Infinity Ward-alapítók új stúdiójának első megjelenése.

Dátumot kapott a Murdered: Soul Suspect

A játék, amire mi minden alkalommal igyekszünk felhívni a figyelmeteket, mert nagyon jónak tűnik, viszont látszólag senkit nem érdekel. Igen, a Murdered: Soul Suspectről van szó, ahol megölnek minket, majd a saját gyilkosunk után nyomozunk. A játék most hivatalos megjelenési dátumot kapott: június 3-án kell keresnünk PC-re, PS3-ra, PS4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra. A kiadó jól lőtte be a dátumot: a nyár eleji uborkaszezonban nem várhatók nagy megjelenések, főleg az újgenerációs konzolokon lesz nagy játékhiány.

GTA 5 - PS4-es előrendelés egy portugál oldalon

Oké, legbelül mindannyian tudjuk, hogy a GTA 5 jönni fog az új konzolokra, mint ahogy PC-re is. A kérdés pusztán az, hogy mikor. E mélyről jövő bizonyosságunkat erősíti most meg egy portugál áruházlánc, a Worten, melynek oldalain már előrendelhető a PS4-es verzió. Az Eurogamer portugál lapja rákérdezett az üzletnél, hogy tévedésről van-e szó, mire megkapták a választ: "Értesítjük, hogy üzletünk értékesíteni fogja a szóban forgó játékot".

Bemutatja nekünk a Blizzard a Heroes of the Stormot

Dustin Browder, a játék vezető fejlesztője ad nekünk egy kis ízelítőt a Blizzard MOBA-játékainak különböző elemeiből és mechanikáiból. Az alapvető MOBA-toposzoktól több ponton eltérő játék jelenleg alfa verzióban leledzik és hamarosan néhány kiválasztott szerencsés ki is próbálhatja majd.

Magasabb felbontásban streamel Twitch-re az Xbox One mint a PS4

A hivatalos márciusi OS-frissítés lassan eljut minden Xbox One-felhasználóhoz, de Major Nelson még ez előtt streamelt egy kis Plants vs. Zombiest a Twitch-en keresztül, demonstrálva ezzel az Xbox One-ba bekerülő új funkciót. Különböző felhasználók aztán menet közben kielemezték a streamét, és rájöttek, hogy az magasabb felbontású, mint a PS4-ről érkező közvetítések.

A PS4-en 960x540-es felbontásban 30fps mellett lehet Twitch-re streamelni, míg ugyanez Xbox One-on 1280x720-ban, szintén 30fps mellett működik. Az Xbox One-os Twitch egyébként arra is lehetőséget ad, hogy csak a közvetítő lássa a chatet és a nézettségi adatokat, míg a nézők teljes képernyőn kapják meg a játék képét.

Április 9-én jelenik meg a DriveClub

Legalábbis minden valószínűség szerint. Hivatalos bejelentés ugyanis még nincs, de tegnap éjszaka sunyiban felkerült a játék Facebook-oldalára, hogy nekünk bizony nagyon-nagyon várni kéne április 9-ét. Pár perccel később a bejegyzés azzal a lendülettel el is tűnt, de természetesen az internetről beszélünk, így valaki azért lefotózta.

Átlépte a 6 milliót a PlayStation 4

Novemberi indulása óta 57 országban érhető el a PlayStation 4, és a japán rajt után nem sokkal már több, mint 6 millió darabot adtak el a konzolból - hazai pályán egyébként 370 ezer talált gazdára. A Sony eredetileg a márciussal végződő üzleti évének végére tervezett 5 millió PS4-et értékesíteni, így nyilvánvalóan ezt a tervet már most jelentősen túlteljesítette a cég.

PS4-es játékokból összesen 13,7 millió ment el, ami azt jelenti, hogy átlagosan kicsivel több, mint 2 játékot vesz egy PS4-tulajdonos. A legnépszerűbb játék eddig a Killzone: Shadow Fall, mely a konzol megjelenése óta elérhető, és eddig összesen 2,1 millió példány talált gazdára belőle.

A megosztás is rendkívül népszerű: a felhasználók több, mint 100 millió képet és videót osztottak meg, és 3,6 millió Ustream és Twitch közvetítés indult a konzolról.

Megjött a South Park: The Stick of Truth

Napokon belül minden boltban elérhető lesz az Obsidian által készített South Park-szerepjáték. A bogyókák legújabb kalandjairól természetesen mi is részletes tesztet közlünk hamarosan.

Más platformokra terjesztené ki a Microsoft az Xbox Live-ot

A nagyjából mindenki által utált, és nem olyan régen be is zárt Games for Windows Live platform helyét az Xbox Live vehetné át mindenhol, ahol csak játszani lehet - legalábbis a Microsoft kiszivárgott tervei szerint. A redmondi cég az Xboxon és a Windows 8-on túl szeretné, ha a szolgáltatás elérhető lenne Androidon és iOS-en is, ehhez pedig már dolgoznak a szükséges fejlesztői eszközökön - a készítők így be tudják tenni az achievementeket, és az egyéb szükséges dolgokat.

A leírás szerint egy modern keretrendszer fejlesztése a cél, ami nyitott, bővíthető és jól skálázódik különböző platformokon. A Microsoft tudja: a Games for Windows Live után vissza kell nyernie a fejlesztők és a játékosok bizalmát.

Friss képeken az InFamous: Second Son

Már csak kicsivel több, mint két hét van hátra a PlayStation 4 következő nagy exkluzív címének megjelenéséig. A játék remekül néz ki, erről a most kiadott képlopatok is tanuskodnak. Ha le lehetne venni a főszereplő fejéről a sapkát... tökéletes játék lenne /Mi baj a sapkával?! - Pacman/!

Galéria megnyitása grid_on

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward