Aprók nagyban - 2014.02.28.

Nem várhatók meleg főszereplők a játékokban, új craftolási rendszer a Van Helsing II-ben, ma zárt be a 2K Prague...

Aprók nagyban - 2014.02.28.

Van Helsing II - bemutatkozik a Runecrafting

Folytatódik a magyar fejlesztésű Van Helsing II új lehetőségeinek bemutatása, ezúttal a Runecraftinggal. Miről van szó? Nos, ahogy a nevéből is látszik, egyfajta craftolási rendszerről van szó, amit kifejezetten a keményvonalas játékosoknak szánnak, és a lényege, hogy az elkészített cuccok az endgame tartalmak alatt is használhatók legyenek.

Mi kell ahhoz, hogy legyártsunk egy cuccot? Nos, első körben fragmentek, melyeket szétszedett tárgyakból nyerhetünk - a tárgy ritkaságától függően, hogy mennyit. Ráadásul egy tárgyból többféle fragment esik: egy alap és egy enhancement fragment (ami az alapján jön, hogy eleve milyen enhancement volt a tárgyon). Mindkettőből tizet kell összeszedni, hogy aztán vagy új enhancementté, vagy Master Rune-ná változtassuk. Ezt a Master Rune-t tehetjük aztán bele a kiválasztott tárgyba, ami aztán új enhancement slotokat nyit meg rajta, és mindenféle további jósággal ruházza fel.

Háttérben a The Last of Us: Left Behinddal

A Naughty Dog mostanában szereti az "így készült" videókat, így a teljes The Last of Us elkészítéséről szóló dokumentumfilm után most kiadott egy rövidebb, de azért még így is hosszú kisfilmet a Left Behind DLC elkészítéséről.

Ma zár be a 2K Prague

A VG247 saját forrásokra hivatkozva lehozta, hogy a 2K Prague ma zárja be végleg a kapuit. Az oldal úgy tudja, a stúdiót csúnyán félrekezelte a 2K, aki úgy viselkedett a csehországi csapattal, mintha azok a harmadik világban dolgoznának. A kiadó állítólag újraépíti a Novatóban található stúdióját, és a prágai csapatból oda is küldenek majd embereket, de a korábban már kivált alkalmazottak által alapított Warhorse Studios is (Kingdom Come: Deliverance) felszippanthatja a felszabadult munkaerőt.

Játékplatformmá fejlődhet a Twitch a Twitch Plays Pokémon kezdeményezés után

Rendkívüli sikere van a Twitch Plays Pokémon eseménynek, melynek keretében a Twitch-en keresztül lehetett tolni a gameboyos Pokémon Red-et, gyakorlatilag egy több tízezer fős kooperatív játék keretében. A dolog úgy működik, hogy a chat ablakba kell beírni a Gameboy gombjainak megfelelő szót (angolul persze), amit a rendszer lefordít utasításokra, amiket végül a játék végrehajt. Persze ha több tízezer ember próbál irányítani egyetlen játékot, elég nagy káosz alakulhat ki, így érdekes figyelni, hogy próbálnak valamiféle demokráciát kialakítani a felhasználók - vagy éppen pont nem.

Akárhogy is, Matthew DiPietro a Twitch-től elmondta, a dolog sikere akkora hatással volt rájuk, hogy nem zárják ki, hogy a jövőben játékplatformmá válhat a Twitch, ráadásul azon is elgondolkoznak, hogy mindenféle kreatív közösségi kísérletet csináljanak a jövőben. "Mindenkit arra biztatunk, hogy gondolkodjon kreatívan arról, hogyan tudná kihasználni a közösséget és buzdítani őket hasonló eseményekre. A határ a csillagos ég."

Egy ezeknél konkrétabb hatása is volt ennek az egésznek: a Twitch jelentős fejlesztéseket hajtott végre a háttérrendszeren, így például a chatet is teljesen átalakították, hogy az bírja a jóval nagyobb terhelést.

Márciustól férhetünk hozzá a Carmageddon: Reincarnationhöz

Ahogy az lassan már megszokottá válik, jóval a megjelenés előtt megvehetjük majd a játékot a Steam Early Access keretein belül, de még ennél is korábban hozzáférhetnek majd a Carmageddonhoz azok, akik a Kickstarteren támogatták a projektet. Az anyag egyébként jelenleg pre-alfa fázisban leledzik, a hivatalos Early Access pedig március 27-től kezdődik.

Új konzolos játékon dolgozik a PopCap

A Plants vs. Zombies: Garden Warfare megjelenése után sem hagyja parlagon a konzolokat a PopCap. A stúdió új játékot készít, amihez egyébként a Frostbite motorral tapasztalatokat szerzett programozókat is keresnek, lehetőleg olyanokat, akik dolgoztak már AAA-játékon is. Gary Clay a stúdiótól elárulta, az új játék nem feltétlenül lesz teljesen új cím.

Ezzel párhuzamosan az Xbox One-os Peggle 2-t is folyamatosan frissítik és fejlesztik, és persze ezerrel dolgoznak a Garden Warfare PC-s és PlayStationös változatain is.

Ma jelenik meg a Resident Evil 4 Ultimate HD Edition

Habár a PC-sek számára korábban már különböző modokkal elérhetővé váltak a magas felbontású textúrák és az egyéb grafikai effektek bekapcsolása a Resident Evil 4 eredeti portjában, most a Capcom-féle hivatalos Resident Evil 4 Ultimate HD Edition is megjelent. A játék Steamről érhető el 19,99 euróért, támogatja a 60fps-t, és a Steam összes járulékos szolgáltatását, meg persze a kontrollereket, azzal együtt, hogy elméletileg a billentyűs-egeres irányítás is tökéletesen működik.

Ryse: Son of Rome - ez lesz a Mars' Chosen DLC-ben

Rövidke előzetest kapott a Ryse, mely végigmegy az új DLC által hozott extrákon és tartalmakon. A szezonbérleteseknek ingyen van az anyag.

Nem várhatók meleg főhősök a játékokban...

...legalábbis egyelőre biztosan nem, mondja Lucien Soulban, a Far Cry 3: Blood Dragon írója, aki bevallottan homoszexuális. Soulbant arról kérdezték, lát-e esélyt arra, hogy a közeli jövőben meleg főhősök lehessenek a játékokban, amire egyértelműen nemmel válaszolt. Ráadásul szerinte nem is az a kérdés, hogy lehet-e ilyen, hanem hogy ha lesz is, akkor nem csak "egy egyszeri poén lesz" - mondta, majd hozzátette: "Elég ha megnézzük Javier Bardem karakterét a Skyfallban. A szexualitása egyértelműen viccesen van előadva az egyik jelenetben, ezen kívül pedig egy nárcisztikus, anyagondokkal küszködő pedofil volt. A tény, hogy megpróbálta elcsábítani Bondot, egyszerű hiúságból fakad, hiszen benne látta meg az új önmagát. Szóval idegesít, amikor az emberek őt tartják kiváló példának a meleg karakterek szerepeltetésére."

De mi a helyzet a játékokkal? "Megvan a félelem, hogy ez hatással lenne az eladásokra. Szóval vagy olyan beetetős módszereket fogunk látni, mint Samus Aran az eredeti Metroidban, vagy olyan stúdiók vállalhatják be, mint a Rockstar, a Valve, a Naughty Dog, vagy a Telltale. Remélem, hogy ha megvalósul, akkor az komoly lesz, nem csak valami vicc."

Ugyanakkor van fejlődés, ez látszik a meleg karakterek szerepeltetésén a Mass Effectben, a Skyrimban és a Fable-ben. "A videojátékok többé nem 'jelentik be' a meleg karaktereket. Mindenféle fanfár nélkül mutatják be őket, csak úgy ott vannak, mint a többi karakter. Itt vagyunk, melegek vagyunk, és el vagyunk foglalva a munkánkkal."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward