Aprók nagyban - 2014.02.27.

Mobilokra jön az új Tony Hawk-játék, rengeteg indie anyag készül Xbox One-ra, megjelent a Shadowrun: Dragonfall...

Aprók nagyban - 2014.02.27.

Egy rakás új indie játékot mutat be a Microsoft...

...legalábbis majd a GDC-n, ezt ígéri nekünk Phil Spencer, a Microsoft Studios vezetője. Ezzel párhuzamosan pedig Chris Carla, az ID@Xbox program vezetője bejelentette a teljes listát azon fejlesztőkről, akik jelenleg az indie kezdeményezés keretein belül készítenek játékot Xbox One-ra. Összesen 200 játék várható a következő hónapokban, ezek közül néhány már a végső, engedélyezési fázisban leledzik.

Jövő héten jön PS4-re a Dead Nation: Apocalypse Edition

A Housemarque (Resogun) által készített Dead Nation bővített kiadása érkezik PS4-re március 5-én. A játék alapvetően 14,99 dollárba kerül, de a PS Plus-előfizetők ingyenes megkapják az Instant Game Collection részeként - ami azt jelenti, hogy a pletykák ezúttal is beigazolódtak. A játék természetesen 1080p-ben fut, feljavított textúrákkal és effektusokkal, és még jobb irányítással.

Wolfenstein: The New Order - mindkét új konzolon 1080p és 60fps

A Bethesda megerősítette, hogy az új Wolfenstein mind PS4-en, mind pedig Xbox One-on 1080p-ben fut, a 60fps pedig gyakorlatilag alapkövetelmény volt a felhasznált id Tech 5 engine miatt. Most már csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy az Xbox One-os verzió grafikában is paritást élvez-e a PS4-essel, vagy valahol áldozatokat kellett hozni ezért?

A mobilokat célozná meg a Nintendo egyik befektetője

Habár Satoru Iwata többször is egyértelműen kijelentette, hogy a Nintendo jövője nem a mobilos platformokban van, most a cég egyik legnagyobb részvényese írt levelet a vezérigazgatónak, arra kérve őt, hogy fontolja meg ezt a lehetőséget. Seth Fischer nem csak azt akarja, hogy mobilokra adjon ki játékot a japán vállalat, hanem hogy Iwata vesse be az in-app vásárlásokat is. "Csak gondolj bele, mi lenne ha 99 centet kellene fizetni azért, hogy Mario egy kicsit magasabbra ugorhasson. Úgy gondoljuk, hogy a Nintendo nagyon sok profitot termelhetne ilyen üzleti modellben, ha a megfelelő csapat dolgozna a játékokon."

Fischer felhívta arra a figyelmet levelében, hogy azok a srácok, akik egykor a Marioval, Zeldával és Donkey Konggal játszottak, ma már felnőttek, és a 100 milliárdosra becsült mobilos játékpiacon lehetne megfogni őket.

Castlevania: Lords of Shadow 2 - a mastery rendszer

Vegyes kritikákat kapott külföldön az új Castlevania, ám hamarosan mi is jelentkezünk saját tesztünkkel (egészen pontosan holnap), hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba. Addig is, kaptunk egy videót a mastery rendszerről.

Mobilos platformokra érkezik az új Tony Hawk-játék

Tony Hawk maga erősítette meg a Bloombergnek, hogy az új játékot az Activision adja ki és mobilokra, valamint tabletekre készül. "Soha nem mentünk el még korábban teljesen ebbe az irányba, így eléggé izgatott vagyok. Az emberek nagyon sok időt töltenek a telefonjukkal és tabletjükkel, nekünk pedig sosem készült még játékunk ezekre."

Stig Asmussen új játékát kaszálták el a Sony Santa Monicánál

Ahogy arról már mi is beszámoltunk, 50 dolgozót küldtek el a Sony egyik legnagyobb belsős stúdiójától. Akkor ugyan azt tippeltük, hogy Cory Barlog és Stig Asmussen projektjei érintetlenek maradtak, de sajnos azóta kiderült, hogy nem ez a helyzet. Amint azt megtudtuk, a leépített munkaerő az Asmussen által vezetett csapat volt, akik egy teljesen új címen dolgoztak a stúdión belül.

Ez annyira kiverte a biztosítékot a The Witnesst készítő indie fejlesztőnél, vagyis Jonathan Blow-nál, hogy több ízben is megnyilatkozott Twitteren. "A kiadók folyton azt mondják, hogy az új címek kockázatosak, ijesztőek és nem éri meg beléjük fektetni. De ez nyilvánvalóan rossz gondolkodás, mert minden nagy franchise egykor új címként kezdte. A God of War is új cím volt egyszer, mint ahogy a Call of Duty is. Ez egyértelmű. Hogy lehet, hogy az öltönyösök nem látják mégsem? Legközelebb ha találkozok egy öltönyössel, megkérem, hogy nevezzen meg egy már létező franchise-t, ami egykor nem volt új."

The Walking Dead: Season Two – Episode 2: A House Divided

Ezen a nem éppen rövid címen érkezik a Telltale sorozatának új része, egészen konkrétan március 4-én. A játékos továbbra is Clementine-t irányítja, a készítők pedig azt ígérik, a döntéseink még inkább számítani fognak.

Megjelent a Shadowrun: Dragonfall

A mai naptól elérhető a Shadowrun új kampánya, a Dragonfall a Steam rendszerén. Az új kaland során Berlinbe látogatunk el, új karakterekkel, környezetekkel, fegyverekkel, ellenfelekkel és tárgyakkal. A játék hamarosan megjelenik a GOG-on is DRM-mentes formában.

Van még élet az Xbox 360-ban

Legalábbis Sanya Weathers szerint, aki amúgy a State of Decayt is készítő Undead Labs munkatársa. Először is, fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a játék rendkívül sikeres PC-n is, a steames Early Access során már több, mint 1 millió példányt adtak el belőle, ami azt jelenti, hogy hat hónap alatt négyszer több ment el belőle, mint amennyit eredetileg évek alatt terveztek eladni.

Ezzel párhuzamosan az Xbox 360-ra megjelent Breakdown kiegészítőről is beszélt Weathers, aki szerint az új Xbox One árnyékában ugyan kicsit nehezebbek a dolgok, de azért az Xbox 360-at még nem kell temetni: "Rengeteget adtak el ebből a konzolból, és nem változott egyszerre mindegyik tökké november 22-én este. Persze a média az új csili-vili dolgokra koncentrál, de több millió ember él, aki nem tud vagy akar pénzt adni egy új hardver első körben gyártott példányára. Nem bánjuk, ha mi kiszolgálhatjuk ezt a sok millió vásárlót."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward