Aprók nagyban - 2014.02.26.

Teljesen új játékon dolgoznak a Worms készítői, a Microsoft vevő lenne egy KOTOR évfordulós kiadásra, a Dark Souls II pedig új engine-t kapott...

Aprók nagyban - 2014.02.26.

Teljesen új motoron fut a Dark Souls II

Habár úgy tűnhet, hogy a Dark Souls II nem fejlődött sokat grafikailag elődjéhez képest, valójában teljesen új engine fut alatta. A From Software programozói az IGN-nek elmondták, hogy mindig is újgenerációs technikával szerették volna elkészíteni a folytatást, így az engine már képes kezelni a DirectX 11-es effektusokat is - annak ellenére, hogy a játék a PC-mellett csak Xbox 360-ra és PS3-ra jelenik meg.

A From Software célja egy méginkább fotorealisztikus látvány létrehozása volt, amihez fizikai alapú renderelést, és teljesen új bevilágítást használnak. Azt nem tudni, hogy mindez azt jelenti-e, hogy a Dark Souls II esetleg megjelenhet-e az új konzolokra is. Talán a régóta pletykált, állítólag a Sony által finanszírozott PS4-exkluzív Demon's Souls-folytatáshoz kellene az új motor?

Warhammer 40K: Storm of Vengeance - nem MOBA

Az Eutechnyx "line strategy game"-ként írta le a Storm of Vengeance-t, ami nem volt túl szerencsés, mert ez alapján mindenki arra gondolt, hogy egy újabb MOBA-val van dolgunk. A stúdió igyekezett leszögezni: erről szó sincs, a játék inkább hasonlít a Plants vs. Zombiesra, mint bármelyik MOBA-ra.

A játék a tervek szerint február 27-én éri el a béta fázist, és rá egy hónapra már meg is jelenik. Milyen platformokon? Nos, Steamen 6,99 fontért, iOS és Android rendszereken 2,99 fontért, de ami a legjobb, hogy a platformok között is tolhatjuk egymás ellen.

A játék tulajdonképpen arról szól, hogy van a képernyőn öt vonal a két szembenálló fél között. A két oldalra épületeket helyezhetünk el, majd elkezdhetünk egységeket bedobálni az egyes vonalakra, akik elindulnak az ellenfél épületei felé, és lerombolnak mindent, ami útjukba kerül. Ezek mellé lesznek szintlépések, skillfák, és mindenféle power-upok is, a játék tehát rendkívül szórakoztatónak tűnik. És nem, nem MOBA!

Pénteken bezár a Call of Duty: Elite

Az Activision prémium szolgáltatása két év működés és 10 millió regisztrált felhasználó után bezár most pénteken. Habár kezdetben az 50 dolláros előfizetésből is 2 millió játékos vásárolt, a kiadó később mégis ingyenessé tette az egész rendszert a Black Ops 2 megjelenésével együtt.

Továbbra se felejtsük el, hogy készül a Murdered: Soul Suspect

Tudjátok, ez az a játék, ahol meghalunk, és megpróbáljuk kideríteni, ki ölt meg minket. És elvileg még mindig idén júniusra datálják a megjelenést a készítők. Akárhogy is, kaptunk róla egy rakás új screenshotot.

Galéria megnyitása grid_on

Áprilisban jön a Trials Fusion

A Ubisoft bejelentette, hogy a Trials Evolution folytatása április 16-án jelenik meg PC-re, PS4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra. Az elődhöz hasonlóan komoly fizikával ellátott motorunkat vezethetjük át mindenféle akadályokon, és persze mi magunk is készíthetünk majd pályát. A játékhoz lesz szezonbérlet is 15,99 fontos áron, amiért cserébe hat DLC jár, melyek egymás után jelennek majd meg egész évben.

Akciózhatják saját játékaikat a fejlesztők Steamen

Ha egy-egy játékot leértékelve láttunk a Steamen, akkor az eddig a Valve és az adott fejlesztő vagy kiadó közös munkájának eredményeként jöhetett létre - legyen szó akár egyéni akciókról, vagy nagy kiárusításokról. Mostantól azonban a fejlesztők saját maguk is készíthetnek akciókat a Steamen, többféle verzióban: beállíthatnak egész hétre szóló leárazásokat (akár két hónapra előre), de teljesen testreszabott időre szóló akciókat is enged a rendszer. Vajon ettől még több olcsó játékot kapunk?

Flockers - a Team17 vadiúj játéka

Több, mint egy évtizede nem készített a Wormsön kívül más játékot a Team17, így talán már ideje volt, hogy valami frissbe vágjanak bele. Ez lett a Flockers, és jelenleg a címe az egyetlen dolog, amit tudunk róla, a hivatalos bejelentés ugyanis jövő héten várható.

Lehet jelentkezni a Tropico 5 bétájára

Márciusban indul a bétateszt, így a Kalypso megnyitotta a jelentkezést. Ha érdekel a Tropico 5, akkor a hivatalos oldalon kell kitölteni néhány dolgot, és máris megadod magadnak az esélyt arra, hogy mások előtt tudj betekinteni a játékban. A végleges változat persze még idén megjelenik, PC-re PS3-ra és Xbox 360-ra, ráadásul kompetitív többjátékos rész is lesz benne.

Dátumot kapott a LEGO: The Hobbit

Bilbó és a törpök április 11-től indulhatnak el a kockás kalandra a LEGO: The Hobbitban, jelentette be a Warner Bros. A játék érkezik 3DS, Mac, PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Xbox 360 és Xbox One platformokra, szinte már csak a kólaautomatán nem lehet tolni.

Titanfall - hogy készülnek a titánok?

Hogyan készítette a Respawn a nagy robotokat? Nos, láthatóan sok odafigyeléssel és szeretettel. Láthatjuk akcióban az Ogre, a Stryder és az Atlas titánokat, és persze emlékeztethetjük magunkat, hogy már csak két hét van a megjelenésig.

Phil Spencer vevő lenne egy KOTOR évfordulós kiadásra

Shuhei Yoshida, az SCE Worldwide Studios vezetője már leírta, mik a kedvenc szerepjátékai, így most valaki megkérdezte ugyanezt a Microsoft Studios vezetőjétől, Phil Spencertől is. A lista kellemes, bár nem árulkodik olyan kiváló ízlésről, mint Yoshida esetében: Ultima Online, Bard's Tale, Morrowind, Fallout, Balder's Gate, KOTOR.

És ha már a Star Wars: Knights of the Old Republic szóba került, azt megkérdezték Spencertől, megoldható lenne-e egy évfordulós kiadás, hasonloan a Fable és a Halo Anniversary Edition kiadásaihoz. Az úriember szerint érdekes lehet a dolog, azonban egyelőre nem tudja, milyen jogi akadályokkal járna ez az egész. De azért utána néz... tehát reménykedhetünk!

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward