Aprók nagyban - 2014.02.25.

Videón az új Xbox One frissítés, folytatást kaphat a Thief, Európában cenzúrázták a South Park szerepjátékot...

Aprók nagyban - 2014.02.25.

Xbox One - videón a márciusi frissítés

Major Nelson és Richard Irving mutatja be nekünk a lenti videóban a márciusban érkező Xbox One rendszerfrissítés egyik legfontosabb újdonságát, az átalakított party- és barátrendszert. Valóban sokkal kényelmesebbnek és gyorsabbnak tűnik a dolog, és persze ami a legfontosabb, hogy mindez készen lesz egy héttel a Titanfall megjelenése előtt.

Nem akarja elértékteleníteni a szintezést a Blizzard

Ahogy arról már beszámoltunk, a Warlords of Draenor megjelenésével a Blizzard mindenkinek ad egy ingyenes lehetőséget arra, hogy azonnal 90-es szintre rántse fel karakterét, a további ilyen jellegű akciók azonban már 60 dollárba fognak kerülni.

Kicsit drága? Igen, nem csak te érzed így. De Ion Hazzikostas, a játék egyik designere elmondta, erre azért van szükség, hogy ne értéktelenedjen el a szintezés folyamata, hiszen 90-es szintre felérni akár 100 óra játékidő is lehet. Azzal azonban tisztában vannak, hogy egy ilyen jellegű szolgáltatásra lesz igény, és furcsa lenne, ha azt kellene mondaniuk a játékosoknak, hogy vegyenek még egy kiegészítőt, ha szeretnének még egy boostot 90-es szintre. "Habár nem én határozom meg a szolgáltatásaink árát, azt biztosan tudom, hogy ez az ár nem a profitról szól. Ha sokat akarnánk eladni, akkor adhatnánk 10 dollárért is, csak akkor soha senki nem húzna fel többet karaktereket."

A Blizzard szándéka szerint ez a szolgáltatás inkább az olyan játékosoknak szól, akik már rendelkeznek egy 90-es szintű főkarakterrel, és szeretnének egy vagy két 90-es szintű altot is, ám nem rendelkeznek annyi idővel, hogy ezeket manuálisan fel tudják szintezni.

Így készült a Dark Souls 2

Habár irgalmatlan mennyiségű csúcsjáték jelenik meg márciusban, a Dark Souls 2-nek különös helye van a szívünkben. A From Software igyekszik erre rájátszani kicsit, és Dark Intentions néven kiadott egy új előzetest, melynek keretein belül betekinthetünk a színfalak mögé és megnézhetjük, milyen körülmények között készül az előző generáció egyik legjobb szerepjátékának folytatása.

Csökkent az újgenerációs Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes ára

Valószínűleg nem lehettek túl jók az előrendelési számok Ground Zeroes Xbox One-os és PS4-es verziójára, mert a Konami 10 dollárral csökkentette az ajánlott fogyasztói árat - legalábbis ami a dobozos verziókat illeti. Korábban úgy alakult az árazás, hogy az újgenerációs konzolokra készült dobozos változatokat 39,99 dollárért, a digitális verziókat 29,99 dollárért, a PS3-as és Xbox 360-as portokat pedig 19,99 dollárért szerették volna értékesíteni.

A Konami most az újgenerációs dobozos változatok árát mérsékelte 29,99 dollárra, ami valószínűleg a rajongók nyomásának is betudható: az első előzetesek szerint ha sietünk, körülbelül másfél óra alatt végig lehet játszani fő küldetést.

Akcióban a LEGO: The Hobbit

Mindenféle dolgot építhetünk majd a játékban található construction kitekkel, ezen kívül pedig természetesen vidáman kalandozhatunk a törpökkel és Bilbóval a LEGO: The Hobbitban. A játék a szokásos formulát követi, és pont ugyanolyan szórakoztatónak is tűnik, mint az eddigi részek.

Európában cenzúrázták a South Park: The Stick of Truth-t

Az első kritikusokhoz már eljutottak a South Park szerepjáték első példányai, így többen is arról számoltak be, hogy a játék európai változatát cenzúrázták az amerikaihoz képest. A beszámolók összesen hét jelenetről mondják (egyenként 20 másodperc körüliek), hogy helyettük szöveg tűnik fel a játékban. Ezek közül néhányban egy orvos abortuszt végez a játékos karakterén, illetve később Randy Marsh-on, néhányban pedig (vélhetően az idegenek) végeznek análisan különböző kísérleteket áldozatokon. Igen, ez a játék egyre jobban hangzik!

A cenzúra egyébként csak a konzolos változatokat érinti, és annak ellenére is megtörténik, hogy a játék eleve kizárólag 18+-os besorolással kerül piacra.

Lehetséges a Thief folytatása

Habár a játékosok és kritikusok köreiben vegyes fogadtatásban részesült az új Thief, az Eidos Montreal már a folytatáson agyal. Nick Cantin szerint egyelőre megvárják, hogy a széles tömegek hogyan reagálnak a játékra, milyen visszajelzéseket kapnak, és ez alapján döntenek majd. Addig is azonban leszögezte: egy rendkívül gazdag univerzumot építettek fel a Thief köré, szóval számos lehetőségük van egy folytatás elkészítésére.

"Az eredeti Thief egyedi volt. Amikor megjelent, teljesen új és friss volt, különbözött minden mástól. Szerintem mi hasonlót értünk el az újgenerációs konzolokon. Egyelőre még nem jelent meg olyan játék, ami erre hasonlítana."

Két és fél éve készül a Guerrilla Games új játéka

Egyelőre semmit nem tudunk róla, a pletykák szerint egy szerepjáték, de ez egyelőre közel sem biztos. Akárhogy is a Guerilla Games már két és fél éve dolgozik a teljesen új címen - ezt is csak onnan tudjuk, hogy a lenti videóban, mely a stúdió életét mutatja be, elejtik ezt a félmondatot. Ettől függetlenül a video maga azért érdekes betekintést nyújt a kulisszák mögé, így ha érdekel, hol készültek a Killzone-játékok, akkor tekintsd meg.

Továbbra sincs tervben Kinect nélküli Xbox One

"Egyáltalán nem gondolkozunk Kinect nélküli kiadásban. Ahogy azt az elejétől kezdve mondjuk, a Kinect szerves része az Xbox One-élménynek." - kezdte Harvey Eagle, az Xbox mostanában sokat nyilatkozó angliai fejese.

Eagle példának az Upload Studiót hozta, melyben a felhasználók például a Kinect segítségével rögzíthetnek kommentárt a videóikhoz, illetve már eleve az "Xbox record that" kifejezés is rendkívül népszerű. Persze az Xbox One rendszerszinten számos más helyen is beveti a Kinect funkcionalitását, egyetlen terület akad, ahol egyelőre nem sikerült villantani, ez pedig a játékok. Eagle szerint azonban nincs ok aggodalomra.

"Természetesen az E3 az egyik legfontosabb esemény az évben, ahol egy rakás címet be fogunk jelenteni, melyek aztán főként a karácsonyi időszakban jelennek majd meg" - biztatta a népet. Szerinte addig is elleszünk az olyan (nem kinectes) játékokkal, mint a Project Spark, a Sunset Overdrive, vagy a Titanfall.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward