Aprók nagyban - 2014.02.21.

Új Tony Hawk-játék érkezik, készül a Risen 3, elfogytak az alkatrészek az Oculus Rifthez, és áprilisig még hiány lesz a PS4-ből...

Aprók nagyban - 2014.02.21.

Deep6 - a soha el nem készült THQ-játék

Rodney Walden LinkedIn-profiljából kiderült, hogy számos stúdiónál számos projekten dolgozott művészeti vezetőként. Dolgozott többek között annak idején a THQ alatt működő 4A Gamesnél is (a Metro-sorozat készítői), mégpedig egy víz alatti játékon, melyet Deep6 munkacímen fejlesztettek. Ebből került most ki egy rakás koncepció:

Galéria megnyitása grid_on

Új Tony Hawk-játék készül

Habár Tony Hawk már visszavonult a profi sporttól, ez nem akadályozza meg sem őt, sem az Activisiont abban, hogy új játék készüljön a nevével. Sőt, Hawkot még abban sem akadályozza meg, hogy ő maga csinálja a motion capture felvételeket!

A sorozat 2010-ben vonult vissza, miután az Activision jó szokásához híven kicsavarta belőle az utolsó dollárt is - 1999 és 2010 között minden évben jelent meg Tony Hawk-játék.

Elfogytak az alkatrészek az Oculus Rifthez

Az Oculus Rift egyik közösségi menedzsere a Redditen erősítette meg, hogy kisebb gond akadt: a kütyühöz szükséges néhány komponenst ugyanis már nem gyártják azok a vállalatok, akiktől eredetileg rendelték őket. Ami pedig azt jelenti, hogy ők sem tudnak további Oculus devkiteket gyártani. "Sosem akartunk kifogyni a készletekből, de azért ez még egy kellemes probléma. Nem számítottunk arra, hogy ennyi devkitet el tudunk adni, ezt a sikert pedig a közösség támogatásának és lelkesedésének köszönhetjük."

Az Oculus jelenleg további beszállítókat keres, addig is, a még meglévő raktárkészletből szolgálják ki a megrendeléseket, és ahogy fogy a készlet, úgy függesztik fel régiónként a rendelési lehetőséget.

Risen 3: Titan Lords a PC Games címlapján

Bár még nem hivatalos, úgy tűnik (lásd lenti kép), hogy a német PC Games magazin következő számában debütál a Risen 3, amiről egyelőre annyit tudunk, hogy Titan Lords lesz az alcíme (lást lenti kép). Habár a német nyelvtudásom normális esetben kimerül abban, hogy meg tudom rendelni a következő kör sört, azt még el tudom mondani, hogy cím alatti felirat alapján egy nyitott világú, középkori környezetben játszódó anyaggal lesz dolgunk.

Áprilisig még hiány lesz a PS4-ből

A PlayStation 4 jelenleg a világ minden táján hiánycikk. A szállítmányok vagy elmennek előrendelésben, vagy azonnal elkapkodják őket a boltokból, és úgy tűnik, a helyzet nem is változik meg a közeli jövőben. Fergal Gara, a PlayStation Egyesült Királyságbeli fejese elmondta, hogy ő sem tudja pontosan, mikortól várható a helyzet javulása, de a jelenlegi tendenciákat nézve legalább áprilisig még bőven nagyobb lesz a kereslet a konzolra, mint a kínálat. Az úriember szerint előfordulhatnak hetek, amikor ide-oda többet tudnak szállítani, de egyelőre semmit nem tud garantálni.

Gara még hozzá tette, akkora mennyiségű előrendelést kaptak az Egyesült Királyságból, hogy nem tudták mire vélni. Arra gondoltak, a vásárlók több üzletben is megrendelték a PS4-et, és így a tényleges kereslet kisebb lehet. Tévedtek. "Olyan számok jöttek be, amiket nem csak, hogy sosem láttunk, de még elképzelni sem tudtunk. De valós volt. Vajon miért? Úgy gondolom, a világ megváltozott a PS3 megjelenése óta."

Set-top-box konzolt adhat ki az Amazon

Régóta keringenek már a pletykák arról, hogy az Amazon valamiféle androidos konzolt, vagy set-top-boxot adna ki. Különböző források szerint a kütyü elsődleges feladata az lenne, hogy a cég videotartalmait eljuttassa a felhasználókhoz, de ezen kívül futhatnának rajta játékok és appok is, a megjelenés pedig már márciusban várható. A korábbi pletykák egyébként egy Ouya-méretű konzolt emlegettek, melyet valahol a 300 dollár alatti régióban dobna piacra az Amazon.

Deep Down előzetes a PS4 japán rajtjára

Néhány átvezetőt és játékmenet szekciót is láthatunk a PS4-exkluzív Deep Downból, melyet a PS4 japán megjelenésének tiszteletére dobtak ki. A Capcom egyelőre kissé furcsának tűnő, modern kort és fantasyt vegyítő online-RPG-je elvileg még idén megjelenik.

Mikrotranzakciók nélkül jelenik meg a Plants vs Zombies: Garden Warfare

Igen, a kiadó továbbra is az Electronic Arts, nem válzotott semmi. Épp ezért meglepő, hogy Brian Lindley, a játék producere elmondta, a megjelenéskor nem lesznek mikrotranzakciók a játékban, a következő lépést pedig a játékosok szokásai alapján határozzák majd meg, miután elég adatuk gyűlt össze az éles szerverekről.

Lindley érintette a felbontás kérdéskörét is, bár szokás szerint kicsit homályosan: "Az Xbox One 1080p-s felbontásban fogja megjeleníteni. Annyit mondok, hogy nem ugyanabban a felbontásban fut a játék, mint a Battlefield 4." - megerősítve ezzel legalább azt, hogy a Garden Warfare 720p-nél nagyobb natív framebufferrel dolgozik.

"Az újgenerációs konzolokon minden EA játékot 1080p-ben élvezhetnek a vásárlók. Ezek közül valamelyik natív, valamelyiket pedig felskálázza a hardver. Akárhogy is, a látvány lenyűgöző lesz, a játékmenet pedig kikezdhetetlen, platformtól függetlenül." - zárta Lindley igen-igen bátran.

A GDC-n mutathatja be a Sony a VR-szemüvegét

Régóta pletykálják már, sőt, pár fejlesztő is elkottyintotta már magát arról, hogy a Sony hamarosan VR-headsetet ad ki a PlayStation 4-hez. A Techradar belsős forrásra hivatkozva most lehozta, hogy a bemutató állítólag a jövő havi Game Developers Conference-en lesz, San Franciscóban. A forrás még hozzátette: "A minőség és a felbontás nagyon, nagyon jó. Az emberek le lesznek nyűgözve attól, amit a Sony összehozott."

A GDC 2014 március 17-én kezdődik, és egyre izgalmasabbnak tűnik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward