Aprók nagyban - 2014.02.05.

Hamarosan érkezik a Titanfall béta, nem kell uPlay a South Park-játékhoz, nagy frissítést kap az Xbox One...

Aprók nagyban - 2014.02.05.

10 millió példány is elmehet a Destinyből

A Cowen & Company piaci elemzői szerint a Destiny akár 10 millió példányban is elkelhet. Ami nagyon fontos, mert a Blizzard új free-to-play kártyajátékával, a Hearthstone-nal együtt kell kihoznia azt a hiányzó pénzt, amit a Call of Duty csökkenő népszerűsége okoz az Activisionnél. Az elemzőcég rámutatott arra, hogy tavaly már 26%-kal kevesebbet adtak el a Call of Duty aktuális részéből, mint egy évvel korábban.

A Cowen szerint ráadásul külön megnehezíti a COD "életét" a generációváltás. Rengeteg új FPS-játék fog megjelenni a gépekre, többek között a Titanfall is, ilyenkor pedig a vásárlók nem csak konzolt, de "márkát" is váltanak, ami azt jelenti, hogy sokan pártolhatnak el az Activision bejáratott lövöldéje mellől.

The Wolf Among Us - készüljünk a 3. epizódra

Csak tegnap jelent meg a The Wolf Among Us új epizódja, a Telltale nem hagy minket pihenni, már készülhetünk is a következőre. Nézzük, mire számíthatunk a harmadik részben:

Nem használ uPlayt a South Park: The Stick of Truth

Fellélegezhetünk. Az Obsidian hivatalosan is megerősítette, hogy nem használja a Ubisoft uPlay-rendszerét az új South Park-játék. Mivel az anyagot jelenleg a Steamen lehet előrendelni, feltételezhetjük, hogy a PC-s verzió egy az egyben a Steamworks rendszerre épül.

A Titanfall viszont használja az Origint

Sajnos azonban nem vagyunk ilyen szerencsések a Titanfall esetében. Vince Zampella Twitteren erősítette meg, hogy bizony kelleni fog az Origin a játék futtatásához. Több rajongó azonnal közölte is vele, hogy akkor bizony veszített a Respawn egy-egy eladást.

Zampella azért közölt egy jó hírt is: a játék bétája már a végső hitelesítési folyamatban van, így hamarosan bejelentik annak dátumát is.

Mellesleg kikerült a játék minimális gépigénye is (ajánlottat még nem tudni):

[italic]Operációs rendszer: 64-bites Windows 7, 8 vagy 8.1

Processzor: AMD Athlon X2 2.8GHz vagy Intel Core 2 Duo 2.4GHz

RAM: 4GB

VGA: 512MB VRAM, Radeon HD 4770 vagy GeForce 8800GT[/italic]

Más szerzőkkel íratta a zenéket a Resident Evil és az Onimusha zeneszerzője

Érdekes történet bontakozott ki a mai napon a Japan Times által lehozott cikket követően. Úgy tűnik, hogy a legendás zeneszerző, a sokszor csak a "japán Beethovennek" nevezett Mamoru Samuragochi húsz éven keresztül rendszeresen fizetett más zeneszerzőknek, hogy azok csinálják meg az ő munkáját helyette.

A Japan Timesnak nyilatkozott a zeneszerző ügyvédje, aki elmondta, Samuragochi nagyon sajnálja a félrevezetést, és tudja, hogy elárulta a rajongókat, másokat pedig kiábrándított. "Tudja, hogy nem jöhet elő kifogásokkal azzal kapcsolatban, amit tett. Azonban mentálisan nincs teljesen rendben, így nem tudja megfelelően kifejezni gondolatait."

A Japan Times szerint Samuragochi először 1996-ban kért fel egy meg nem nevezett zeneszerzőt, hogy fejezze be munkáját helyette, ugyanis a hallása egyre romlott. Az úriember egyébként többek között a Resident Evil: The Director’s Cut és az Onimusha: Warlords zenéit is "szerezte", miközben folyamatosan küzdött egyre rosszabbodó állapotával.

Öltözz Larának a Lightning Returns: Final Fantasy XIII-ban

Mire nem jó, ha egy kiadó több különböző stílusú játékot tulajdonol. Csinálhat például olyanokat, mint most is, cameo szerepbe helyezi Lara kisasszonyt a Lightning Returnsben, mert az olyan jó dolog, biztos mindenki oda lesz érte. Lara nem csak a ruháját, de a baltáját, a pajzsát és egy rakás koszt is hoz magával a saját játékából.

Külön is megjelenik az Assassin’s Creed IV’s Freedom Cry DLC-je

Az Adewale saját történetét feldolgozó DLC hamarosan különválik az Assassin’s Creed IV-től, és saját magában is megjelenik PS3-ra, PS4-re és PC-re. A Sony konzoljaira február 15-én várható a játék, PC-re pedig egy héttel később, és 15 dollárt kérnek majd érte - ez 5 dollárral több, mint az Assassin’s Creed IV-hez kiadott verzió. A Ubisoft egyik vezetője, Tony Key szerint a Freedom Cry annyira egyedi, hogy mindenképp megérdemelt egy saját kiadást. Arról egyelőre nincs információ, hogy Xboxra miért nem adják ki.

Frissítést kap jövő héten az Xbox One

Február 11-én egy nagyobb frissítést kap a Microsoft új konzolja, mely végre elhoz néhány nagyon hiányzó lehetőséget a rendszerbe. Először is, végre menedzselhetjük majd a háttértárat, és megnézhetjük, melyik játékunk mennyit foglal. Jobban kezelhetjük majd a letöltéseket is: lesz külön sor az appoknak és a játékoknak, és egyértelműbb lesz az is, melyik hol jár éppen a letöltésben, vagy frissítésben. Bekerül továbbá az alaprendszerből érthetetlen okból kimaradt jelzőke is, mely mutatja a kontroller akkumulátorának töltöttségi szintjét. Ezen kívül az Xbox One támogatni fogja az USB-s billentyűzeteket (nem a játékokhoz, mielőtt félreértenénk). Ennél többet is tartogat az új frissítés, de a Microsoft egyelőre ennyit árult el.

Ennél még fontosabb, hogy hivatalosan is március 4-én érkezik a Titanfall előtti frissítés, ami - ahogy azt vártuk - átalakítja a sokat szidott party-és multiplayer rendszert, hogy a Titanfall március 11-i megjelenésére minden olyan simán menjen, mint az Xbox 360 mindenki által irigyelt rendszerén.

Négy GDC-előadás is szól majd az InFamous PS4-es technológiájáról

Impresszíven néz ki a PS4-exkluzív InFamous: Second Son, nem csoda hát, hogy a szakma kíváncsi rá, milyen trükkökkel érték el ezt a készítők. Olyannyira kíváncsi rá, hogy külön előadás fog szólni az arcanimáció rögzítéséről, a részecskerendszerek kialakításáról, aztán lesz egy úgy általánosan a grafikáról, egy pedig az engine fejlesztése közben szerzett tapasztalatokról. Az előadásokat többek között a Sucker Punch technikai igazgatója, Spencer Alexander, az engine vezető programozója, Adrian Bentley, és a vezető grafikus, Matt Vianio fogják tartani.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward