Aprók nagyban - 2014.02.03.

Kinectek figyelik az észak-koreai határt, új előzetest kapott a Need for Speed-film, nem jön olcsóbb Xbox One...

Aprók nagyban - 2014.02.03.

Hamarosan infókat kapunk az Xbox One-os Games with Gold-programról

Nos, a cím elmond mindent. Az Xbox 360-on már egy ideje működő rendszer (most éppen a Dead Island jár ingyen minden Gold-előfizető számára), továbbra sem indult el Xbox One-on, így természetesen egyre több kérdés irányul ezzel kapcsolatban Phil Spencer felé. Az úriember egyelőre annyit válaszolt: nagyon hamarosan érkeznek majd az információk az Xbox One-os Games with Goldról is.

Bővített előzetest kapott a Need for Speed-film

Ugye nem felejtettétek el, hogy március 14-én premier? Nos, ha igen, akkor a DreamWorks most egy bővített előzetessel szeretné felfrissíteni emlékeiteket, ami most már elárul néhány dolgot a cselekményről és a sztoriról is - szemben az első előzetessel, ami csak az autópornóra koncentrált.

Kinectekkel figyelik a demilitarizált övezetet Észak-Korea és Dél-Korea között

Nos, ilyet sem hallunk minden nap. A Microsoft nagyon sokat hangoztatta, hogy a Kinect egy fejlett technológia, de arra nem számítottunk, hogy még katonai feladatokra is jó lehet.

A koreai Hankookinak nyilatkozott az egész dolog tervezője, Jae Kwan Ko, aki elárulta, hogy a sok-sok Kinect kamerát használó rendszert még augusztusban élesítették, de csak most fedik fel a közvélemény előtt. Az úriember elmondta, hogy a Kinectre épülő kamerás megfigyelés képes arra, hogy megkülönböztesse a demilitarizált övezeten áthaladó embereket az állatoktól, ha pedig embert észlel, akkor automatikusan riasztja a hatóságokat.

Az úriember hozzátette, hamarosan továbbfejlesztik a rendszert, és képes lesz hőérzékelésre és a pulzusszám detektálására. Ami valószínűleg azt jelenti, hogy lecserélik az egészet az Xbox One-hoz tartozó Kinectre.

Middle-Earth: Shadow of Mordor - nincs Wii U, nincs multi

Szegény Middle-Earth: Shadow of Mordor kapott már hideget-meleget. Nem olyan régen azzal vádolták meg, hogy az Assassin's Creed 2-ből vett át játékelemeket, de most sem fog pozitívan mutatkozni: a Monolith hivatalosan megerősítette, hogy a játékban nem lesz sem kooperatív, sem kompetitív multiplayer. Akit amúgy is csak a single player hajt, annak persze ez nem probléma, sőt, inkább örülhet, hogy erre megy minden erőforrás. A játék a Nintendo konzol rajongóinak bánatára nem jön Wii U-ra, így a hivatalos platformok a következők: PS4, PS3, Xbox 360, Xbox One, és PC.

South Park: The Stick of Truth - előzetesek és reklám

Szinte kimondani is hihetetlen, de végre elérhető közelségbe került a South Park: The Stick of Truth megjelenése. Annyira, hogy a sajtónak, így nekünk is lesz lehetőségünk a héten kipróbálni a legutóbbi verziót belőle. Addig sem hagyhatjuk viszont figyelmen kívül, hogy jött két új előzetes és egy tévéreklám is az Obsidian által fejlesztett szerepjátékból.

Sony: a Nintendo gyengélkedése árthat a játékpiacnak

Nem újdonság: a Nintendonak nem megy jól. Satoru Iwata már lassan minden nap nyilatkozik, vagy nyugtatgatja a részvényeseket, de egyelőre nem látszik a fény az alagút végén. Ennek pedig ironikus módon a konkurencia sem örül. "A Nintendo gyengélkedése hátráltathatja az egész játékpiac fejlődését, hiszen ők vonzzák be a játékok világába a legfiatalabb korosztályokat. Lehet, hogy a jövőben ezt nekünk kell majd megtennünk." - nyilatkozta Fergal Gara, a Sony Computer Entertainment UK vezetője.

"Lehet, hogy ez egy kihívás a számunkra. Több családbarát és casual játékot kell a piacra hoznunk. Ez egy nagy piaci rés, ahol kipróbálhatnánk magunkat. Sok potenciált látok benne." - folytatta Gara, majd hozzátette, hogy azért a 3DS továbbra is rendkívül jól fogy, még a brutálisan teljesítő PS4-et is sikerült megelőznie tavaly.

Előrendelés nélkül is elérhető lesz a Titanfall bétateszt

Vince Zampella, a Respawn alapítója hivatalosan is megerősítette, hogy nem kell előrendelés ahhoz, hogy részt vehessünk a Titanfall bétatesztjében. Ennél több információt azonban már nem volt hajlandó elárulni. A rajongók és érdeklődők a rövid, párnapos alfateszt óta reménykednek abban, hogy még a megjelenés előtt betekintést nyerhetnek (újra) a játékba, ezúttal már a végleges grafikával.

Dobozképet kapott a Murdered: Soul Suspect

Szinte már el is felejtettük, hogy ez a játék létezik, pedig továbbra is nagyon ígéretesnek tűnik. A megjelenésre még mindig valamikor a második negyedévben számíthatunk, és még mindig PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra. Most azonban már tudjuk, milyen dobozt kell majd keresni. Kicsit hasonlít valami reptéri krimi borítójára, de ez legyen a legkevesebb.

Így csinál majd pénzt a Deep Down

Yoshinori Ono a befektetők irányába küldött beszámolóban fejtette ki, hogyan tervezik monetizálni a Deep Downt. A játék ugyan otthoni konzolokra jelenik meg, valójában hasonlóképp fog működni, mint egy online játék. "Amikor egy online játékot készítünk, azt szeretnénk elérni, hogy a játékosok, akik már régebb óta benne vannak, továbbra is folytassák a játékot. Ezzel párhuzamosan el akarjuk kerülni, hogy csak azért vonzzunk be új játékosokat, hogy minél több játékosunk legyen. Habár a játék maga ingyenes lesz, később fizetni kell majd felszerelésekért és más tartalmakért. Biztosítani akarjuk, hogy ne veszítsék el a játékosok az érdeklődést, így hosszú távra tervezünk, mindig friss tartalommal fogunk szolgálni."

Ono ezt követően elmondta még, hogy természetesen DLC-k is folyamatosan érkeznek majd a játékhoz - de mivel Capcom-játékról van szó, az emberek negatívan fognak hozzáállni, hiszen a kiadóra jellemző, hogy a DLC-k egy részét már a játék lemezén szállítja. Ono szerint utóbbi szükséges, mert néhány tartalmat együtt fejlesztenek az alapjátékkal. Szerinte egy DLC-t úgy a legjobb kiadni, hogy a játék megjelenését követően figyelik a játékosok szokásait, és azokra reagálva körülbelül egy hónap múlva adják ki a tartalmi csomagot.

Megjött a PS4 hivatalos headsetje

Holnap érkezik az 1.60-as verziószámú firmware-frissítés a PlayStation 4-hez, mely többek között elérhetővé teszi az új, most bejelentett Pulse 2.0 vezetéknélküli headset támogatását is. A 89,99 eurós ajánlott fogyasztói áron piacra kerülő Pulse 2.0 egyébként nyolc órát képes működni egyetlen feltöltéssel, virtuális 7.1-es hangot tud előállítani, és a mellékelt 3,5mm-es jackkel még a PS Vitánkat is hallgathatjuk rajta. Ezek mellett PS4-re és PS3-ra is érkezik egy Headset Companion alkalmazás, amivel mélyrehatóan testreszabhatjuk a hangbeállításokat.

Forgatókönyvírói díjat nyert a The Last of Us

Az amerikai (leginkább filmes) forgatókönyvírókat tömörítő szervezet, a Writer’s Guild of America minden évben kioszt többféle elismerést, már egy ideje többek között a videojátékok íróinak is. Idén ezt a díjat (Outstanding Achievement in Writing for Video Games) Neil Druckmann kapta a Naughty Dogtól, a The Last of Usért. További jelöltek voltak még az Assassin’s Creed 4: Black Flag, a Batman: Arkham Origins, a God of War: Ascension és a Lost Planet 3 írói.

Nem jön olcsóbb Xbox One

A múlt heti nagy szivárgás óta masszívan tartja magát a pletyka, melyek szerint a Microsoft még ebben az évben kidobna egy olcsóbb, némileg átalakított Xbox One-t. Michael Pachter rögtön marhaságnak ítélte a dolgot, mielőtt még Aaron Greenberg és Phil Spencer is becsatlakozott volna a Microsofttól. Greenberg szerint nem lehet mindent elhinni, amit az interneten olvasunk, Spencer pedig megjegyzi, hogy kicsit kellemetlen az egész, hiszen az emberek olyan dolgok miatt kezdenek el fellelkesedni, amit a Microsoft nem is mondott, vagy erősített meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward