Aprók nagyban - 2014.01.31.

Nyakunkon a Rambo játék, bajban a Remember me fejlesztői, screenshotok az Evil Withinből és a Witnessből, valamint Sony és MS hírek a mai aprókban.

Aprók nagyban - 2014.01.31.

Február 21-én jön a Rambo játék

A Rambo: The Video Game február végén jön tehát PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra, jelentette a kiadó Reef Entertainment. Az on-rail lövöldözős játék az első három rész eseményein vezet minket végig. A játékbeli karakter arca ugyan nem nagyon hasonlít Sylvester Stallonéra, de legalább a nyögéseit licencelték az eredeti filmekből. Mi nem vagyunk túl optimisták, de természetesen lesz cikkünk a lengyel Teyon csapatának munkájáról.

Evil Within: Még egy kis vizuális csemege

A Bethesda Softworks és a Tango Gameworks kiadott egy újabb screenshot és koncepciós rajz pakkot a The Evil Withinhez, Shinji Mikami legújabb horrorjátékához. A rendező hátborzongató víziója megjelenik PS4-re, Xbox One-ra, PS3-ra, Xbox 360-ra és PC-re is. Az új screenshotokon szerepel Sebastian, a főszereplő, amint rázseblámpázik egy ellenfélre és bezár egy rozsdás fém ajtót. Az utolsó képen a szereplők megérkezését láthatjuk egy tömegmészárlás helyszínére.

Galéria megnyitása grid_on

The Witness: majdnem kész

Jonathan Blow és csapatának (Thekla) munkája hamarosan gyümölcsbe fordul, erről a The Witness blogra felposztolt screenshot is tanúskodik. A fejlesztők nagy lelkesedéssel írogattak arról, hogy hogyan töltik meg tartalommal a Witness szép és méretes játékterét, reméljük, már közel van a PS4-es megjelenés.

Funcom: Bezárták az irodákat, amíg tart a nyomozás

Nem olyan rég jöttek a hírek, hogy a norvég hatóságok nyomoznak bennfentes kereskedelem ügyében a cégnél. A Funcom részvényeket átmenetileg levették az oslói tőzsdéről is emiatt. Felmerült, hogy a cég hamis vagy félrevezető információkat közölt a piac felé a The Secret World fejlesztése kapcsán 2011 augusztusa és 2012 júliusa (a játék megjelenése) között. A Funcomot 10 évig vezető Trond Arne Aas pontosan 1 nappal a játék megjelenése előtt lépett lejjebb a ranglétrán egy "szabadabb beosztásba", amire sokan felhúzták a szemöldöküket. A játék ezt követően pénzügyileg bukott, a Funcom részvényei pedig zuhantak.

Erling Ellingsen, a cég kommunikációs igazgatója azóta közölte, hogy teljes mértékben együttműködnek a hatóságokkal amíg tart a nyomozás és tájékoztatott afelől is, hogy közben rendesen mennek tovább a fejlesztési munkák. Magyarán szólva folytatják az épp készülő LEGO Minifigures Online-t és rendre megy a három MMO játékuk támogatása is (The Secret World, Age of Conan, Anarchy Online). A TSW-nél éppen a 9. frissítés utómunkáin foglalatoskodnak, már közel a megjelenés. Ezúttal Tokyoba látogathatnak el a játék rajongói. Ami pedig a legfontosabb, azóta visszakerültek a részvények is a tőzsdére...

Bajban a Remember Me fejlesztői

A párizsi Dontnod névre hallgató fejlesztőcsapat, amit a korábbi Criterion vezér, Oskar Guilbert alapított, tavaly adatta ki első játékát a Capcommal. Ez volt a Remember Me, mely nekünk nem igazán nyerte el a tetszésünket, de azért egy közepes szintet bőven megütött. A mai napon olyan hírek ütötték fel a fejüket a francia médiában és szerte a neten, hogy csődeljárást indítottak náluk.

Azóta a CEO (Guilbert) tisztázta a GI.biz-nek, hogy nem beszélhetünk csődről, valami olyasmiről van szó, amit a franciák "bírói átszervezésnek" neveznek. Ez lehetővé teszi számukra, hogy átalakítsák a gyártási folyamataikat és alkalmazkodjanak az új szituációhoz. Indítottak új projekteket, amikhez szükségük van némi tőkeinjekcióra és úgy döntöttek, hogy változtatnak a cég méretén is, hogy az megfeleljen a szükségleteknek. Ehhez kellett a "bírói átszervezés", ami egyébként így is a csődeljárási folyamat egy szakaszát jelöli, ami még arra van, hogy megmentse a céget a bezárástól és esélyt adjon a likviditási problémák leküzdésére.

Megháromszorozódtak a PS Plus előfizetések a PS4 start óta

A PlayStation Plus előfizetések száma az újgenerációs konzol startja óta megháromszorozódott, jelentette a Sony UK feje, Fergal Gara. A hírek a vékonyított PS Vita februári érkezésének (UK-ba) apropójából rendezett eseményen jöttek. Ez feltehetően amiatt van, hogy a PS4-es online játékhoz szükség van ilyen előfizetésre.

A Sony megvédte az LCD kijelzőt

Az esemény sztárja persze ettől még a Vita volt, amelynek új modellje tavaly jelent meg Japánban. Ez 20%-kal vékonyabb és 15%-kal könnyebb, mint az alapmodell, viszont kicserélték az OLED kijelzőt LCD-re...

Fergal Gara szerint a műszaki fejlődés mindig tele van kompromisszumokkal, de az új LCD és a régi OLED képernyő között szinte észrevehetetlen a különbség. Elmondta azt is, hogy amikor bemutatták az első Vitát, akkor az OLED volt a csúcs a kijelző gyártásnál, mostanra azonban rengeteget fejlődött az LCD technológia. Gara elmondása szerint ennek alkalmazása tette lehetővé, a többi fejlesztés használatát, amik vékonyabbá és könnyebbé tették a gépet. "A technikában mindenhol ott vannak a kompromisszumok, mi pedig úgy véljük, hogy jól használtuk ki őket."

PS Vita indie Megapack & konzol csomag érkezik

A Sony bejelentett egy 10 indie játékot is tartalmazó új Vita pakkot, melyhez jött egy félperces kedvcsináló is. A Megapack megvásárolható 25 euróért külön egy 4GB-os memkártyával vagy egyben egy Vita konzollal 200 euróért.

A 10 játék:

Alien Breed

Thomas Was Alone

Velocity Ultra

Men’s Room Mayhem

Coconut Dodge Revitalised

LIMBO

Hotline Miami

Total Recoil

Superfrog HD

Floating Cloud God Saves the Pilgrims in HD

A Microsoft perelné az Xbox One kiszivárogtatót

A tegnapi napon az egész játékvilág az Xbox One-os kiszivárgásoktól volt hangos. Mi is foglalkoztunk vele 2 hírben és a tegnapi aprókban:

Októberben jöhet a fehér Xbox One

Xbox One pletykák: Rendszerfrissítés, Halo, Forza

Aprók nagyban - 2014.01.30.

Az információk egy ntkrnl becenévre hallgató emberkétől származnak, a Kotaku komolyan belenézett a dologba, a legutolsó információ szerint a Microsoft próbálja lenyomozni a kilétét, hogy aztán perbe fogja...

Forza 5 DLC - Ez már hivatalos, nem pletyka...

A Forza Motorsport 5 jövő héten új autókat tartalmazó letölthető tartalompakkot kap. A Smoking Tire csomag 10 új járművet hoz 10 dollárért cserébe:

2013 Abarth Punto Supersport

2000 BMW Z8

1994 Nissan Fairlady Z Version S Twin Turbo

2002 Pontiac Firebird Trans Am Ram Air

2011 Ferrari FF

1968 Alfa Romeo 33 Stradale

1966 Chevrolet Nova SS

2004 Maserati MC12

1992 Toyota Celica GT-Four ST185

1995 Audi RS 2 Avant

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward