Aprók nagyban - 2014.01.30.

12 percnyi tömény Dark Souls 2, némi Microsoft marketing, Gears of War, The Order 1886 és más érdekességek a mai aprókban...

Aprók nagyban - 2014.01.30.

InFamous: Second Son - a karakterek

Közeledik a játék március 21-i megjelenése, ami abból is látszik, hogy egyre többet írunk róla. Tegnap egy játékmenet-felvételt közöltünk, ma pedig kikerült néhány hivatalos artwork is a karakterekről.

Galéria megnyitása grid_on

Holnap érkezik Xbox 360-ra a Halo: Spartan Assault

A Halo: Spartan Assault egy különleges fejezetet fog elindítani az iPon játéktesztjeinek történetében (amikor végre kiadjuk kezeink közül). Ugyan mi az Xbox One-os verziót teszteltük, de holnaptól már az Xbox 360-tulajdonosok is kipróbálhatják ezt a rendkívül élvezetes kis felülnézetes lövöldét.

Amikor beindul a Microsoft marketinggépezete...

Akkor például olyan dolgok születnek, mint a lent látható kép, melyet e-mailben kapnak meg egyre többen Észak-Amerikában. A dolog lényege, hogy a delikvens leadja használt (de még működő) PS3, Xbox 360S, vagy Xbox 360E konzolját, akkor cserébe 100 dollárral olcsóbban vehet Xbox One-t. Azért a "ditch your PS3" (vagyis, "szabadulj meg a PS3-adtól") kicsit keményen hangzik, főleg, hogy vélhetően azért a legtöbb használt PS3 konzol többet ér 100 dollárnál, ha csak nem használták az utóbbi időben vágódeszkának.

Elérhető mobilokra a Dungeon Keeper

A '90-es évek legendás PC-s játéka (amikor Peter Molyneux még tudott játékot készíteni) mától letölthető iOS-re és Androidra, tizenhárom különböző nyelven (a magyart ne keressetek).

1 milliót hozott az első héten a Next Car Game

Mindenki örülhet, de legfőképpen a Bugbear, hiszen a korai alfateszt szakaszban leledző, még címet sem kapott játéka máris 1 millió dollárt hozott a Steam Early Accessnek hála. A készítők nagyon hálásak mindenkinek, aki már most beszállt: "Hosszú volt út, melynek során számos kiadónak mutattuk meg a játékot, annak reményében, hogy előbb-utóbb megjelenhet. Sajnos mindig ugyanazt a választ kaptuk: nincs piac egy olyan játékra, mint ez."

Nos, úgy tűnik, hogy valamekkora piac azért mégis van.

Mit csinálhatunk a Project Sparkban?

Ha azt hittétek, hogy a Project Spark csak valami egyszerű gyerekjáték lesz, amivel 10 percig el lehet szórakozni, aztán félredobni, akkor tévedtetek. A bétatesztben résztvevők már most brutális és meglepően kreatív dolgokat hoznak össze a játékkészítő játékkal. Így például itt van a Minecraft, valamint a Fable első pályája a Project Sparkban:

A következő Gears of War is meghatározhatja a generációt

Az első Gears of War érdemeit nem lehet elvitatni: elsőként mutatta meg annak idején, mire képes grafikailag az Xbox 360, és egyben elindította az előző generációban a fedezékshooterek áradatát. De vajon tudja majd ezt folytatni az Epic után az örökös, a Microsoft legújabb stúdiója, a Black Tusk? Most a NeoGAF egyik fórumozója, a korábban már számos belsős Xbox-információt pontosan kiszivárogtató Ashan Rasheed (alias Thuway) találta mondani erről a következőt: "Ne becsüljétek le a Black Tuskot, megvan a képességük arra, hogy meghatározzák a következő generációt. A szakmán belül folyamatosan azt suttogják, hogy már régóta nekik van a leginkább lenyűgöző technológiájuk Xbox One-ra."

The Order 1886 - az első "Naughty Dog"-szintű játék PS4-re

És ha már a Thuway által megszellőztetett információknál tartunk, akkor érdemes megemlíteni, hogy az úriember a The Order 1886-tal kapcsolatban is mondott valamit. A játékot ugyebár a Ready at Dawn készíti (a Sony Majdnem Santa Monica hathatós segítségével) ám ennek ellenére belsős körökben úgy hivatkoznak rá a Sonynál - legalábbis, ami a grafikát illeti-, hogy a PS4 első "Naughty Dog"-játéka. Ami lefordítva azt jelenti, hogy valószínűleg élesben nagyon durván fest az anyag.

Ezzel párhuzamosan feltűnt négy új screenshot a Sony Majdnem Santa Monica oldalán:

Galéria megnyitása grid_on

A State of Decay fejlesztőinél az ArenaNet társalapítója

A másik ArenaNet-alapító, Jeff Strain volt, aki először lelépett és létrehozta az Undead Labs stúdiót. Most pedig ismét rábírta az ArenaNet másik alapítóját, Patrick Wyattet, hogy csatlakozzon hozzá, csak most már egy másik lobogó alatt. Korábban egyébként mindkét úriember a Blizzardnál dolgozott, így van némi tapasztalatuk a multiplayer játékokban.

Az Unread Labs egyébként egy MMO-n dolgozik, mely egyelőre Class 4 munkanéven fut, és minden valószínűség szerint kapcsolódni fog a State of Decayhez, azt ugyanis Class 3 néven emlegették.

12 percnyi halál a Dark Souls 2-vel

A Sony saját showműsorában próbálgatja két úriember 12 percen keresztül a Dark Souls 2-t. A videó alapján rögtön egyértelművé válik, hogy a játék nem lett könnyebb, hiszen nem egy, de nem is két halált fogunk látni benne. A Dark Souls 2 egyébként egészen jól néz ki, úgy látszik, a fejlesztők tényleg kihozzák az előző generációs konzolokból amit lehet.

Mik az esélyek a lemezmeghajtó nélküli Xbox One-ra?

Mi is beszámoltunk ma azokról a pletykákról, melyek szerint a Microsoft a következő ünnepi szezonra egy lemezmeghajtó nélküli Xbox One-t adna ki - vélhetően 1TB-os merevlemezzel és 399 dolláros áron. De mi a véleménye erről mindenki kedvenc Michael Pachterjének? Nos, a következő: "Ha ez a pletyka igaz, akkor ez a legbutább ötlet, amit valaha bárki kitalált. Ez elidegenítené a GameStopot és a többi nagy áruházat, és csak azt mutatná meg, hogy a Microsoft megteheti, hogy 399 dollárért adjon egy 1TB-os Xbox One-t, mikor azt nagyjából ugyanannyiba kerül legyártani, mint az 500GB-os Blu-ray meghajtóval felszerelt verziót, amit 499 dollárért adnak."

Pachter szerint ez azt eredményezné, hogy a vásárlók azt gondolják, hogy a Blu-ray meghajtós verzió túlárazott, vagy azt, hogy a Microsoft túl mohó. Pachter szerint a Microsoft jóval okosabb annál, hogy egy ilyet bevállaljon.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward