Aprók nagyban - 2014.01.05.

Lekerült a Steamről az Aliens: Colonial Marines, Amerikában elrajtolt a PlayStation Now, és lenyomta a Jégvarázs a FIFA 15-öt és a Call of Duty-t is...

Aprók nagyban - 2014.01.05.

Lekerült a Steamről az Aliens: Colonial Marines

A mai naptól kikerült a Valve rendszeréből a kritikusok és játékosok által egyaránt utált Aliens: Colonial Marines. Hozzá hasonlóan már nem megvehető a 2010-es Aliens vs. Predator sem. Aki korábban már beszerezte ezeket a játékokat a Valve rendszerében, az természetesen továbbra is tolhatja őket.

A pontos okok nem ismertek, de vélhetően valamiféle licencmegállapodás járhatott le a SEGA és a 20th Century Fox között, ugyanis az Alien: Isolation továbbra is elérhető. Vagy az is lehet, hogy utóbbi játék sikerét látva a jogtulajdonos inkább úgy döntött, hogy az Alien-nevet beszennyező korábbi alkotásokat inkább elásná a mélybe, és egy új fejezetet nyitna az Alien-játékok történetében.

Gabe Newell a Dota 2-ben?

A Dota 2 és a Steam modkészítő eszközei utat engednek mindenféle kreatív dolognak, így az a csoda, hogy egészen mostanáig kellett várni arra, hogy valaki betegye Gabe Newellt a játékba, persze boltosként. A modellt készítő Down Limit egyébkén a fejlesztőcsapat iránti hálából gondolt arra, hogy belevág GabeN elkészítésébe, ami egyébként nem biztos, hogy bekerülhet a játékba, hiszen előtte még zöld utat kell kapnia a Valve-től.

Ismét egy kutatás az erőszakról és a médiáról

Már lassan havonta jelennek meg új kutatási anyagok azzal kapcsolatban, hogy vajon az erőszakos médiának van-e bármiféle hatása a valós erőszakra. Az egyik kutatás azt hozza ki, hogy igen, míg a másik azt, hogy nem. Most éppen az Egyesült Államok egy pszichológus professzora, Christopher Ferguson és csapata készített egy kutatást, melyből az derül ki, hogy nincs kapcsolat az erőszakos filmek és videojátékok, illetve a valóságban folytatott erőszak között.

Ferguson szerint a legtöbb korábbi kutatás hibás. Ezekben ugyanis általában kontextus nélkül nézetnek meg a résztvevőkkel például egy erőszakos filmet, és utána olyan feladatokat végeztetnek velük, melyeknek nem sok relevanciájuk van a valódi világra nézve. Ferguson és csapata most éppen a médiában megjelenő erőszakot vizsgálta 1920-tól 2005-ig, és ezt összehasonlította közben a valóságban tapasztalható erőszakos incidensekkel. A kutatás végeredménye az lesz, hogy a kettő nem kapcsolódik egymáshoz, sőt, amikor a valóságban az erőszakos cselekmények csökkentek, a médiában éppen növekedett az erőszak mennyisége.

FPS-mérő került a Steambe

Igaz, egyelőre még csak a Steam béta kliensében, de elérhetővé vált egy fps-mérő, így erre nem kell többé a FRAPS-ot használnunk. Ez egyrészt kiváló eszköz arra, hogy folyamatosan lelki megnyugvást kapjunk attól, hogy igen, megvan a 60 / 120 / 144fps, másrészt meg persze így viszonylag könnyen ellenőrizhető, hogy egy-egy grafikai beállítás milyen hatással van a képfrissítési sebességünkre.

Nem szeretik a Destiny ellenfelei a táncot

A Crota's End stike-ban mindenféle csúnyaság jön ellenünk, többek között meglehetősen erős Hallowed Knightok is, akik akár egyetlen támadással eltesznek láb alól egy játékost. Úgy tűnik azonban, hogy a lenti videóban egy különleges példány látható, aki figyelmen kívül hagyja a csapat többi tagját, és célzottan levadássza az egyetlen játékost, aki táncolni mert.

PS4-re is megjelenik a Limbo

Az eredetileg Xbox 360-ra megjelent, majd PS3-ra, PS Vitára, iOS-re, Linuxra, Macre és Windowsra is ellátogató Limbo éppen pár hete érkezett meg Xbox One-ra. Nem kell azonban sokáig várni arra, hogy a PS4-es tulajdonosok is belevághassanak a depresszív fekete-fehér játékba, legalábbis a PEGI-féle bejegyzés szerin. Nem mellesleg ugyaninnen szivárgott ki az Xbox One-os változat is.

Amerikában elrajtolt a PlayStation Now

Hosszú tesztidőszak után végre teljesen elindult Észak-Amerikában a PlayStation Now, a Sony játékstreamelős szolgáltatása. Mostantól az eddigi játékonkénti fizetési lehetőség helyett már előfizetés is lehetséges: 19,99 dolláros havidíjért, vagy 44,99 dolláros háromhavi előfizetésért cserébe korlátlanul játszhatunk a rendszerben jelenleg elérhető száz darab PS3-as játékkal. A dolog egyelőre csak PS4-en működik, de a Sony ígérete szerint hamarosan a többi PlayStation Now-kompatibilis eszközön is elérhetővé válik majd.

Lenyomta a Jégvarázs a FIFA 15-öt és a Call of Duty-t is

Az Egyesült Királyságban tavaly messze a Frozen, avagy a Jégvarázs című film volt a legkelendőbb szórakoztatóipari termék: összesen több mint 4 millió DVD-t és Blu-ray-t adtak el belőle. A második legtöbbet megvásárolt anyag már játék, természetesen a FIFA 15, amit a Call of Duty: Advanced Warfare követ. A 20-as listán találunk még játékokat és Ed Sheerant is bőven.

1. Frozen - 4,012,676

2. FIFA 15 - 2,663,296

3. Call of Duty: Advanced Warfare - 1,837,025

4. Ed Sheeran - 1,753,226

5. The Hobbit - The Desolation of Smaug - 1,550,635

6. Grand Theft Auto 5 - 1,341,472

7. In The Lonely Hour, Sam Smith - 1,296,295

8. The Lego Movie - 1,092,486

9. The Hunger Games - Catching Fire - 1,078,911

10. Mrs Brown's Boys: D'movie - 1,056,960

11. Now That's What I Call Music 89 - 999,201

12. Guardians of the Galaxy - 992,818

13. Frozen, Original Soundtrack - 974,067

14. Destiny - 937,235

15. Gravity - 915,355

16. The Wolf of Wall Street - 888,621

17. The Inbetweeners Movie 2 - 849,859

18. Watch Dogs - 808,799

19. Now That's What I Call Music 88 - 728,683

20. Wanted On Voyage, George Ezra - 704,069

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward