Aprók nagyban - 2013.12.18.

Téli kiárusítás a Humble Bundle-nél, ismét pert varrtak az EA nyakába a Battlefield 4 miatt, PC-n késik az AC4 DLC, a Thief pedig hangulatos új videót kapott...

Aprók nagyban - 2013.12.18.

Téli kiárusítás a Humble Bundle-nél

A következő két hétben majdnem a teljes Humble Store átmegy leárazottba, számos játékra pedig még további időkorlátos akciókat hirdetnek meg. Most éppen a Gone Home van soron, melyből már csak 6 óra van hátra, de a Red Faction Collection, az Awesomenauts, a Legend of Grimrock, és a Shadow Warrior is elvihető 80%-os leértékeléssel a következő 24 órában.

Ismét pert varrtak az EA nyakába a Battlefield 4 miatt

Múlt héten írtunk arról, hogy a Holzer Holzer & Fistel jogi vállalat a részvényesek nevében fellépett az Electronic Arts ellen, most pedig hasonlóra készül a Robbins Geller Rudman & Dowd LLP is. Ismét egy, a részvényesek nevében beadott "class action suit"-ról, vagyis "össznépileg bepereljük a céget" eseményről van szó.

Az ok tulajdonképpen ugyanaz, mint előzőleg: a jogi képviselő szerint az Electronic Arts félrevezette a részvényeseket a Battlefield 4 állapotával, és várható sikerességével kapcsolatban. A Robbins Geller Rudman & Dowd LLP szerint az EA által adott nyilatkozatok miatt a kiadó részvényei augusztus 23-án a 28,13 dolláros értékre mentek fel, ami lehetőséget adott a cég több vezetőjének arra, hogy tetemes mennyiségű részvényt eladjanak ezen a mesterségesen feltornázott áron.

Ezen kívül az EA játékainak stabilitása a PlayStation 4-en szintén kérdéseket vet fel a jogi vállalat szerint, hiszen azok rendszeresen összeomlanak, és tetemes mennyiségű hibával rendelkeznek.

Xbox One 24 karátos aranyból

"Értelmetlen és csúnya" néven futó, éppen most létrehozott új rovatunk első szereplője a Harrods által készített, tiszta 24 karátos arannyal bevont Xbox One. A cuccért így 6 ezer dollárt kérnek, és amúgy minden más tekintetben teljesen megegyezik az alap konzollal.

VR-kategóriát hozott létre a Steam

Hamarosan valósággá válik a virtuális valóság (ha szabad így fogalmaznunk), hiszen az Oculus Rift végleges verziója egyre közeledik. Hogy könnyebb legyen elkülöníteni az ezt támogató játékokat a többitől, a Steam bevezett egy VR-kategóriát - ezek a játékok natívan támogatják az eszközt.

Thief - a Koldosuk Királynője

Ismét egy történeteket kapunk a Városból. A misztikus, kicsit sem barátságosnak tűnő Városból, ahol még a Koldosuk Királynője is nagyon ijesztő.

Ingyenes és fizetős DLC is érkezett a Ryse-hoz

Major Nelson a blogján részletezte, mivel bővült ma a Ryse. A multihoz kaptunk egy kis ingyenes tartalmat, ami gyakorlatilag két véletlenszerű esemény, melyek több pályán is feltűnhetnek. Az egyiknél egy löveg fog megjelenni az arénában, ami elkezdi keményen lövöldözni a játékost, míg a másik esetében egy szobor tűnik fel, ami erősíti az életünket és a fókuszunkat.

A Colosseum Pack viszont már fizetős, 3,99 dollárért juthatunk hozzá (de benne van a szezonbérletben), és két új arénát tesz be a játékba. Az egyik a Henge, ahol a barbárok elől kell megvédenünk egy erdei szentélyt, míg a másik az Ascension, ahol Hádész alvilágából kell felküzdenünk magunkat a felszíne.

Késik PC-n az Assassin’s Creed 4: Freedom Cry

Tegnap vidáman számoltunk be róla, hogy minden platformon mehetünk majd Adewale-lel rabszolgákat felszabadítani és kalandozni, de a Ubisoft közbeszólt. A kiadó ugyanis egyelőre visszatartja a PC-s változatot, mert szerintük annak némi extra finomításra van szüksége, hogy megfeleljen a rajongók elvárásainak.

Elkészült a Samsung GamePad

A Samsung beváltotta ígéretét, és elkészítette a Galaxy-vonalhoz kapcsolódó játékvezérlőt és Mobile Console applikációt. A kütyü, mely Bluetooth-on keresztül kapcsolódik a telefonhoz, két analóg karral, egy D-paddal, négy elülső gombbal, két ravasszal és három funkciógombbal rendelkezik. Elméletileg 4.3-as Androidra optimalizálták, de minden Galaxy-val működni fog a 4.1-es verziótól kezdve, és 4-től 6,3 inch átmérőig.

Az ehhez kapcsolódó Mobile Console app egy gombnyomása indul, és könnyű elérhetőséget tesz lehetővé a kontrollert támogató játékokhoz. Utóbbiból egyelőre 35 darab áll rendelkezésre, olyan címekkel, mint a Need for Speed: Most Wanted, az Asphalt8: Airborne, a Modern Combat 4: Zero Hour, a Virtua Tennis Challenge, és a Prince of Persia: The Shadow and the Flame.

A PlayStation szereti az új címeket, a konkurencia nem

A PlayStation jelenlegi fővezére, Andrew House úgy gondolja, a Sony elkötelezett az új címek iránt, míg a konkurencia annyira nem. "Úgy gondolom, a vásárlók korán lecsapnak majd konzoljainkra, ha látják, hogy a jövőben mennyi kiváló tartalom érkezik rá. Ezek közül pedig nagyon sok teljesen új cím lesz, ami szerintem kritikus fontosságú. Elkötelezettek vagyunk a teljesen új címek felállítására és elkészítésére, sokkal inkább, mint a többi platformtulajdonos az iparágban."

Tomb Raider: Definitive Edition - nem lehetett kihagyni az új Larát

Scot Amos, a játék producere elmondta, a csapat eltökélt abban, hogy a legjobb Larát hozzák létre. Éppen ezért amikor kitapasztalták, mit is tudnak az új konzolok, nem tudták kihagyni a lehetőséget, hogy egy kicsit változtassanak a főszereplő hölgyön. Ráadásul ez még csak az alap: biztosak lehetünk benne, hogy Lara kinézete tovább fog fejlődni és változni az új generációban.

"Nem csak pár polygont szerettünk volna hozzáadni, és egy új textúrát rátenni, hanem teljesen felturbóztuk a haját a TressFX-szel, az arcának részletességét pedig a bőr alatti fényszóródás javítja fel." - mondta Amos, aki szerint minden modell fel lesz újítva a Definitive Editionben. Persze mivel Lara a főszereplő, így vele kiemelten foglalkoztak.

"Még különleges anyagokat is tettünk a játékba, melyek dinamikája megváltozik, ahogy Lara sárban kúszik, vagy véres lesz, netán ha esik az eső és elázik. A hölgy így jobban részesévé válik az őt körülvevő világnak. A TressFX-et pedig teljesen testreszabtuk Lara számára, ami fontos volt, lévén, hogy első alkalommal látogatunk az újgenerációs gépekre."

Ezen kívül a felújított változatban számíthatunk új részecskerendszerre, új bevilágításra, felfrissített árnyékokra, több vegetációra, de a fizika is jelentős javuláson fog átesni. Ahogy egyre több cucca lesz Larának (rádió, mászóbalta, íj, stb.), ezek a holmik ott fognak lógni rajta, most már mindegyik a saját kis fizikájával. Így ahogy Lara mozog és akciózik, ezek is megfelelően reagálnak majd. De a fizika jobban ki fog hatni a környezetre is: a szél fújja a fák leveleit, a ruhák és anyagok lengedeznek, lesz por, és mindenféle hangulatos dolog.

A Definitive Edition mindkét új konzolon 1080p-s felbontásban fog futni, de Amos azt egyelőre nem árulta el, milyen framerate mellett.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward